Ak Parti'nin Erzurum Mitingi

Ak Parti'nin Erzurum Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah Kılıçdaroğlu'na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli'ye millilik, milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. Demirtaş'a, HDP'ye de demokrasi ne demek, barış ne demek onu öğreteceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin seçim kampanyası kapsamında Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ilk mitinginde yaptığı konuşmada, 12 yıl içinde Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 230 milyardan 800 milyara yükseltildiğini, IMF borcunun kapatıldığını, sıfırlar atılarak paraya itibar kazandırıldığını, hastanelerin ve okulların insan onuruna yakışır hale getirildiğini söyledi. 

12 yılın ardından yeni bir hamle döneminin eşiğinde olduklarını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Haziran'dan sonra inşallah hep beraber, bu hamle dönemini yaşayacağız. Bunun için 3 belge çıkardık. Bir, Yeni Türkiye Sözleşmesi. Bu sözleşmenin ruhu, özü, Erzurum Kongresi'nin beyannamesidir, açıklamasıdır. Burada diyoruz ki 100 sene önce Çanakkale'de, Trablusgarp'ta, Balkanlar'da, Sarıkamış'ta, Yemen'de omuz omuza savaşanların torunları olarak bizler, bu memleketin asli sahipleriyiz. Kimse bizi bölemez, kimse bizi ayıramaz. Milli birliğin sembolü olan Erzurum, bu vatanın birliğini, bütünlüğünü korumaya var mısın? Aramıza nifak koymaya, Türk-Kürt diye, Sünni-Alevi diye ayırmak isteyen şer odaklarına 'defol' demeye var mısın? O şerleri Erzurum'dan da Türkiye Cumhuriyeti topraklarında da defetmeye var mısın?" 

Erzurum dahil her il için ayrı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını belirten Davutoğlu, "Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Birinci Meclis-i Mebusan'ın Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nun özünü alarak inşa ettik. Dedik ki 'Artık burada tüm vatandaşlarımız hiçbir ayrım olmadan, mutlak bir eşitlik içinde özgürce yaşayacak'. Bunun için sivil anayasa dedik. Yeni bir anayasa, özgürlükçü bir anayasa, milletin seçtiklerinin yaptığı bir anayasa. Darbe anayasası değil. Yeni anayasaya var mısın? Darbecilere karşı 'Yeter, söz de karar da milletindir' demeye var mısın Erzurum?"

Davutoğlu, halkın kendisine "hoca" diye seslenmesi üzerine, "Bizler bu milletin, bu tarihin her zaman talebesiyiz. Erzurum'a hocalık yapılmaz, ders alınır. Erzurum Kongresi'nden ders alınır" ifadesini kullandı. 

-"Bize her yer Türkiye"

Davutoğlu, seçim beyannamesindeki "millileşme hamlesi"ne değinerek, şunları söyledi:

"Erzurumlular, hani tank modernizasyonunu başkasına yaptıranlar vardı ya, biz şimdi diyoruz ki 2023'e kadar Türkiye Cumhuriyeti semalarında yüzde yüz Türk yapımı savaş uçağı uçacak inşallah. Milli muharip uçağı yapıyoruz. Hürkuş Eğitim Uçağı 2018'de uçmaya başlayacak. Sivil havacılıkla ilgili bölgesel uçak uçmaya başlayacak. Milli tankı Türkiye'de üreteceğiz. Kimseden hibe istemeyeceğiz. Milli piyade tüfeğini, milli gemiyi, milli denizaltıyı biz üreteceğiz. Kimse Çanakkale Boğazı'na gelmeyi düşünmek değil hayal bile edemeyecek. Buraya gelip milliyetçilik yapanlara sorun ve söyleyin. Gerçek milliyetçilik, savunma sanayini kimseye muhtaç etmemektir. Milli aşımızı yapacağız, milli plazmamızı, milli tohum bankasını kurduk, milli botanik bahçesini de kuracağız. Türkiye'de her şey milli olacak. Yerli olacak, Türkiyeli olacak. Çünkü bize her yer Türkiye."

-"AK Parti kaynak üretir, boşa laf söylemez" 

Davutoğlu, diğer partilerin de seçim beyannamelerini açıkladığını hatırlatarak, AK Parti'nin, kaynak ürettiğini, boşa laf söylemediğini dile getirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aziz Erzurumlular, Kılıçdaroğlu buraya gelmeye cesaret edemez, burada hitap etmek onun için zor ama eğer gelirse, yolu düşerse duble yolları ona gösterin. AK Parti iktidara geldiğinde, Erzurum'da sadece 42 kilometre duble yol vardı. Şimdi onun üzerine biz 521 kilometre bölünmüş yol yaptık. Eski resimleri gösterin, Erzincan'dan Erzurum'a gelen yolu, Erzurum'dan Bingöl'e, Ağrı'ya, Gümüşhane'ye, diğer illerimize giden yolları ve diyin ki 'Sen Anadolu'ya çıkmıyor musun?' Diyin ki 'Ey Kılıçdaroğlu, bu duble yolları görmüyor musun? Bu duble yolları bize AK Parti yaptı' diyin. 'Onlar konuşur, AK Parti yapar'. Sonra alın, bir genç kardeşimiz, Allah rızası için, elinden tutsun, Ovit Tüneli'ne götürsün, dünyanın duble yola geçiş olan 2. büyük tüneli. Eskiden Rize'den Erzurum'a, İspir'e nasıl geçiliyordu bir anlatın. Sonra da diyin ki, 'İşte bu muhteşem tüneli AK Parti yaptı. Senin gibi palavra atmaz. AK Parti yapar'. İnşallah en kısa zamanda Ovit Tüneli'ni açıyoruz. 

Coğrafyayı ne kadar biliyor bilmiyorum, hesabı da bilmiyor. Alın, Kop Tüneli'ne götürün. Erzurum ile Bayburt arasında o çileli yollardan sonra yaptığımız Kop Tüneli'ni gösterin ve diyin ki 'Sen konuşursun ama AK Parti yapar, söz verdi mi yapar'. Sonra buradaki engellilerimize, yaşlılarımıza götürün. O engelliler ki evden dışarı çıkamazlardı ama şimdi ailesi dışarı çıktığında evde bakımı yapılıyor. Her yerde başımızın tacı onlar. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza götürün. 65 yaş üstü yaşlıların aylıklarını 145 liradan 200 liraya çıkardık. Emeklilerin eski aylıklarıyla şimdikileri karşılaştırsın. Anlatın, gönlü mühürlü görmez ama millet görsün. Sonra Erzurum'a yapılan 20 devlet hastanesine götürün. İnşallah en kısa zamanda Erzurum'a 700 yataklı en modern şehir hastanesini yapacağız. Sonra Palandöken'e çıkarın. 650 milyona yaptığımız Kış Olimpiyatları Tesisi'ne, stadyuma."

Davutoğlu, Erzurum'un her yerinde AK Parti imzası olduğunu ve olacağını vurgulayarak, en kısa zamanda Erzurum-Kars hızlı trenini de hizmete sunacaklarını bildirdi.

Bugün Doğu Anadolu Kalkınma (DAP) programını açıkladıklarını hatırlatan Davutoğlu, "İnşallah 175 bin hektar alanı sulamaya açıyoruz. 250 bin hektardan daha büyük bir alanda toplulaştırma yapacağız. Erzurum'a, bütün Doğu Anadolu'ya devletin şefkat eli gidecek. İşte Kılıçdaroğlu'na da Bahçeli'ye de şunu söyleyin, 'Artık bu millet ayağa kalktı, kimse bunu engelleyemez.' "

-"Bilmezlerse biz öğretiriz, bilmezlerse bu millet öğretir" 

"Erzurum Kongresi'nin anlamına meydan okurcasına dağlardaki teröristlerle bu vatana tuzak kurmaya çalışan birileri de Erzurum'u gözüne kestirmiş güya" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir kere onlara ilk dersimiz şu, Abdurrahim Fırat kardeşimiz seçim çalışması yaparken, bu demokrasi düşmanlarının saldırısına uğradı. Şimdi Ağrı'daki olayları istismar ediyorlar. Ağrı'da bunu yapmak istediler. O çeteler dağdan inip vatandaşımıza baskı yapmak istedi ama Türk'ü ile Kürt'ü ile Erzurumlu bu baskılara boyun eğer mi? Bu baskılar karşısında Allah'ın izniyle Aziziye Tabyası gibi demokrasiyi savunur mu? Van'da AK Parti konvoyuna saldırdılar. HDP'nin Ankara'daki bürosuna bir saldırı oldu. Anında telin ettim ve failleri bulundu. Şimdi onlara sesleniyorum. Eğer dedikleri gibi demokrasiye sadıklarsa önce baskıyla, şiddetle, terörle demokrasinin yan yana olmayacağını bilecekler. Bilmezlerse biz öğretiriz. Bilmezlerse bu millet öğretir."

Miting alanında bulunanlardan bayraklarını göstermesini isteyen Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir santimetrekaresinde bu al bayrağı dalgalandırmaya kararlıyız. Aziz Erzurumlular, şiddete, teröre, bu tür baskılara karşı dimdik ayakta durmaya var mısın? 'Vatan bir bütündür ve bölünemez' diyen Erzurum Kongresi'ne sahip çıkmaya var mısın" diye konuştu.

Davutoğlu, "İnşallah Kılıçdaroğlu'na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli'ye millilik, milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. Demirtaş'a, HDP'ye de demokrasi ne demek, barış ne demek onu öğreteceğiz inşallah" ifadesini kullandı.

Erzurumlularla ahitleşmek istediğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Erzurum Kongresi'nin ideallerine sahip çıkmaya var mısın? Erzurum Kongresi'nin dediği gibi 'Bu vatan bir bütündür, bölünemez' diye haykırmaya var mısın? Erzurum Kongresi'ni bugün temsil eden AK Parti'ye sahip çıkmaya var mısın? Erzurum Kongresi'nin ruhunu barındıran Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne imza atmaya var mısın? Türkiye'de millilik hamlesini hedefine ulaştırmaya var mısın? 7 Haziran'da bütün bu idealler için, hak için, istiklal için, millet için, vatan için, özgürlük için sandıklara gitmeye var mısın? Sandıklardan bir kez daha destanla çıkmaya, zaferle çıkmaya var mısın? İnşallah Erzurum'da tam bir birlik içinde 6'da 6 yapmaya var mısın? En az yüzde 75 almaya var mısın? Bunun için Erzurum'u sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev dolaşmaya var mısın? Selamımızı iletmeye var mısın? 'Bu selam Allah'ın, milletin, tarihin selamıdır' demeye var mısın?"

Davutoğlu, "Erzurum sana selam olsun. Allah'a emanet ol Erzurum. Mevlama emanet ol Erzurum. Vatan sizlere ve bizlere emanet. Erzurum hepimize emanet, Rabbimize emanet. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek alandakilerle vedalaştı.

-Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliğini ziyaretinin ardından, eşi Sare Davutoğlu ile otobüsle İstasyon Meydanı’ndaki miting alanına geldi. Davutoğlu çifti, miting alandakileri , platformdan selamladı ve karanfil dağıttı.

 Davutoğlu’nun, yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık “Erzurum hocasının yanında” sloganlarıyla kesildi.

Miting alanında, beslemenin yanı sıra "Siftah Dadaştan Bereket Allah’tan", "Paralel Dikey Fark Etmez, Dadaş İhaneti Affetmez", "Gazze, Somali, Bosna Kalbimde; Kafkasya Kerkük Gardaş Benimle, Biz Dadaşız Gönlümüz Seninle", "Bilge Adam Başbakanım, Anadolu'nun Ön Sözü Erzurum" yazılı pankartlar yer aldı. 

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı