AK Parti’nin internet sitesinde dikkat çeken detay

AK Parti’nin internet sitesinde dikkat çeken detay

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevini bırakma kararı ve bugünkü konuşmasında verdiği mesajlar, Ankara’da siyasi kulislerde en çok konuşulan konu oldu.

Ak Parti’nin resmi internet sitesinde, Davutoğlu’nun açıklama ve sosyal medya üzerinden verdiği mesajların ana sayfaya yansıtılma biçimi de dikkat çekici bulundu.

Ak Parti’nin internet sitesinde, Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur” sözlerine vurgu yapılması Davutoğlu’nun, Erdoğan’a bağlılık vurgusunun nezaketin ötesinde bir anlam taşıdığı yorumlarına neden oldu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK)  bugünkü toplantısında, 22 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararı alındı. Davutoğlu, toplantıdan sonra kongrede aday olmayacağını açıkladı. Böylece Türk siyasetinde yeni bir durum ortaya çıktı. Davutoğlu, istifa yerine genel başkanlık ile Başbakanlık görevini kongre süreci ile sona erdirmeyi tercih etti.

SATIR ARASI  MESAJLARI

Ankara kulislerinin  bu akşamki gündemini, Davutoğlu’nun yaptığı açıklamanın satır araları oluşturdu.

Ancak kulislerdeki satır arası yorumlara geçmeden önce Davutoğlu’nun sözlerinin, Ak Parti’nin resmi internet sitesinden nasıl yansıtıldığına değinmek gerekir. Açıklamanın tam metni siteye kondu. Ayrıca sitenin ana sayfasında Davutoğlu’nun, “Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur” sözlerine görsel vurgu içinde yer verilmesi dikkat çekiciydi.

İktidar kulislerinde yapılan yorumlara göre, Davutoğlu’nun verdiği mesajların ana hatlarıyla şöyle algılandığını söylemek mümkün:

*20 ay içinde başarıyla görev yaptım. Güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan prensibini hayata geçirmeye çalıştım.

* 1 Kasım seçiminde genel başkanı olduğum parti başarılı oldu.

*MKYK’da yaşananlarla ilgili şahsıma karşı yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım.

*Cumhurbaşkanımızla aramda kardeşlik hukuku var ve bu vefa ilişkimi son nefesime kadar sürdüreceğim.

*Milletvekili olarak siyasete devam edeceğim.

*Erdoğan’a karşı bir siyasi hareketin içinde kesinlikle olmayacağım.