AK Parti'nin Edirne mitingi

AK Parti'nin Edirne mitingi

Başbakan Yıldırım: (3)- "Biz de maalesef tek parti iktidarlarında kazandıklarımız, koalisyonlarda yok oluyor, yerimizde sayıyoruz. Yazık, günah. Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı, Başbakan arasında kriz oldu. Bedelini kim

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, tek parti iktidarlarında kazanılanların koalisyonlarda yok olduğunu belirterek, "Yazık, günah. Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı, başbakan arasında kriz oldu. Bedelini kim ödüyor? Millet ödüyor. Hakkımız var mı millete bedel ödetmeye? Onun için cumhurbaşkanı seçilemedi, ekonomik kriz, siyasi kriz... İşte bu halk oylaması, bütün bu krizleri ortadan kaldırıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Edirne mitinginde, güçlü iktidarlar bulunduğu için Amerika Birleşik Devletleri'nde, Çin'de ve Avrupa ülkelerinde güçlü ekonomi olduğunu anlattı.

Bir ülkede güçlü yönetim, istikrar varsa güvenliğin de olacağını, ekonominin de büyüyeceğini dile getiren Yıldırım, "Biz de maalesef tek parti iktidarlarında kazandıklarımız, koalisyonlarda yok oluyor, yerimizde sayıyoruz. Yazık, günah. Bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı, başbakan arasında kriz oldu. Bedelini kim ödüyor? Millet ödüyor. Hakkımız var mı millete bedel ödetmeye? Onun için cumhurbaşkanı seçilemedi, ekonomik kriz, siyasi kriz... İşte bu halk oylaması, bütün bu krizleri ortadan kaldırıyor." diye konuştu.

Yıldırım, bunların hepsinin sebebinin zayıf hükümetler olduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi daha istikrarlı, daha öngörülebilir, daha fazla yatırım yapılır bir ülke konumuna yükseltmek istiyorsak bu değişikliği mutlaka yapmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Güçlü hükümetler döneminde Türkiye'nin parlak yıllarını yaşadığını, merhum Adnan Menderes döneminde Türkiye'nin alıp başını giderek yüzde 6 büyüme sağladığını anlatan Yıldırım, merhum Turgut Özal döneminde de güçlü tek başına iktidar sayesinde ülkenin sıçrama yaptığını, yine AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan döneminde aynı sıçramanın yaşandığını kaydetti.

Yıldırım, Türkiye'nin ilklerle tanıştığını, rekorlar kırdığını, büyük projelerin hayata geçirildiğini, 81 ilin birbiriyle buluşturulduğunu, yollar bölünerek hayatların birleştirildiğini, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Edirne, Van, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İstanbul ve Edirne'ye çok büyük yatırımlar yapıldığını anlattı.

Trakya'ya yönelik projelerle bölgenin çehresinin değiştiğini, Marmaray, 3. köprü ve Avrasya Tüneli'nin sadece İstanbul'a hizmet etmediğini, aynı zamanda Edirne'nin de ihtiyacını gördüğünü belirten Yıldırım, 3. havalimanın da İstanbul'un değil, Türkiye'nin ve Edirne'nin de ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atıldığını anımsatarak, köprü tamamlanınca Edirne'nin Çanakkale'ye, Balıkesir'e, İzmir'e ve Bursa'ya komşu kapısı olacağını söyledi.

Avrupa'dan gelen trafiğin Ege'ye, Akdeniz'e ve Bursa'ya geçerek İstanbul'a kadar gideceğini anlatan Yıldırım, İzmit Körfezi'ne yapılan Osmangazi Köprüsü ile de hem Çanakkale Boğazı'nı hem de İzmit Körfezi'ni köprülerle birleştirildiğini, tam bir çember yapıldığını kaydetti.

- "Edirne'ye hızlı tren"

Başbakan Binali Yıldırım, bu yapılanlarla bir günde 5 vilayetin gezilebileceğini vurgulayarak, "İşte hizmet bu. Bunların ikisi tamam, ikisi yapılıyor. Birisi Çanakkale Köprüsü, biri de Edirne'ye hızlı tren. Böylece Selçuklu başkentini Osmanlı başkentine bağlıyoruz, oradan da Ankara'ya Cumhuriyetin başkentine bağlıyoruz." dedi.

"Bursa'nın evladı, İstanbul'un babasıdır Edirne" diyen Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu yapılanların daha da hızlanacağını söyledi.

Yıldırım, bundan 100 yıl önce Edirne'yi düşman işgalinden kurtarmak için harekete geçen Enver Paşa için "Edirne'ye Enver gireceğine, Bulgar girsin" denildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"100 yıl önce bunu söyleyenler, şimdi onların bazı uzantıları yine aynı şeyi söylüyor. Ne diyorlar? 'Sandıktan evet çıkmasın da ne olursa olsun, isterse Türkiye batsın. Sandıktan evet çıkmasın da ekonomi dibe vursun, ne olursa olsun. Sandıktan evet çıkmasın da terör azarsa azsın. Yeter ki AK Parti'ye yaramasın, Türkiye'ye ne olursa olsun, yeter ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın, Türkiye'ye ne olursa olsun.' Bu anlayışla biz nereye varacağız. Bu anlayışla bugüne kadar hep mücadele ettik. Bizi seçenlere değil, 80 milyona hizmet ettik. Edirne'de belki de bize verilen oylar, muhalefet partilerine verilenden daha az. Ama şunu demedik; 'Edirne bize az oy veriyor, hizmet götürmeyelim' demedik."

Başbakan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetinin tek bayrak, tek devlet ve tek vatan olduğu için hizmette siyaset olmayacağını ifade ederek, bu anlayışla çalıştıklarını anlattı.

Kimsenin düşüncesine, etnik kökenine, yaşam tarzına bakmadıklarını, dertlerinin ekmeği ve ülkeyi büyütmek olduğunu ifade eden Yıldırım, "Küçük olsun, benim olsun" diyenlere karşı, "Büyük olsun, 80 milyonun olsun" dediklerini dile getirdi.

(Sürecek)

AK Parti'nin Edirne mitingi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :