AK Parti'nin Muğla mitingi

AK Parti'nin Muğla mitingi

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "16 Nisan düzenlemeleriyle inşallah daha etkili, daha hızlı karar alacak, bürokratik vesayetin ve diğer vesayetlerin bütün prangalarından kurtulmuş bir Türkiye, çok daha hızlı bir kalkınma sürecine girecek" "16 Nisan'da biz k

MUĞLA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "16 Nisan düzenlemeleriyle inşallah daha etkili, daha hızlı karar alacak, bürokratik vesayetin ve diğer vesayetlerin bütün prangalarından kurtulmuş bir Türkiye, çok daha hızlı bir kalkınma sürecine girecek." dedi.

Avcı, Muğla Atatürk Bulvarı'ndaki meydanda partisince düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti döneminde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal yardımlarda, kültürde ve turizmde çok büyük mesafeler aldığını söyledi.

Bunu herkesin bire bir yaşadığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Türkiye, 15 yıl içerisinde pek çok alanda ikiye üçe katlandı. Sizlerden Allah razı olsun. Bunlar, sizlerin sayesinde, sizin desteğinizle oldu. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu büyüme daha da hız kazanacak, daha da katlanarak devam edecek. Çünkü 16 Nisan düzenlemeleriyle inşallah daha etkili, daha hızlı karar alacak, bürokratik vesayetin ve diğer vesayetlerin bütün prangalarından kurtulmuş bir Türkiye, çok daha hızlı bir kalkınma sürecine girecek. Bunun için 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşacağız. Bilen bilmeyen herkese bunun ne anlama geldiğini anlatacağız."

Avcı, turizmde ve ulaşımda Muğla'nın 15 yılda adeta çağ atladığını dile getirdi.

- "İngiltere pazarında da olumlu gelişmeler var"

Bakan Avcı, 9 Mart'ta Berlin'de dünyanın en büyük turizm fuarlarından birinin açılışına katıldığını anımsatarak, fuarın onur konuğu Afrika ülkesi Botsvana olmasına karşın, bütün ziyaretçilerin Türkiye stantlarını ziyaret ettiğini belirtti.

Muğla'dan pek çok otel ve turizm işletmesinin de fuarda olduğunu dile getiren Avcı, "Türkiye stantlarına baktıkları zaman dediler ki 'Herhalde bu yılın onur konuğu ülke Türkiye.' Berlin'de o kadar etkili ve rağbet gören bir sunumumuz vardı. 2016'da turizmde bir dar boğaz yaşadık. Doğrudur ama çok şükür önümüzdeki yıllarda 2017'de dahil olmak üzere aldığımız tedbirlerle bunları hızla aşıyoruz. Rusya pazarı ciddi biçimde toparlanmaya başladı. Muğla için çok önemli İngiltere pazarında da çok olumlu gelişmeler var. İnşallah 2017, 2016'dan daha iyi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, Avrupa yaşayan Türklerin yılda 50 bin düğün yaptığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gurbetçilere "Türkiye'de tatil ve düğün yapma" çağrısını yineledi.

Referandum öncesinde Alman İstihbarat Servisi Şefi'nden İsveç'teki gazeteye, Hollanda'dan Almanya'ya, İngiltere'den pek çok üstüne vazife olmayanlara kadar birçok kişi ve kurumun, Türkiye'nin işlerine burnunu sokmak için kampanyalar başlattığını anlatan Avcı, "Bizim çok eski bir sözümüz var, atalarımız da ne diyordu, 'Biz biliriz bizim işlerimizi, işimiz kimseden sorulmamıştır.' Dolayısıyla 16 Nisan'da biz kendi bildiğimiz şekilde evetlerimizle Türkiye'nin önünü hep birlikte açacağız." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :