Ak Parti'nin Manisa Mitingi

Ak Parti'nin Manisa Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)- "Cumhuriyetimiz tam fetrete düşmüşken, yurtdışında 'hasta adam' denirken, AK Parti geldi, bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı. 12 yıl içinde tekrar f

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimiz tam fetrete düşmüşken, yurtdışında 'hasta adam' denirken, AK Parti geldi, bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı. 12 yıl içinde tekrar fidan gibi açtı, büyümeye, çınar olmaya başladı" dedi.

Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Davutoğlu konuşmasına, "her geldiğinde feyz, ilham ve güç aldığı fidan kenti" Manisa'yı selamlayarak başladı.

"Spil Dağı'nın esen rüzgarına, Merkez Efendi'ye, İstiklal Harbi'nin Kuvayimilliye şehitlerine, yiğitlerine, 17 şehzadeye, 17 şehzadeden de 7 Osmanlı cihan sultanı çıkaran Manisa'nın yiğit insanlarına, kentin manevi değerlerine" de selam gönderen Davutoğlu, Manisa'nın manevi değerlerine yüz sürmeye geldiğini kaydetti. 

Evliya Çelebi'nin Manisa için söylediği "müzeyyen ve süslenmiş kent" sözlerini anımsatan Davutoğlu, Manisa'nın ilçelerini sayarak "O acılarını paylaştığımız Somalı kardeşlerimize de selam olsun" dedi.

Davutoğlu, Manisa'nın her köşesiyle hikmetin ve devlet ahlakının yeşerdiği bir yer olduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı döneminde birçok kez Manisa'ya geldiğini, Başbakan olarak da kongre için kentte bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, meydandakilerin "Manisa sizinle gurur duyuyor" sözleri üzerine, "Biz şehzadeleriyle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, "Birileri, bu tarihe meydan okuyabilir. Birileri Osmanlı ile Cumhuriyet arasına bir uçurum koymaya çalışabilir. Ama biz, AK Parti'nin hareketinin neferleri olarak tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz, Selçuklu'nun varisleriyiz, biz Osmanlı'nın mirasçısıyız, biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Osmanlı denince tüyleri diken diken olup da Osmanlıcaya karşı düşmanlık ilan edenler, Osmanlıcayı yabancı bir dil zannedenler Manisa'ya selam veremezler" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Manisa'nın tarihin sürekliliğini, siyasetin erdemini ve ahlakını temsil ettiğini vurgulayarak, "AK Parti hareketi, devlet adamı fidanlığı hareketidir. Aynen Manisa gibi, Cumhuriyetimizin fidanlığı AK Parti'dir. AK Parti, iki Cumhurbaşkanı, üç Başbakan ve dört Meclis Başkanı çıkardı kendi içinden. Aynen Manisa gibi. Bizim hareketimiz devlet adamı yetiştirir, bizim hareketimiz devlete sahip çıkar. Devlet ve millet arasındaki tüm uçurumları kapatır" diye konuştu.

Kendisinden önce konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a TBMM Başkanı olduğu dönemde Manisa'yı temsil etmesi ve hizmetleri dolayısıyla teşekkür eden Davutoğlu, dün de Karabük'te eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte olduklarını hatırlattı.

- "Devlete bir aşı lazımdı"

Arınç ve Şahin'in de üç dönemlerini tamamladıklarını dile getiren Davutoğlu, "Bir dönem ara verecekler. Davaya değil, sadece milletvekilliğine ara verecekler. Bizim için dava doğumdan mezara kadardır, kıyamete kadardır, haşre kadardır. Hiçbir burukluk olmadan, onur ve gururla yeni arkadaşlarına alan açıyorlar. Ama başka partiler öyle mi? Birbirleriyle yarışıp, birbirlerini siyaseten linç etmeye çalışan siyasi gelenek ve partilere karşı AK Parti devlet ahlakının zirvesidir, zirvesi. Çünkü biz devlet adamı olmanın ne demek olduğunu Manisa'dan öğrendik. İşte aramızdaki fark bu" dedi.

 Başbakan Davutoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"2002'de Cumhuriyetimiz, Kuvayimilliye şehitlerinin kurduğu Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal'in İzmir'i, Manisa'dan ve tüm bu bölgede istiklalimizin mührünü vurarak kurtardığı memleket üzerinde kurulan Cumhuriyetimiz bundan tam 70-80 yıl sonra aynen Osmanlı'da Çelebi Sultan Mehmet dönemindeki gibi bir fetrete düşmüştü. Nasıl bir fetretti? 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde kendi memurunun maaşını ödeyemiyordu. Devlet tarımsal desteklerin tümünü kesmişti. Kemal Derviş gelip, tüm destekleri, gübre desteğini, her şeyi kesmişti. Öyle ki Başbakanlıktan diğer bakanlıklara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazı gidiyordu, 'Bizim Hazine'de para kalmadı, siz kendi başınızın çaresine bakın' diye. 

Dün, Kocaeli'ndeydim. Deprem olduğunda devlet Ankara'dan Kocaeli'ne, Sakarya'ya dört gün ulaşamamıştı. Otoyol kapanmıştı. Tam tam bir fetret devri. Devlete bir aşı lazımdı. O fetret devrinde IMF'ye borçlandık. Memurlar maaşlarını alır almaz, gidip dolara çeviriyorlardı. Türk lirasının kıymeti hikmeti kalmamıştı."

- "12 yıl içerisinde tekrar fidan gibi açtı, büyümeye çınar olmaya başladı"

Türkiye'nin bir piyade tüfeğinde dahi yabancıya muhtaç olduğunu anımsatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devletimizin bu fidan şehrinden sesleniyorum, bu fetret devrine kim son verdi? Cumhuriyetimiz tam fetrete düşmüşken, yurtdışında 'hasta adam' denirken, AK Parti geldi, bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı. 12 yıl içinde tekrar fidan gibi açtı, büyümeye, çınar olmaya başladı."

Başbakan Davutoğlu, 2002'de en küçük projeleri bile hayata geçiremediklerini vurgulayarak, "İki gün önce sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Ordu-Giresun Havalimanını açtık. Nasıl bir havalimanı biliyor musunuz, denizin üzerinde dolguyla havalimanı yaptık biz, havalimanı" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı