AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)- "Bürokratlar kendi aralarında seçince yargı bağımsız, tarafsız oluyor, milletin seçtiği Meclis seçince yargı taraflı oluyor. Ey Kılıçdaroğlu, temsil ettiğin milli iradeyi, siyaseti bu kadar küçümseme. Meclisi bu kad

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bürokratlar kendi aralarında seçince yargı bağımsız, tarafsız oluyor, milletin seçtiği Meclis seçince yargı taraflı oluyor. Ey Kılıçdaroğlu, temsil ettiğin milli iradeyi, siyaseti bu kadar küçümseme. Meclisi bu kadar aşağılama. Bu Meclis ki Gazi Meclistir, 15 Temmuz'da aslanlar gibi bombalara karşı koyan Meclistir. İstiklalimizin, istikbalimizin, Türkiye'nin kurulduğu Meclistir." dedi.

Yıldırım, Ankara Arena'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada anayasa değişikliğiyle sıkıyönetimin tarih olduğunu belirtti.

Darbe teşebbüsü, yaygın şiddet eylemleri ve ekonomik kriz varsa olağanüstü halin ilan edilebileceğini anlatan Yıldırım, mevcut sistemde OHAL'in ilan edildiğini, kanun hükmünde kararnameler çıkarıldığını ancak bunlarla ilgili bir açıklayıcı hüküm bulunmadığını ve bu alanda bir boşluğun söz konusu olduğunu söyledi.

Yıldırım, değişiklikle OHAL'in ilan edilebileceğini ama kararların 3 ay içerisinde Mecliste onaylanmazsa tamamen yürürlükten kalkacağını dile getirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'un yeniden yapılandırılarak, üye sayısının 22'den 13'e düşürüleceğine, üyelerin 4'ünü cumhurbaşkanının seçeceğine dikkati çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne değişiklik yapılıyor? Yargı bürokrasinin kendi içerisindeki seçim kalkıyor, onun yerine milli egemenliğin temsilcisi Meclis seçiyor. 7 taneyi Meclis kendisi seçiyor. Hangisi daha demokratik, milli iradeyi daha iyi temsil ediyor. Milletin takdirine veriyorum. Bürokratlar kendi aralarında seçince yargı bağımsız, tarafsız oluyor, milletin seçtiği Meclis seçince yargı taraflı oluyor. Ey Kılıçdaroğlu, temsil ettiğin milli iradeyi, siyaseti bu kadar küçümseme. Meclisi bu kadar aşağılama. Bu Meclis ki Gazi Meclis'tir, 15 Temmuz'da aslanlar gibi bombalara karşı koyan Meclistir. İstiklalimizin, istikbalimizin, Türkiye'nin kurulduğu Meclistir."

- "AK Parti hiçbir işi yarım bırakmaz"

Bütçeyi cumhurbaşkanının kurduğu hükümetin verdiğini ancak bütçe hakkının Mecliste bulunduğunu, görüşmeler sonucu bütçe ve kesin hesabın onaylandığını anlatan Yıldırım, onaylanmazsa kriz çıkmayacağını, bir önceki yılın bütçesinin enflasyon oranında artırılacağını, bütçe onaylanınca da yeni bütçenin yürürlüğe gireceğini söyledi.

"Görüyorsunuz her şeye çözüm var, işi ortada bırakmak yok. AK Parti hiçbir işi yarım bırakmaz. Başladığı işi bitirir." diyen Yıldırım, darbe ürünü olan Askeri İdare Mahkemeleri ve Askeri Yargıtayın da kaldırılacağını ifade etti.

Bunun modern demokrasilerde olamayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, CHP'nin buna da karşı olduğunun altını çizdi.

Yargıda birlik sağlandığını, askeri mahkemelerin Anayasa Mahkemesine verdiği üyelerin de düştüğünü ve sayının 15 olduğunu aktaran Yıldırım, "Değişiklik bundan ibaret, başka bir şey yok. Bunun üzerine de bir sürü laflar, külliyen tezvirat, külliyen yalan." dedi.

- "Bütün kanunlar elden geçecek"

Anayasa değişikliğini 16 Nisan'da halk oylamasına sunacaklarını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimize güveniyoruz, olumlu sonuçlanacak, 'evet' oylarıyla kabul edilecek. Şöyle bir tezvirat yapıyorlar. 'Efendim bu anayasa değişikliği kabul edilince otomatik olarak Tayyip Erdoğan yeni sisteme göre cumhurbaşkanı olacak.' Yok böyle bir şey. Bu da külliyen yalan. Bu anayasaya göre cumhurbaşkanı seçimi 2019'da. Yani önümüzdeki seçim yapılacak ve ondan sonra bu tamamıyla bu uygulanacak. Uygulanan iki tane madde var. Birisi cumhurbaşkanın partisiyle ilişiği tekrar kuruluyor, bu hemen yürürlüğe girecek, diğeri de Hakimler Savcılar Kurulunun yeni yapısına göre seçim yapılacak ve bu yürürlüğe girecek. Bunun dışındaki maddeler için bir hazırlık zamanı var. Bütün kanunlar elden geçecek hepsi yeni sisteme hazır hale gelecek, ondan sonra seçim yapılacak ve yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe girecek. "

