AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'ın salona gelmesiyle toplantı başladı- Yıldırım'ın salonu selamladığı sırada AK Parti'nin "Evet diyoruz"adlı yeni kampanya şarkısı çalındı- Yıldırım: - "Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınla

ANKARA (AA) - AK Parti'nin Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'ın salona gelmesiyle başladı.

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'yla 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi.

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Ankara Arena'ya gelişinde, salon dışında toplanan kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Buradaki kalabalığa, "Bugün sel oldunuz, Ankara'yı doldurdunuz" diye seslenen Yıldırım, gönüllerinin 80 milyonu alacak kadar geniş olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınlarına kapı aralayacak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak 16 Nisan halk oylaması için resmen kampanyamızı başlatıyoruz. Bugünden itibaren siz değerli yol arkadaşlarım, gençler, hanımefendiler, beyefendiler, bütün teşkilatımız, Bursa, İzmir, Zonguldak, Kütahya, Kepez, Şanlıurfa, Erzurum, Erzincan, Kastamonu, dünürlerim siz de hoş geldiniz. Türkiye'nin her ilinden, ilçesinden, her renginden, her kokusundan ülke insanı 80 milyon akın akın burada ve yükselen bir ses var. Meydanlardan güçlü Türkiye için, sürekli istikrar için kararımız, 'Evet'. İşte karar, işte gelecek."

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen Yıldırım, "Eminim ki kutlu yürüyüşün ilk adımını atan kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız, bu muhteşem tabloyu izliyor. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, selamlama konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım'la, AK Parti'nin kampanya şarkılarından ilki "Tabii ki evet" eşliğinde Ankara Arena'ya girdi.

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, salona girişte, oluşturulan turkuaz renkli platform üzerinde yürüyerek partilileri selamladı, salondakilere kırmızı karanfil dağıttı.

Bu sırada AK Parti Gençlik Kolları'nca hazırlanan ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı "Büyük düşünen, güçlü lider" yazılı dev pankart ile üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu "Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için" yazılı pankartlar açıldı.

Yıldırım'ın salonu selamladığı sırada AK Parti'nin "Evet diyoruz" adlı yeni kampanya şarkısı çalındı.

Uğur Işılak tarafından seslendirilen şarkının sözleri şöyle:

"Düşündük inceden ince, evet, biz evet diyoruz, vatan ve millet deyince evet, biz evet diyoruz, artık bahar gelsin diye, bütün yüzler gülsün diye, kavga değil kardeşliğe, evet diyoruz, bayrak bizim, millet biziz, vatan bizim, devlet biziz, memlekettir tek derdimiz, evet diyoruz, bitecek tüm dayatmalar, artık büyük Türkiye var, madem milletindir karar, evet diyoruz, güçlü lider, güçlü devlet, hedefe hız katar elbet, bize düşen son bir gayret, evet, biz evet diyoruz, On beş temmuz bize ne der, iyi düşün, bir karar ver, rahat uyusun şehitler, evet diyoruz, bayrak bizim, millet biziz, vatan bizim, devlet biziz, memlekettir tek derdimiz, evet diyoruz, bitecek tüm dayatmalar, artık büyük Türkiye var, madem milletindir karar, evet diyoruz."

Başbakan Yıldırım'ın salondaki yerini almasının ardından, 15 Temmuz Şehit ve Gazi Yakınları Derneği üyeleri, "Referanduma evet" pankartıyla platform üzerinde yürüyerek, partilileri selamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :