Ak Parti'nin Mardin Mitingi

Ak Parti'nin Mardin Mitingi

Başbakan Davutoğlu: (5)"Pensilvanya'ya vuruyorsun, bir bakıyorsun HDP'liler Pensilvanya ile perde arkasından konuşuyor. CHP ziyarete gidiyor,Bahçeli onları kabul ediyor. HDP'ye vuruyorsun Pensilvanya'dan ses geliyor, CHP'ye vuruyorsun HDP'den ses geliyor.

MARDİN (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Pensilvanya'ya vuruyorsun bir bakıyorsun HDP'liler Pensilvanya ile perde arkasından konuşuyor. CHP ziyarete gidiyor, Bahçeli onları kabul ediyor. HDP'ye vuruyorsun Pensilvanya'dan ses geliyor, CHP'ye vuruyorsun HDP'den ses geliyor. HDP'ye bir şey söylüyorsun DHKP-C'den ses geliyor. Bunlar tek bir cephe olmuşlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Mardin mitinginde yaptığı konuşmada, en aşırı, Taşnakçı Ermeni diasporasının düğmeye bastığını, HDP'ye destek beyan ettiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "En önemlisi DHKP-C savcımızı, hem de Mardinli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'de HDP'ye destek beyan etti. Şiddet yanlıları milletin inancına yabancı olanlar destek beyan ediyorlar. Onlara yurt dışından destek gelsin, özgürlük iddiasında bulunup, özgürlükleri 12 yıldır savunan bizlere bir şekilde hakaret edebilen çevrelerden destek gelsin, bize milletten destek geliyor" diye konuştu.

Davutoğlu, ihracatın 23 milyondan 932 milyona çıktığını, 2002'de bütün GAP Bölgesinde 689 milyon olduğunu hatırlattı.

Pensilvanya'ya vurulduğunda sesin CHP, MHP, HDP'den geldiğini ifade eden Davutoğlu, "Pensilvanya'ya vuruyorsun bir bakıyorsun HDP'liler Pensilvanya'yla perde arkasından konuşuyor. CHP ziyarete gidiyor, Bahçeli onları kabul ediyor. HDP'ye vuruyorsun Pensilvanya'dan ses geliyor, CHP'ye vuruyorsun HDP'den ses geliyor. HDP'ye bir şey söylüyorsun DHKP-C'den ses geliyor. Bunlar tek bir cephe olmuşlar" dedi.

- "'Biz' dediğimiz zaman şu veya bu ırkı, mezhebi kastetmeyiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine "mele Ahmet, muallim Ahmet" denmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Orada öyle diyorlar, Batıda 'Yörük Ahmet' diyorlarmış. Ben Konyalı olduğum kadar Mardinliyim, yörüğüm, Türkmenim ama Kürdü, Zazayı kardeşimden aziz bilirim, Arabı özüm bilirim. İşte aramızdaki fark bu. Biz bağrımıza bastığımız zaman o bağırdan muhabbet sesi gelir. 'Biz' dediğimiz zaman şu veya bu ırkı, mezhebi kastetmeyiz, topyekun bir milleti kastederiz" ifadesini kullandı.

Mardin'e çok büyük hizmetler yapacaklarını belirten Davutoğlu, İstanbul'dan gelen hızlı trenin Konya'ya Eskişehir'e uğradıktan sonra oradan Karaman üzerinden Mersin'e sonra da Adana-Mersin üzerinden Şanlıurfa'ya Mardin'e ve Habur'a kadar uzanacağını söyledi. Davutoğlu, Şanlıurfa'dan Habur'a gelen otoyolun Mardin'den geçeceğini ifade etti.

Davutoğlu, Rumeli'yi Ortadoğu'ya, Kafkasları Mezopotamya'ya bağlayan bütün yolların, koridorların Mardin'den geçeceğini anlattı.

Mardin'de büyük bir kültür merkezi açılacağı, kapalı spor salonunun da en kısa zamanda biteceği müjdesini veren Davutoğlu, 15 bin kapasiteli yeni bir stadyum ve Mardin çevre yoluna yönelik planlamalara da başladıklarını kaydetti.

 AK Parti hükümetlerinin Mardin'i yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağını belirten Davutoğlu, "Ben de bilin ki bir Mardinli olarak her zaman Mardin milletvekili gibi davanıza sahip çıkacağım" dedi.

- Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de AK Parti mitinginin düzenlendiği alana, parti otobüsüyle geldi.

Mitinge katılan vatandaşları, platformdan, eşi Sare Davutoğlu ile selamlayan Davutoğlu, halkın sevgi gösterisiyle karşılandı.

Başbakan Davutoğlu’nun yaklaşık 1 saat süren konuşması sırasında, zaman zaman Arapça ve Kürtçe olarak "Kanla canla, sana fedayız", "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin", "Işığa gerek yok yüzün parlıyor" şeklinde sloganlar atıldı.

Davutoğlu, alandakilerin, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" şeklindeki attığı slogan üzerine, "Hangi partiye olursa olsun" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, ezan okunduğu sırada da "Ezanı Muhammediyeyi dinleyelim" diyerek konuşmasına ara verdi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından platforma davet edilen AK Parti Mardin milletvekili adaylarıyla da halkı selamladı.

Alandakilere karanfil dağıtan Davutoğlu, mitingin sona ermesine rağmen alanda ayrılmayan vatandaşlara, "Bugün sizden büyük enerji aldık, çok büyük muhabbet gördük. Hepinizden Allah razı olsun. Bu güzel günlerde, inşallah hep beraber güzel geleceğe yürüyeceğiz. Hepinizden inşallah 6-0'ı bekliyoruz" diye konuştu.

 Mitinge, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AK Parti milletvekili adayları katıldı.

Miting alanında, "Bize ensar oldunuz, zalime terk etmediniz, 'meta nasrullah' dedik, sizi yanımızda gördük. Sizlere minnettarız. Mardin’de yaşayan Suriyeliler", "Milletimizin hizmetkarı, başımızın tacı, bilge adam, barış ve kardeşliğin hocası, barış şehrine hoşgeldiniz", "Barış için, çözüm için, huzur için sana inancımız tam, güvenimiz tam, yolunda nefer olmaya geldik"  ve Kürtçe, Arapça ve Süryanice yazılı "Hocam seninle birlikte hayallerimiz gerçek olacak, barış seninle gelecek" ifadelerinin yer aldığı pankartlar asıldı.

(bitti)

 

Kaynak:Haber Kaynağı