Ak Parti'nin Malatya Mitingi

Ak Parti'nin Malatya Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)- "Gelecekte öyle bir Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya hayrette ve gıptayla bakacak"- "Türk, Kürt, Arap, bütün Ortadoğu, Müslümanlar, Selahaddin Eyyubi'nin izindedir. Onun için Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havali

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gelecekte öyle bir Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya hayrette ve gıptayla bakacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Malatya'da, Yeni Belediye Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, halka hitap etti.

"Gelecekte öyle bir Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya hayrette ve gıptayla bakacak" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin geçmişte kendi piyade tüfeğini yapamadığını, hibe tanklar aldığını ve tamir için İsrail'e gönderildiğini belirtti.

Türkiye'nin şimdi kendi milli tankını yaptığını, ilk milli savaş uçağının 2023'de semalarda uçacağını, yüzde yüz yerli sivil uçağın da 2019'da yapılacağını söyleyen Davutoğlu, Atak helikopterinin geçen ay hizmete girdiğini hatırlattı.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülke, bu aziz ülke, böyle şanlı bir şekilde dalgalandırdığımız şanlı al bayrak, 2002'de mahçup gibi bir durumdaydı. Başka ülkelere, değil merde, namerde bile bizi muhtaç etmişlerdi. Maaşlar ödemiyordu. En ufak ihtiyaçta başka ülkelere el açıyorduk. İşte şimdi neden 7 Haziran'a giderken bütün bunlar bir cephe halinde, çete halinde bir araya geldiler biliyor musunuz? AK Parti'yi durdurmak için. Peki aziz Malatyalılar, 27 Mayıs'a, 12 Eylül'e, 28 Şubat'a direnen Malatya, siz, AK Parti'yi milli yürüyüşünde durdurmak isteyenlere izin verir misiniz?"

"Onlarsa ne yapıyor? HDP eş başkanı, ne yapıyor bakın? Diyor ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' Be ey gafil, Malatya meydanın yiğitleri. Bu adamlara fırsat verecek miyiz? Değil Kürt kardeşlerimizi, insani vicdanı olan kimseyi temsil etmeyen bu adamlara fırsat verecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Türk, Kürt, Arap, bütün Ortadoğu, Müslümanlar, Selahaddin Eyyubi'nin izindedir. Onun için Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havalimanı adını verdik. Selam olsun Selahaddin Eyyubi'ye, onun Kudüs'üne selam olsun. Öbür tarafta diyor ki 'keşke bende kurdeleyi kesenlerden olsaydım'. Keşke sende Selahaddin Eyyubi'ye yakışır biri olsaydın. Keşke o havalimanının yapılmasını engellemek için terör yapanlara 'dur diyebilseydin'. Ama bunlar her yerde iki yüzlü politika takip ederler. Yine Kılıçdaroğlu, bu sefer oda birbirlerinin kopyası, diyor ki, 'bizim İsrail'de neden büyükelçimiz yok' diyor. Olayları geriden bile takip edemiyor. Böyle adamlara güvenilir mi? Bilmiyor ki biz, Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerle dost olmayız. Ama onlar heyet gönderirler. Zalim Esed'e heyet gönderirler. Diktatör, darbeci Sisi'ye heyet gönderirler." 

27 Mayıs ile 12 Eylül askeri darbesi ve 28 Şubat'ı hatırlatan Davutoğlu, "Biz, hiç bir yerde darbecilerle beraber olmadık, olmayacağız" diye konuştu. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi, öyle bir fark var ki 2002 ile bugün arasında. 2002'de Türkiye en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Şimdi, daha geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ordu-Giresun Havalimanını açtık. Nasıl bir havalimanı biliyor musunuz? Denizi doldurduk üzerine havalimanı yaptık, Avrupa'da ilk. Çünkü biz, engel tanımayız. Biz milletle beraberken engel tanımayız. Tanır mıyız? Karadeniz dağları geçit vermemiş, aşarız. Toraslar geçit vermemiş, aşarız. Bütün dağları aşar il ile ili buluşturur, Türkiye'yi hızlı trenlerle, havalimanlarıyla kavuştururuz. Şimdi dünyanın en büyük havalimanını istanbul'da yapıyoruz. Dünyanın en uzun kuleli köprüsünü İstanbul'a yapıyoruz. Dünyanın ilk üç katlı tünelini Boğaziçine yapıyoruz. Dünyanın uzun açıklıklı köprüsünü Çanakkale'ye yapıyoruz. Dünyada bir örneği olmayan Kanalistanbul'u İstanbul'a yapıyoruz. İşte bunlar mega proje. İşte bunlar büyük Türkiye projesi."

(Sürecek)

 

Kaynak:Haber Kaynağı