- "Türkiye'de artık vesayet dönemi tarih olacak"

Anayasa değişikliği hakkında bir bilgi kirliliği bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam, yeni iş, aş alanları sağlanacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin, enerjisini gereksiz tartışmalara değil büyümeye harcayacağını belirten Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni sistem bürokrasiyi azaltacak, devletin her biriminin daha fazla uyum içinde, tıkır tıkır işlemesini temin edecek. Yeni sistem terörün sonunu getirecek, terörü yok edecek. Siz zannediyor musunuz ki PKK, DEAŞ, FETÖ avaz avaz 'hayır' kampanyasını boşuna yapıyor? Onlar 'hayır' çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bunun anlaşılır bir tarafı var. Çünkü bu değişiklik onları yok ediyor, onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, yok olacaklar. Bu ülkenin enerjisini, bu ülkenin vaktini, bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklar." dedi.

- "En çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız"

Başbakan Yıldırım, 80 milyonun birlik, beraberlik ve kardeşliğinin terörü sona erdireceğini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli altyapıyı sağlayacağını ifade ederek, "Bu değişiklikle Türkiye bölgesinde daha da güçlü hale gelecek. Tehditlere, içeriden, dışarıdan gelen tehditlere karşı çok daha hızlı hareket edecek. Bu sistem kutuplaştıran siyaseti, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği daha da muhkem hale gelecek. 80 milyon hep beraber, el ele, omuz omuza geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz." diye konuştu.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına 49 gün kaldığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şimdi buradan ayrılacağız. 81 vilayetimize, ilçelerimize, köylerimize dağılacağız. Semt semt, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağız. Bilgilendirme broşürlerimizle, afişlerimizle ama en çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız, ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz, kutuplaştırmayacak, kucaklayacağız. Gerginliğin dilini değil muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız. Parti ayrımı yapmayacağız. Bu bir genel seçim değil. Partiler seçime girmiyor. Onun için siyasetimizde din, dil, mezhep, etnik köken ayrımı hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak. CHP'ye oy veren kardeşlerimizi de, HDP'ye oy veren kardeşlerimizi de, MHP'ye oy veren kardeşlerimizi de ve diğer bütün partilere oy veren kardeşlerimizi de muhabbetle selamlayacağız, kucaklayacağız, onlarla gönül diliyle konuşacağız. Bize kavga yakışmaz. Bize ötekileştirmek yakışmaz. Herkese, her karara saygımız var. Biz yaftalayarak yürümeyecek, gönülleri fethederek sonuç alacağız."

Yıldırım'ın salondakilere "Evet şimdi ayrılmadan önce var mıyız arkadaşlar? Tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için, tek vatan için, güçlü Türkiye için, diriliş için, yükseliş için, çocuklarımız için, yarınlarımız için, kararımız?" diyerek seslenmesi üzerine, kendisini dinleyenler "evet" karşılığını verdi.

"Gücümüz millet, kararımız, evet" diyen Yıldırım, vatandaşları kapı kapı dolaşmaya, mücadeleye, değişime, güçlü Türkiye'yi inşa etmeye çağırdı.

Yıldırım, "Hep birlikte 'evet', milyonlarca 'evet'. Rabbim bu kutlu yolculuğumuzu mübarek etsin. Rabbim ülkemizi, milletimizi, bütün insanlığı korusun. Çıktığımız bu yolda, Mevlam bizlere zafer nasip etsin." dedi.

Tanıtım toplantısına katılanlara, coşkuları, heyecanları ve muhabbetleri dolayısıyla teşekkür eden Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüden torunu Bahar Sena Yıldırım ile birlikte indi.

- "Daima millet" filmi

Toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Daima millet" adlı tanıtım filmi izlendi.

Filmde, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne hayata geçirdiği mega projeler, karşılaştığı engellerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın darbeye karşı çıkan konuşmaları yer aldı.

Darbe girişiminin, milletle el ele verilerek püskürtüldüğüne işaret edilen filmde, Başbakan Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde görüşmesi ve Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nden görüntüler de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin ana hatlarıyla anlatıldığı film, "Gücümüz millet, kararımız evet" sloganıyla sona erdi.

Toplantıya, Bakanlar Kurulu üyeleri, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkanvekilleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, il başkanı ve teşkilat yöneticisi katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :