AK Parti'nin Hakkari mitingi

AK Parti'nin Hakkari mitingi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:- "Biz Türkiye'yi 16 yılda tam 3 buçuk kat büyüttük, ihracatımızı 5 kat artırdık, üretimimizi 5 kat artırdık. Dün 3 bin 600 kilometre bölünmüş yollardan bugün 26 bin kilometre bölünmüş yollara eriştik"- AK Parti Gr

HAKKARİ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz Türkiye'yi 16 yılda tam 3 buçuk kat büyüttük, ihracatımızı 5 kat artırdık, üretimimizi 5 kat artırdık. Dün 3 bin 600 kilometre bölünmüş yollardan bugün 26 bin kilometre bölünmüş yollara eriştik." dedi.

Tüfenci, partisince Hakkari Yeni Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Hakkari'nin bugün başka bir güzelliği olduğunu anlattı.

"Hakkarili kardeşlerim 'vakit tamam diyor, vakit Hakkari vakti diyor, vakit Türkiye vakti diyor' ifadesini kullanan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"AK Parti Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 16 yıl önce kurulduğunda 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi ve Allah'a hamdolsun, o günden bugüne hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Biz Türkiye'yi 15 yılda, 16 yılda tam 3 buçuk kat büyüttük, ihracatımızı 5 kat artırdık, üretimimizi 5 kat artırdık. Dün 3 bin 600 kilometre bölünmüş yollardan bugün 26 bin kilometre bölünmüş yollara eriştik. Hakkari-Van arasını hatırlayanlar, Yüksekova'yı hatırlayanlar dün neredeydik, AK Parti sayesinde bugün nereye geldik hep beraber gördük."

Bakan Tüfenkci, Yüksekova'ya havaalanı ve yollar yapılırken terör örgütünün bunları nasıl engellediğini Hakkarililerin çok iyi hatırladığını belirtti.

Havaalanı inşaatındaki makinelerin 99 kez yakıldığına dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ama biz teröre inat, teröristlere inat hem havaalanı yaptık hem de Türkiye'yi büyütmeye devam ettik. Allah'ın izniyle bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da demokrasimizi büyüteceğiz bir yandan ekonomimizi büyüteceğiz bir yandan daha fazla özgürlük diyeceğiz. Biz eserlerimizle övünüyoruz, biz icraatlarımızla övünüyoruz. Diyoruz ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Birisi laf üretir, birisi iş üretir. Biz taş üstüne taş, iş üstüne iş koymak istiyoruz. Onun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Onun için 24 Haziran gerçekten çok çok önemli. 24 Haziran'da Türkiye bir yol ayrımına gidiyor. Daha fazla demokrasinin, daha fazla refahın, daha fazla hukukun olduğu bir döneme giriyoruz. İnşallah 24 Haziran'dan sonra da sınır ticaretimiz çok daha iyi gelişecek, daha artacak ve komşularımızla, ticaretimizde bir rahatlama da Allah'ın izniyle gelecek."

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da ülkenin bir köşesinden diğer köşesine selam getirdiğini bildirdi.

"Çanakkale Şehitliğimizi gezerken her köşeden, Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili kardeşlerimizin hatıralarını görüyoruz" diyen Turan, "Onlar tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet, tek millet için can verdiler. Beraber omuz omuza mücadele verdiler. Bugün aynı şekilde tüm Türkiye'nin kardeşliği için 81 milyonun ayağa kalkması için aynı derecede eşit şartlarda yaşamak, yürümek demokrasimizi, eğitimimizi, sağlığımızı, ulaşımımızı her alanda ayağa kaldırmak için büyük gayret ediyoruz. 81 milyonumuzun aynı şekilde bu ülkede kendini ifade edeceği, bir ve beraber olacağı, kardeşçe yaşayan iklimi ayağa kaldırmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın her zaman ayrı ayrı buralara geldiğini vurgulayan Turan, "Hakkari'yi sevdiği için, bu milleti sevdiği için buralarda oldu. Çünkü biz kaşına gözüne oy veren insanlar değiliz. 15 yıldan beri ülkemizde demokrasimizi büyütmeseydik, yatırımları büyütmeseydik hiç kimse bizim kaşımıza gözümüze oy vermezdi. Ama 81 milyon nasıl ki bir ve beraber olduk, 15 Temmuz'da, diğer operasyonlarda her türlü teröre karşı bir ve beraber olduysak bunun karşılığını milletimiz gördü." dedi.

Turan, artık eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, havalimanlarında, dış politikada daha ileri olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Her alanda daha da ileri olmaya çalışacağız. Vakit Hakkari vakti, vakit Türkiye vakti diyoruz. Terörün geride kaldığı, demokrasinin büyüdüğü, kardeşliğin daha da pekiştiği bir yeni döneme giriyoruz inşallah. 24 Haziran akşamında Türkiye'nin tartışmasız birinci partisi AK Parti olacak. Çünkü artık yeni sistemde, başkanlık sisteminde istiyoruz ki icraatlarımız çok daha çabuk halkımıza erişebilsin. Bürokrasinin zayıfladığı, milletimizin güçlendiği, halkın taleplerinin çok daha çabuk karşılık bulduğu bir sistem olsun istiyoruz. O yüzden güçlü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yola devam etmesini, başkanlık sistemiyle beraber Türkiye'nin ilk başkanı olarak yola başlamasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :