Ak Parti'nin Gümüşhane Mitingi

Ak Parti'nin Gümüşhane Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na ders vermek lazım, yolu buraya düşerse söyleyin, 'Sen 1990'larda kalmışsın, yeni Türkiye'de öyle hastane kapılarında AK Parti kimseyi bekletmiyor' deyin. Bakın 'hesap uzmanıyım' diyor ama hesabı bilmiyor" dedi.

Davutoğlu, partisinin Gümüşhane'de Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "unutma problemi" olduğunu, arada ne yaşandığını göremediğini, kendisini eski Türkiye'de zannettiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun dün Almanya'da "Kimseyi hastane kapılarında bekletmeyeceğiz" ifadesini kullandığını hatırlatan Davutoğlu, "Allah aşkına hangi dönemde yaşıyorsun Kılıçdaroğlu, o senin dönemindeydi. 12 yıldır bu memlekette kimse hastane önünde beklemiyor ki" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'na ders vermek lazım, yolu buraya düşerse söyleyin, 'Sen 1990'larda kalmışsın, yeni Türkiye'de öyle hastane kapılarında AK Parti kimseyi bekletmiyor' deyin. Bakın 'hesap uzmanıyım' diyor ama hesabı bilmiyor. Bazen hesabı da bizim lehimize söylüyor. Diyor ki 57 hükümet öncesinde yani 56 hükümette toplam 977 milyar kaynak üretilmiş Türkiye'de. AK Parti hükümetleri döneminde 1 milyar 870 milyon kaynak, 2,5 misli artırmış. Biz demiyoruz, o diyor. Kılıçdaroğlu, sen bu hesabı söylediğin anda şunu da demiş oluyorsun, 'AK Parti döneminde bu memleket bereketlendi' diyorsun. Ne yaptık biliyor musun Kılıçdaroğlu, Türkiye çapında 757 hastane, bin 737 ilk basamak sağlık merkezi inşa ettik 12 yılda biz."

Davutoğlu, iktidara geldiklerinde Gümüşhane'de MR cihazı, tomografi, böbrek taşı kırma aletlerinin bulunmadığını, artık hepsinin olduğunu söyledi. Bunların dışında yaylalardan taşıyabilmek için kar paletli ambulans hizmeti verildiğini dile getiren Davutoğlu, daha da iyisini yapacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Gümüşhane'ye gelmesi halinde, AK Parti'nin yaptığı beş baraja götürülmesini, her ilçeye yaptıkları üniversite bölümlerini görmesini isteyen Davutoğlu, Gümüşhane'de spor tesisi olmayan ilçenin de kalmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiği, Türkiye'nin ikinci büyük tüneli Zigana Tüneli'ni açacaklarını anlatan Davutoğlu, Gümüşhane'nin bu tünelle Trabzon'a bağlanacağını, ayrıca  Erzincan'dan Gümüşhane'ye hızlı tren getireceklerini bildirdi.

AK Parti'nin yaptıklarının ortada olduğunu, diğer partilerin ise yalnızca "konuştuğunu" söyleyen Davutoğlu, alandakilere, "Onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar palavra atar AK Parti yapar" sözlerini tekrarlattı.

- "Dünyada gelir dağılımını düzelten ülkelerin başında Türkiye geliyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Bu memlekette çok para var, kaynağı buluruz" dediğini aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Niye para var biliyor musun? Çünkü 12 yıldır AK Parti o paraları hazineye doldurdu. Hazineyi biriktiren AK Parti. Peki bu millet sana onu emanet eder mi? Bunu rüyanda bile göremezsin. Rüyasında bile göremeyeceği için şimdi yalanlar söylüyor. Kılıçdaroğlu, Almanya'da diyor ki, 'Türkiye'de 17 milyon, 200 liranın altında yaşıyor'. Hep yalan, her şey yalan, Kılıçdaroğlu, o sizin dönemdeydi, senin SSK Genel Müdürü olduğun dönemdeydi. O günden bugüne olanları görmüyor, yapılanları görmüyor. Dünya standartlarına göre, Dünya Bankası, OECD verilerine göre, dünyada gelir dağılımını düzelten ülkelerin başında Türkiye geliyor. Biz geldiğimizde günde 1 doların altında yüzde 1 civarında vatandaş yaşıyordu, 2 doların altında yüzde 3, 4.3 doların altında yüzde 30 yaşıyordu. 20 milyon kişi bizden önce günde 4 doların altında yaşıyordu. Şimdi bizim iktidarlarımızdan sonra günde 1 doların altında yaşayan vatandaşımız kalmadı, günde 2 doların altında yaşayan kalmadı. Günde 4,5 doların altında yaşayan yüzde 3, inşallah onu da en kısa zamanda tüketeceğiz."

Başbakan Davutoğlu, HDP'yi de eleştirerek HDP 'nin terörle, baskıyla Doğu'da, Güneydoğu'da vatandaşların iradesini zorlamaya çalıştığını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Diyanet'i kaldıracağız" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Bunu diyen HDP eş başkanı, bir ilde eski müftüyü aday gösteriyor. İşte bunların iki yüzlülükleri buradan belli. Biz, Kılıçdaroğlu'na hesabın, Demirtaş'a barışın, demokrasinin ne olduğunu, Bahçeli'ye de milliyetçiliğin ne olduğunu öğreteceğiz inşallah" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "hayal oyunlarıyla eğlendiğini", Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğu dönemde, Türkiye'nin kendi tankını yapamadığını dile getiren Davutoğlu, AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye'nin tanklarını modernizasyon için İsrail'e göndermek zorunda olduğunu anlattı.

Davutoğlu, Türkiye'nin o dönemde insansız hava araçlarını İsrail'den aldığını, kendi piyade tüfeğini bile yapamadığını ifade ederek, artık Türkiye'nin kendi silahını kendisinin üreteceğini, namerde muhtaç olmayacağını dile getirdi.

- Gerçek millileşme hamlesinin adresi

Türkiye'de gerçek millileşme hamlesinin adresinin AK Parti olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Kendi tankımızı, kendi gemimizi, kendi savaş uçağımızı yapmaya var mısın? Milli aşımızı, milli plazmamızı yapmaya var mısın? Milli uzay ajansımızı kurmaya var mısın? Bizim çağrımız budur" ifadelerini kullandı. 

Doğu Karadeniz Projesi'ni kasım ayında ilan ettiklerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Karadeniz otoyolu yanında Karadeniz dağlarını, yaylalarını birleştiren 2 bin 350 kilometre yayla yolu, Doğu Karadeniz yolu yapacaklarını söyledi. 

Başbakan Davutoğlu, Gümüşhane'de üniversiteyi, organize sanayi bölgesini kendilerinin kurduğunu, kente doğalgazı AK Parti'nin getirdiğini ifade vurgulayarak, AK Parti'nin hizmetlerinin devam etmesi için Gümüşhane'nin 7 Haziran'da yeniden destan yazmasını istedi.

- Şah Fırat şehidi Halit Avcı'nın ailesi 

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı'nın Gümüşhane’de yaşayan annesi Fatma ve babası Mustafa Avcı sahneye davet edildi.

Davutoğlu, şehidin annesi Fatma Avcı'nın elini öptü. Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı'yı rahmetle andığını belirten Davutoğlu, ailesine sabır diledi.

Şah Fırat Operasyonu başladığı andan, birliklerin Türkiye sınırına geldiği ana kadar hiç uyumadan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile operasyonu takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kardeşimizin şehit haberi geldiğinde emin olun hepimizin gözünden yaşlar döküldü. Çünkü o şehit haberi sadece Fatma bacımıza, Mustafa Bey'e değil, tüm milletimizin yüreğine bir ateş olarak düşmüştür. Ama  o vazifesini yaparken, şehit düşen o kardeşimiz, aynı zamanda tüm dünyaya bir destan olmuş Şah Fırat Operasyonunda adını yazdırdı. Şehitlerimiz hiçbir zaman unutulmayacak. Gümüşhane ne zaman bir çağrı duysa 'vatan için başını ortaya koyacak yiğit var mı' diye bir çağrı duysa önce Gümüşhane 'buradayız’ der. Kardeşimiz de o operasyonda şehit düşerken, belki operasyonu bile ailesine haber etmeden, sadece şahadet haberi buraya ulaştı."

"Millet olarak baş veririz, baş eğmeyiz "diyen Davutoğlu, "Son günlerde sözde Ermeni soykırımı üzerinden milletimize yönelik saldırılarda bulunanlar bu sesi duysunlar. Biz baş veririz baş eğmeyiz. Bu kahraman aileye bir kez daha sabır diliyorum ama o gece dahi nasıl vakur durduklarını hep hatırladık. Allah razı olsun. Onların tek ricası bizim için emirdir. Gümüşhaneliler de Halit kardeşimizin şehadeti sebebiyle onunla ve tüm Gümüşhaneli şehitlerle gurur duymalıdırlar. Allah rahmet eylesin, o kardeşimiz, Çanakkale şehitlerimizle birlikte haşrolacaktır. Allah mekanlarını cennet eylesin" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda meydandakilerden Türk bayraklarını kaldırmasını isteyerek, "Allah bu al bayrak için, tekbir için şehadet şerbetini içen tüm kahramanlardan razı olsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

Meydandakilerin tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, Çanakkale şehitleri ve Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı için Fatiha okunmasını istedi.

- Notlar 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile otobüsle Zafer Meydanı'ndaki miting alanına geldi. Davutoğlu çifti, miting alanındakileri platformdan selamladı.

Davutoğlu'nun, yaklaşık 45 dakika süren konuşması, sık sık, "AK Gençlik burada hocasının yanında", "Onlar konuşur, AK Parti yapar, onlar palavra atar, AK Parti yapar", "Dik dur eğilme, Gümüşhane seninle", " Başbakan Ahmet, millet size emanet", "Recep Tayyip Erdoğan", "Kemal pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım" sloganlarıyla kesildi.

Miting alanında, "Hedef Türkiye birinciliği, amaç Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Gümüşhane milletvekilliği",  "Biz reisin çırakları, hocanın talebeleriyiz"; "Sayın Başbakanım, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hz'nin yurduna hoş geldiniz", "Bilge lider ümmetin umudu Genel Başkanım ve Başbakanımız, şehrimize hoş geldiniz"  yazılı pankartlar yer aldı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması, meydana kurulan dev ekrandan da izlendi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Gümüşhane milletvekilleri katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı