Ak Parti'nin Bayburt Mitingi

Ak Parti'nin Bayburt Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)"2002'de Türkiye ne haldeydi? Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanları dinlenmiyordu. IMF memurları Türkiye Cumhuriyeti hakkında karar veriyorlardı. Sizlerin cebinize onlar göz dikmişlerdi veya onlar kararlar veriyorlard

BAYBURT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2002'de Türkiye ne haldeydi? Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanları dinlenmiyordu. IMF memurları Türkiye Cumhuriyeti hakkında karar veriyorlardı. Sizlerin cebinize onlar göz dikmişlerdi veya onlar kararlar veriyorlardı" dedi.

Davutoğlu, partisinin Bayburt'taki Saat Kule Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasına, "Korkut Ata ve Genç Osman ile yiğit, mert ve asil insanların diyarı" Bayburt'u selamlayarak başladı. Bayburtluların her birini "gönülden muhabbetle" selamlayan Davutoğlu, mübarek bir diyar olan Bayburt'un, Hoca Ahmet Yesevi'nin, Horasan erenlerinin, şair Hicrani ve Zihni'nin, ozanlar ve yiğitler diyarı olduğunu kaydetti.

Bayburt'un ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Davutoğlu, hep yanlarında olan Bayburt'un hiç unutmayacağı bir hatıra olduğunu kaydetti. Bayburt'un her zaman gönüllerinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Bir hatıram var ki hiç unutamam. Buraya tam da cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, cumhurbaşkanımıza Türkiye'de en büyük desteği vermiş ikinci il olarak, tarihe mührünü vurduğunda buraya ziyarete gelmiştim. Siz beni gerçekten o kadar mübarek, o kadar misafirperver karşıladınız ki şimdi buraya yazdığınız gibi, hitaben de o zaman başbakan olacağımı, belki de ilk hitaben söyleyen Bayburtlular oldu" diye konuştu.

Bayburtlulara hükümet konağında son derece doğal bir mitingle hitap ettiğini, aslında miting yapmaya gelmediklerini anlatan Davutoğlu, sadece selam vermeye, Bayburt'tan ilham almaya geldiklerini belirtti.

- "Devletin ve milletin hizmeti için beraber yürümeye var mısınız"

Ahmet Davutoğlu, "Yiğitler, Selçuklunun ve Akkoyunluların mirasına sahip Osmanlı torunu, şehitler, gaziler diyarı, söyle var mısın? Neye varız. Türkiye'yi yükseltmeye varız, Türkiye'yi aziz kılmaya varız. Korkut Ata'nın torunları bizi namerde muhtaç eylemeyecek. AK kadrolara destek vermeye devam edecek misiniz? Namertler etrafımızda" diye konuştu.

Dün Erzurum, Sivas, bugün de Gümüşhane'de ve şimdi de Bayburt'ta "Ya Allah ya bismillah" diyerek yola çıktıklarını dile getiren Davutoğlu, ''Namertlere karşı devletimizi ve milletimizi aziz kılmak için yola çıktık. Bayburt bu yolda bize yoldaş olmaya var mısın? Devletin ve milletin hizmeti için beraber yürümeye var mısın" dedi.

Meydandakilerin tekbir getirmesi üzerinde Davutoğlu, tekbirin her yerde ve mekanda güzel olduğunu ama yiğit Bayburtluların ağzında bir başka güzel olduğunu söyledi.

- "Beraber bir bakacağız, karnesine bir bakacağız"

Anadolu insanının zor günlerin insanı olduğunu, Bayburtluların da öyle olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bayburt, 'bu vatanı savunacak bir yiğit yok mu' dendiğinde sağına ve soluna bakmadan öne çıkan yiğit insanların diyarıdır. Şimdi de istiklal ve istikbal davamızda  son 12 yılda büyük başarılara imza atmış AK kadrolar olarak huzurunuzdayız ve diyoruz ki sağınıza ve solunuza bakmadan ileriye bakarak 2023 Türkiyesine var mısın" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2002'de Türkiye ne haldeydi? Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanları dinlenmiyordu. IMF memurları Türkiye Cumhuriyeti hakkında karar veriyorlardı. Sizlerin cebinize onlar göz dikmişlerdi veya onlar kararlar veriyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti bir tank alabilmek için birçok ülkenin kapısında dolaşıyordu. Tank veren müttefik ülkeler de şart koşuyorlardı, şuralarda kullanamazsın diye. O tankları aldıktan sonra modernize etmek için İsrail'e muhtaçtık.

Hangi dönemde, bu AK Parti'den önceki dönemde. Kimlerin döneminde, Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın, Devlet Bahçeli'nin üçlü koalisyonu döneminde. Şimdi size söz veriyoruz. Bizi bir daha, Selçuklu torunu, Akkoyunlu varisi, Osmanlı varisi, Türkiye Cumhuriyeti devletini, değil namerde, merde dahi muhtaç ettirmeyeceğiz."

- "Gönlü de mühürlü olduğu için görmüyor"

Türkiye'nin Altay isimli tankını yaptığını anlatan Davutoğlu, "Kendi savaş eğitim uçağımızı yapıyoruz, adı Hürkuş. Kendi uydumuzu fırlatıyoruz, adı Türksat. Kendi savaş uçağımızı yapıyoruz 2023'te inşallah. Kendi bölgesel uçağımızı yapıyoruz. Kendi gemimizi yapıyoruz, adı Heybeliada, kendi sismik gemimizi yapıyoruz, adı Barbaros Hayrettin. Her yerde artık namerde değil merde dahi muhtaç olmayanların diyarı olan bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben bir başarı hikayesiyim" sözünü hatırlatan Davutoğlu, ''Beraber bir bakacağız karnesine, bir bakacağız. Rakip bir genel başkan olarak değil de bir hoca ve öğretmen olarak birlikte karnesine bakacağız. Nerelerde başarı göreceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ondan önce hani, "Bu AK Parti ne yaptı bu memlekete" diye soruyor ya, gönlü de mühürlü olduğu için görmüyor. Gelin ona bir bakalım. 12 yıl içinde 230 milyar dolardan 800 milyar dolara kim çıkardı Bayburtlular? AK Parti. Kişi başına milli geliri 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara kim çıkardı Bayburtlular? 17 bin kilometre duble yol kim yaptı? Üçüncüyü köprüyü, Marmaray'ı, Avrasya tünelini, üç katlı tüneli, dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? Hastanelerde, 750 hastaneyi, bin 737 ilk dereceli sağlık tesisini bu ülkeye kim kazandırdı. Şimdi size soruyorum, 'Hastane kapısında bekletmeyeceğiz' diyor vatandaşları. O senin dönemindeydi Kılıçdaroğlu. Soruyorum Bayburtlular, hastane kapısında bekliyor musunuz? İstediğiniz hastanede tedavi olabiliyor musunuz? İstediğiniz ilacı istediğiniz eczaneden alabiliyor musunuz? Peki bunları kim yaptı. AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar, aramızdaki fark bu. 

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı