AK Parti'nin kampanya tanıtım toplantısı

AK Parti'nin kampanya tanıtım toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla yarın saat 11.00'de başlayacak halk oylaması tanıtım toplantısı için Ankara Arena Spor Salonu'ndaki hazırlıklar sürüyor - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: - "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, yarın yapılacak halk oylaması tanıtım toplantısına ilişkin, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, omuz omuza çok güzel bir proğramı icra edeceğiz. Yarın bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak." dedi.

Şahin, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yarın saat 11.00'de Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla başlayacak halk oylaması kampanya tanıtım toplantısına ilişkin bilgi verdi.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin 16 Nisan'da halkın oyuna sunulacağını hatırlatan Şahin, "16 Nisan'a giderken yarın, 25 Şubat 2017 tarihi, bu halk oylaması çok tarihi bir gün." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tanıtım Toplantısı'nı yarın saat 11.00'de Ankara Arena Spor Salonu'nda büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştireceklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"81 il ana kademe gençlik ve kadın kolları teşkilatlarımız, kuruluşundan bu yana partimizde görev yapmış yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, milletvekillerimiz yarın bu salonda yerini alacak. Yine parti üyelerimiz ve vatandaşlarımız da misafirlerimiz olacak. 30'u uluslararası olmak üzere 400 sivil toplum kuruluşumuza davetimizi ilettik. Yarın bu programın Türk ve dünya kamuoyuna duyurulması için 60'ı yabancı olmak üzere yaklaşık 500 basın mensubu bu salonda yer alacaklar. Yarın kampanya döneminde kullanacağımız sloganlarımızı, müziklerimizi halkımızla paylaşacağız. Çok coşkulu, heyecan verici, önümüzdeki 50 günlük kampanya dönemine damgasını vuracak parçalarımız olduğunu ifade etmeliyim."

- 123 yabancı misyon şefi davetli

Gerek salon içinde gerek salon dışında misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini aktaran Şahin, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, omuz omuza çok güzel bir programı icra edeceğiz. Yarın bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak." diye konuştu.

Gazetecilerin, yabancı davetliler arasında kimler olduğunu sorması üzerine Şahin, 123 yabancı misyon şefine davet gönderdiklerini, yurt dışından davetli ise bulunmadığını söyledi.

Bir soru üzerine diğer siyasi partilere davet göndermediklerini bildiren Şahin, "Ama diğer siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımız hiç şüphesiz ki yarın burada bizlerle olacaklardır." ifadesini kullandı.

- Türkiye'nin bütün renklerini barındıran şarkılar

Fatih Şahin, yabancı misyon şefleri davetlileri arasında İsrail'in bulunup bulunmadığı sorusuna ise "123 büyükelçi içerisinde diplomatik ilişkimiz olan bütün ülkeler yer almakta." yanıtını verdi.

Kampanya için seçilen şarkılara ilişkin soru uzerine Şahin, "Türkiye'nin bütün zenginliklerini barındıran şarkılarımız olacağını söyleyebilirim." dedi. Şahin, sloganların ise Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanacağını bildirdi.

Salonda bulunan grafiti ile yazılmış "evet"lerin nasıl hazırlandığının sorulması üzerine Şahin, bunların gençlerin gönüllü bir çalışması olduğuna işaret etti.

"Eski AK Partililerden gelecek olan var mı davetli olarak?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Şahin, "Hepsine davetiyeler iletildi. Bizde 'Eski AK Partili' diye bir şey olmaz. Kuruluştan bu yana partimizde görev almış, ülkemize hizmet etmiş kurucularımız, parti yöneticilerimiz, genel başkan yardımcılarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, hepsi yarınki toplantımızın özel davetlileridir. Programları el verenler bizlerle beraber olacaklardır." şeklinde konuştu.

Şahin, bir soru üzerine toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir temenni mektubu olacağını düşündüğünü aktardı.

- 50 bin kişilik hazırlık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, davetli sayısına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de "Dün 40 bin kişilik bir hazırlık yaptığımız söylemiştik ancak illerimizden geri dönüşler bizim koymuş olduğumuz hedeflerin çok üstünde. Biz yaklaşık 50 bin misafirimizi ağırlayacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz. Salon dışında da çadırlar, barkovizyonlar, ekranlar olacak." dedi.

Şahin, AK Parti'nin halk oylaması için 5-6 şarkısı olacağını da açıkladı.

"Sayın Bahçeli'nin bir görüntüsü olacak mı? Daha önce olmuştu." yönündeki soru üzerine Şahin, "Daha önce olanlar sanırım bir fikir veriyordur sizlere." değerlendirmesini yaptı.

- İnternet ağının adı da "evet"

Hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığı spor salonununda "evet" ağırlıklı bir süsleme yapıldı.

Orta bölümü parti yöneticileri, milletvekilleri ve davetlilere ayrılan salonun içi ve dışı "evet" yazıları ve Türk bayrakları ile süslendi. Salonun içine ve dışına, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın resimleri asıldı.

Katılımcılar için internet hizmetinin de verileceği salonda, kablosuz internet ağının adının da "evet" olması dikkati çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :