AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok, bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden 'Evet' istiyoruz, kalpten 'Evet' istiyoruz"- "Yenilik zordur, reform

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok, bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden 'Evet' istiyoruz, kalpten 'Evet' istiyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Yeniliğin zor, reformun meşakkatli olduğunu ancak zor diye, meşakkatli diye, yeniliğe direnenlerin, yenilikten kaçanların, tarih sahnesinden kaybolduğunu belirten Yıldırım, "Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. Yenilikten korkanlar, tarih yazamazlar. Sultan Alparslan, o kahraman ordusuyla Malazgirt'e gelirken, inanın onun planına 'hayır' diyenler oldu ama o, korkaklara aldırış etmedi ve tarihin akışını değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Selahaddin Eyyubi Kudüs'e giderken ona da "Hayır" diyenler olduğunu ancak kendisinin ürkeklere, korkaklara aldırış etmeden tarih yazdığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'hayır' diyenler oldu ama Fatih, rehaveti, korkaklığı tercih edenlere prim vermeden bir çağı kapatmış, bir çağı açmıştır. İstanbul'u fethetmiştir. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün, Samsun'a giderken ona da karşı çıkanlar oldu, 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep birlikte 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal, bunların hiçbirine aldırış etmedi, geldi, Anadolu'da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi, biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi, bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık."

AK Parti'nin 16 yıllık yolculuğunda, kendilerine, daima "Hayır" diyenler olduğunu anlatan Yıldırım, "Bize 'Siz, hayır, siyaset yapamazsınız.' dediler, biz, 'Evet yaparız.' dedik. 'Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olmaz.' dediler. Millet, 'Evet, olacak.' dedi, Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili de yaptı, başbakan da yaptı. Onlar her reformda 'hayır' dediler, biz her seferinde 'Evet' dedik, yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır, siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz.' dediler. Biz 'seçeriz' dedik, millete gittik. Milletimiz 'Evet' dedi ve cumhurbaşkanını seçtik. 'Hayır, millet cumhurbaşkanı seçemez.' dediler, biz 'seçeriz' dedik. Milletimiz 'Evet' dedi, cumhurbaşkanını bizzat millet kendi evet oylarıyla seçti." diye konuştu.

- "Onların hayırlarına 'Evet' diyerek bugünlere geldik"

Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Gezi olayları provokasyondur dedik, 'Hayır' dediler, biz 'Evet' dedik. '17-25 Aralık kumpastır' dedik, 'Hayır' dediler, biz 'Evet' dedik. 15 Temmuz'da ülkeyi işgale geldiler, Meclisi bombaladılar, milli iradeyi ortadan kaldırmak istediler, biz 'yıkamazsınız, böldüremezsiniz' dedik. Daha ilk andan itibaren 'bu bir kalkışmadır' dedik. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren 'ölümüne milletimle' diyerek kahramanca bütün bunların karşısında durdu. Biz onların hayırlarına 'Evet' diyerek bugünlere geldik. Onların 'Hayır' söylemleri karşısında eğer korksaydık, eğer çekilseydik tarih bizden hesap sorardı, millet bizden hesap sorardı, inanın Allah bizden hesap sorardı."

Gençlere, İstiklal Marşı'nın ilk kıtasında, "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak, o benimdir, o benim, milletimindir ancak." yazdığını unutmamalarını tavsiye eden Yıldırım, siyasetlerinde asla korkaklık olmadığını vurguladı.

Millete hizmetkar olanlara korkaklığın yakışmayacağa işaret eden Yıldırım, "Bizim siyasetimiz, cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz, yenilik siyasetidir, değişim siyasetidir, heyecan tazeleme siyasetidir. Bizim siyasetimiz, reform siyasetidir. Onun için 16 Nisan'a kadar meydan meydan, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak ne diyeceğimizi biliyoruz değil mi? Değişim için Evet." ifadelerini kullandı.

- "Vatandaşlarımız 'Tüm kalbimle Evet' diyerek mührü basacak"

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok. Bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden, kalpten 'Evet' istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız. Biliyorsunuz milletimiz aklıyla diliyle mührüyle olduğu kadar kalbiyle de 'Evet' diyecek. Sandığa gittiğinde her bir vatandaşımız, 'Tüm kalbimle Evet' diyerek mührü, pusulaya basacak.

Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için bugün "Bismillah" diyerek, kampanyaya başladıklarını, bazı konularının mutlaka altını çizmek gerektiğini bildirdi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :