AK Parti'nin Edirne mitingi VİDEO HABER

AK Parti'nin Edirne mitingi VİDEO HABER

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)- "Edirne'de yetişen çeltik, arpa, mısır ve diğer 10 tür bitki destek kapsamına alındı. Destek ödemelerini artık yılın her ayında küçük küçük parçalar halinde vermeyeceğiz. Bir ödeme ilkbaharda, bir ödeme de sonbahard

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Edirne İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Bu iki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümleri gecikiyor, kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor." ifadelerini kullandı.

"Kimler 'hayır' diyor. Bakın PKK karşı çıkıyor, FETÖ gece-gündüz 'hayır' için çalışıyor, bazı Avrupa ülkeleri de 'hayır' için çalışıyor. Bu size bir şey hatırlatmıyor mu?" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu CHP, 2011 seçimlerinde beyannamesinde diyor ki 'Biz iktidara gelirsek seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Biz daha iyisini yaptık, 18'e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun?" şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu sana düşen 'evet' oyu vermektir"

Başbakan Yıldırım, "Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.' İyi ya biz de işte senin 'hayır' oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya 'hayır' diyorsun, 'hayır' oyu veriyorsun, şimdi 'değiştirelim' diyoruz yine 'hayır' diyorsun. 82'de kalmışın, biz 'sen 82 modelsin' diyoruz, alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemişsin." dedi. 

Yıldırım, "Bunlar aslında, ne yaptıklarının, ne söylediklerinin farkında değiller. Dün söylediklerini, bugün yok sayıyorlar. Dün vadettiklerinden bugün çark ediyorlar. Biz ise AK Parti olarak milletin diliyle, gönül diliyle konuşuyoruz. Biz Türkiye'yi daha fazla büyütmenin mücadelesini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemini değiştireceğiz"

"Bakın devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemini değiştireceğiz." diyen Yıldırım, "Çünkü kafa karıştıranlar var. Devlet sistemi denilince akla ne geliyor? Padişahlık, monarşi, meşrutiyet, cumhuriyet." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Kim rejimi değiştirmek isterse, cumhuriyeti değiştirmek isterse karşısında milleti bulur. Buna hiç tereddüt yok, kim rejime el uzatırsa 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazan bu milleti karşısında bulur."

Yıldırım, "Öyle yüzde 30 ile yüzde 34 ile iktidara gelme devri bitiyor. Kuvvetli, en az yüzde 50 ile iş başına geliyor, 5 yıl çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok"

"Biz de maalesef tek parti iktidarlarında kazandıklarımız, koalisyonlarda yok oluyor, yerimizde sayıyoruz. Yazık, günah." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı, Başbakan arasında kriz oldu. Bedelini kim ödüyor? Millet ödüyor. Hakkımız var mı millete bedel ödetmeye? Onun için cumhurbaşkanı seçilemedi, ekonomik kriz, siyasi kriz... İşte bu halk oylaması, bütün bu krizleri ortadan kaldırıyor." şeklinde konuştu.

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"'Sandıktan 'evet' çıkmasın da ne olursa olsun, isterse Türkiye batsın. Sandıktan 'evet' çıkmasın da ekonomi dibe vursun, ne olursa olsun. Sandıktan 'evet' çıkmasın da terör azarsa azsın. Yeter ki AK Parti'ye yaramasın, Türkiye'ye ne olursa olsun, yeter ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın, Türkiye'ye ne olursa olsun'. Bu anlayışla biz nereye varacağız? Bu anlayışla bugüne kadar hep mücadele ettik. Bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik."

Edirne'de yetişen çeltik, arpa, mısır ve diğer 10 tür bitkinin destek kapsamına alındığını belirten Yıldırım, "Destek ödemelerini artık yılın her ayında küçük küçük parçalar halinde vermeyeceğiz. Bir ödeme ilkbaharda, bir ödeme de sonbaharda olacak." dedi.

Yıldırım, "Türkiye'yi Balkanlara hızlı trenle bağlayacağız, İstanbul'a hızlı trenle bağlayacağız inşallah. Hızlı trenle sadece İstanbul'a değil, Kars'a kadar gideceksiniz. Adım adım yapılıyor." ifadelerini kullandı.

 Notlar

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

İstasyon Meydanı'na Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı. Partililerin ellerinde Türk bayrağı ile parti flamalarını tuttuğu alanda, "Sayın Başbakanım Edirnemiz'e Hoşgeldiniz", "Keşan İstikrar İçin İstikbal İçin Evet Diyor" yazılı pankartlar yer aldı.

Bazı vatandaşların evlerinin balkon ve pencerelerinden de mitingi seyrettiği gözlenirken, bir vatandaşın balkonuna astığı "Başbakanım çaya 'evet' der misiniz?" pankartı dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

AK Parti'nin Edirne mitingi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :