AK Parti'nin miting programı değişti

AK Parti'nin miting programı değişti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Ömer Çelik: "AK Parti mitingleri askıya alındı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin mitinglerinin askıya alındığını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 16 Ekim Cuma gününe kadar miting yapmayacağını bildirerek, "Cuma günü ve sonrasındaki birkaç mitingimiziyse bir parti mitingi hüviyetinde olmaktan ziyade, rutin takvimi içerisinde, teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik mitingleri olarak yapacağız" dedi.

Çelik'in açıklamasından önemli satır araları:

"Zaaf varsa üstüne gidilir"

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor, bunu bir örgüt de yapmış olabilir. Acele bazı adresler göstermek doğru değil, kamuoyunu yanlış yere sevk eder. Bu konuyu çok önemsiyoruz, bir güvenlik ve istihbarat zaafı var mı diye, Sayın Başbakanımız da irdelenmesi gerektiği yönünde talimat verdi. Zaaf varsa üstüne gidilecek. Yeni güvenlik konseptlerinin geliştirilmesi gerekiyor.

Adli Tıp'ta yürüyen bir süreç var. Ölü sayısına ilişkin, Adli Tıp titizlikle çalışıyor. Bununla ilgili, spekülasyon yapılması yakışıksız bir durum.

Bahçeli MHP'ye ipotek koydu

Sayın Bahçeli'nin tutumunu normalde yadırgıyorduk, 7 Haziran gecesi çıktı, her türlü iş birliğine karşı olduğunu söylemişti. Ama bu durumu MHP tabanına izah edemiyor. Sayın Bahçeli, 7 Haziran'dan bu yana, MHP'nin ülkücü bakış açısına bir ipotek koymuş gibi görünüyor.

Rize'deki miting

Rize'de "Oluk oluk kan akacak" ifadesini kullanan bir mafya babasının düzenlediği miting sonrası ismi AK Parti ile ilişkilendiriliyor. Bizim genel bir prensibimiz var. Kişilerin ismini zikretmeye gerek yok, bazı kurumlar başına AK kelimesini koyarak kendilerini böyle göstermeye çalışanlar var, bunlar bizi bağlayan durumlar değil. Açıkçası, AK Parti'nin resmi teşkilatları dışında yapılan hiçbir gösterinin sorumluluğu bize ait değildir. Bunlar bizim dışımızda gelişen şeylerdir, biz bunları reddederiz.

Hayal mahsulü ve kurgu

Paralel yapının dergisi Nokta'da yer alan "AK Parti Günlükleri" konulu karikatür tamamen hayal mahsulü ve kurgu. Bizim strateji toplantılarımız da, oradaki konuşmalar da değerlendirmeler de yanlış. Tabi ki bir strateji heyetimiz var, konuştuğumuz meseleler belli. Seçim sürecini yönetiyoruz. Bizim not tutanlarımız belli. Baştan aşağı hayal mahsulü bir şey. Genel Sekreterliğimiz hukuki açıdan da bir değerlendirme yapıyor.