Ak Parti'nin Bayburt Mitingi

Ak Parti'nin Bayburt Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)"Kılıçdaroğlu, kendi partisinde ön seçime girdi, kazandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Eğer seçim CHP'liler ile olursa Kılıçdaroğlu belkikazanır ama 7 Haziran seçimi CHP'nin kendi arasındaki seçim değil ki. 7 Haziran

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece ön seçimde başarılı olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu, kendi partisinde ön seçime girdi, kazandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Eğer seçim CHP'liler ile olursa Kılıçdaroğlu belki kazanır ama 7 Haziran seçimi CHP'nin kendi arasındaki seçim değil ki. 7 Haziran seçimi yiğitlerin, er meydanının seçimidir. Biz buradayız" dedi. 

 Partisinin Bayburt'taki Saat Kule Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşan Davutoğlu, iktidara geldiklerinden bu yana yaptıklarını anlattı.

Bayburt'u daha da büyüteceklerini, daha da müreffeh kılacaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bayburt'a öyle imkanlar getireceğiz ki göçü durduracağız, üniversitenin kapasitesini iki misline çıkaracağız. Bu dağlarda öğrenim görmeyen kimse kalmayacak. Ozanların, yiğitlerin diyarı Bayburt, ilim diyarı olacak, bütün hizmetleri alacak" diye konuştu. 

AK Parti iktidarına tuzak kuranlara karşı 7 Haziran'da milli iradenin güçlü kılınması gerektiğini belirten Davutoğlu, Bayburtlulardan seçimde tarih yazmalarını istedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Ben bir başarı hikayesiyim" dediğini aktardı. 

Milletin AK Parti'nin başarısına şahit olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Ders bir; SSK Genel Müdürü gelir iş başına, SSK'nın borcu yok. İşi bırakır, SSK, Türk tarihinin en büyük borcuna batmıştır. SSK hastanelerinin durumu televizyonlara yansımıştır. SSK'da neler yaşandığını televizyonlar yansıttığında, rahmetli Savaş Ay, omzunu okşayarak Kılıçdaroğlu'na soruyor da Kılıçdaroğlu mahcup şekilde tembel talebe gibi başını önüne eğiyor. Başarı hikayesi nerede Kılıçdaroğlu? Daha rahmetli Savaş Ay'ın sorusuna cevap verememişsin, milletin sorusuna cevap verebilir misin?"

- "Hasbelkader milletvekili olmuş"

CHP Genel Başkanı olmanın da "başarı hikayesi" olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Hasbelkader milletvekili olmuş, güzel. Başarı hikayesi genel başkan olmaksa, ders 3, nasıl genel başkan oldu. Kasetlerle genel başkan oldu. Normalde Kılıçdaroğlu'nu kim bilirdi? Kimse bilmez. Kılıçdaroğlu paralelin, o zaman bazı yapıların çıkardığı kasetlerle genel başkan oldu" diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 2011 seçimini, 2014 mahalli seçimini, cumhurbaşkanı seçimini kaybettiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun arkasına MHP'yi alarak cumhurbaşkanlığı seçimine girdiklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"CHP'nin arkasına takılan MHP'ye oy verilmez. Bayburtlu böyle bir hata yapmaz. Ne yaptılar, CHP'nin arkasına takıldılar. 11-12 parti. Şimdi o partinin işaretini bile yapamayan çatı adaya destek verdiler. Ne oldu? CHP'nin çatı adayı Bayburt'ta rezil oldu. Cumhurbaşkanımız yüzde 80 aldı. Kılıçdaroğlu sınıfta kaldı. Esas başarı hikayesi. Siz seçimde oy kullanırken sandığı buldunuz mu, oy kullandınız mı? Kılıçdaroğlu bulamadı. Kendi aday olduğu İstanbul'da yerel seçimlerde, aday olduğu yerde sandığı bulamadı. Adres gösterdiği Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Bunun başarı hikayesi nerede? Bütün derslerden birer birer sıfır alıyor değil mi?"

- "Yiğit olan buraya gelir, er meydanına çıkar"

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sadece ön seçimde başarılı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, kendi partisinde ön seçime girdi, kazandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Eğer seçim CHP'liler ile olursa Kılıçdaroğlu belki kazanır ama 7 Haziran seçimi CHP'nin kendi arasındaki seçim değil ki. 7 Haziran seçimi yiğitlerin, er meydanının seçimidir. Biz buradayız. Yiğit olan buraya gelir, er meydanına çıkar. Başarının kriteri iktidar olmaktır. Yiğit Bayburtluların önünde söylüyorum ve diyorum ki, sizler bize emaneti verirsiniz ama bir hata yapar ve iktidar olamazsak, ben bu koltuğu bırakırım, birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Ey Kılıçdaroğlu, madem başarı hikayesisin, çık, mertçe söyle, 'Ben de bırakırım' de. Korkar söyleyemez. Onun hedefi yüzde 35, alamaz ya yüzde 35. İşte Kılıçdaroğlu'nun karnesi böyle zayıflarla dolu bir karne."

Başbakan Davutoğlu, böyle bir başarı hikayesine memleketin teslim edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Memleketi bırakın, önünüzde 3-5 sürü olsa onu bile emanet eder misiniz? Memleketi kime emanet edersiniz, onlar konuşur, AK Parti yapar Allah'ın izniyle. Peki Kılıçdaroğlu başka ne yapıyor, bir konuda daha başarılı. Perde gerisinde paralelcilerle iyi anlaşıyor. Onlar ne diyorsa burada onu yapıyor."

- "Hemen akşamında darbe yapmaya kalktılar"

Erzurum'dan yola çıkarken "Ya Allah bismillah" diye yola çıktıklarını, milletin de kendilerine "Allahu Ekber" diye cevap verdiğini belirten Davutoğlu, "Hayırlar fethola, şerler defola diye yola çıktık. Fakat hemen akşamında paralelci yapılar, Türk yargısında içeride bir darbe yapmaya kalktılar. Hiçbir yetkiye sahip olmayan mahkeme, tamamıyla yasa dışı bir eylemle, suçluları, tutukluları, mahkeme sürecinde olanları tahliye etmeye kalktı" dedi.

Paralel yapının Pensilvanya'da aldıkları talimatla, "Biz hala buradayız ve gücümüzü koruyoruz" demek istediğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gücün test yeri sandıklardır. Gücün sınav yeri milletin iradesidir. İşte biz de burada Bayburt meydanında, yiğitlerin meydanında herkese sesleniyoruz. Kim bu devlete tuzak kurmak için, kim milli iradeyi durdurmak için biz buradayız derse, biz çok daha gür bir sesle haykırırız ve deriz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti burada, Türk milleti burada. O milletin fertleri Allah'ın izniyle o millet için yola çıkmış olanlara desteği verir. Bayburt'un duasını arkasına alanların karşısında hiçbir engel durmaz. Bizi durdurmaya çalıştılar. Darbelerle durdurmaya çalıştılar. Parti kapatmayla durdurmaya çalıştılar. Durdurabildiler mi? Gezi provokasyonlarıyla durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta durdurabildiler mi? Bu şiddet ve terör temsilcisi HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahrikiyle başlayan 6-7 Ekim olaylarında durdurabildiler mi? Peki bu kadar ateş çemberinden geçmiş olan bizleri o zaman durduramadılar. Şimdi durdurabilirler mi? Türkiye'nin yükselişini durdurabilirler mi? Durduramazlar. Çünkü bizim arkamızda Bayburt var. Aziz Bayburtlular, size güveniyoruz."

- Mitingden notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile otobüsle Saat Kule Meydanı'ndaki miting alanına geldi. Davutoğlu çifti, miting alanındaki platformdan partilileri selamladı.

Davutoğlu'nun konuşması, miting alanı çevresindeki binalardan da izlendi. Çok sayıda vatandaşın AK Parti ve Türk bayrakları ile katıldığı miting alanında, "Dede Korkut'un okuduğu, kalenin dahi şahit olduğu, Başbakan olduğun şehre hoş geldin", "Sayın Başbakanımız Bayburtumuza hoş geldiniz" yazılı pankartlar yer aldı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması, meydana kurulan dev ekrandan da izlendi.

Bu arada meydandaki bir binaya şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Utansın" adlı şiirinin yazılı olduğu pankart asıldığı gözlendi. Bazı partililerin üzerinde "Birlikte daha güçlü AK Parti" yazılı tişört giyip şapka takması dikkati çekti.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bayburt milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

Mitingin ardından Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttıktan sonra platformdan inerek partililerin yanına gitti. Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kısa süre sohbet ettiği partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı