Ak Parti'nin Ankara Mitingi

Ak Parti'nin Ankara Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (5)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün bu çeteler yan yana gelmiş karşımızda duruyorlar. Biz ise görünüşte yalnızız, onların hepsi hep beraber ama yalnız olmadığımızı biliyoruz. Millet bizimle, Allah bizimle, tarih bizimle" dedi.

Davutoğlu, partisince Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde Başkentlilere hitap etti.

Ankara'nın eskiden siyasi başkent olduğunu ancak ekonomik aktivitede payı bulunmadığını ifade eden Davutoğlu, ulaşımda da yetersiz kaldığını, kendilerinin Ankara'yı yükselen Türkiye'nin ebedi siyasi başkenti, ulaştırmanın da ekonominin de merkez şehri yaptıklarını bildirdi.

İstanbul'dan Ankara'ya gelen otoyolun, Niğde'ye kadar tamamlanıp Akdeniz'e ineceğini belirten Davutoğlu, İstanbul'dan Ankara'ya gelen hızlı trenin de Sivas'a, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a, Tiflis'e, Bakü'ye, Semerkant'a kadar gideceğini anlattı.

Aynı şekilde İzmir-Ankara otoyolunun yapıldığını anımsatan Davutoğlu, bu otoyolun da İzmir'i Ankara üzerinden her bir hatta bağlanacağını kaydetti.

-"Bundan daha büyük gurur tablosu olur mu?"

İzmir-Ankara hızlı tren hattını yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Gerçekten iftihar ettiğimiz bir tablodur, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hattı yapıldı. Bakın güzelliğe, Türkiye'nin Anadolu'daki ilk başkenti, Selçuklu başkenti Konya, Osmanlı başkenti İstanbul, Cumhuriyetin başkenti Ankara'yla birleşti. Bundan daha büyük bir gurur tablosu olur mu?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Eskişehir-Bursa arasındaki hızlı tren hattının yapıldığını da vurgulayarak, "Nasıl İstiklal Orduları Ankara'yı merkez kılıp İzmir'e doğru yürüdülerse bundan sonra ekonomik faaliyet olarak yürüyen her tır Ankara'dan İstanbul'a otoyolun üzerinden gidecek, her kervan demiryolu halinde hızlı trenle gidecek. Bu anlamda Ankara'yı İzmir'e sadece istiklalle değil istikballe bağlıyoruz" dedi.

Samsun, Çorum, Amasya'dan Yerköy'e gelen hattın bir taraftan Ankara ile de irtibatlandığını, bir taraftan da Akdeniz'e kadar indiğini anlatan Davutoğlu, Ankara'dan Konya'ya giden hattın Karaman'a, Mersin'e, Adana'ya Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a kadar devam edeceğini, Türkiye'nin her köşesinin Ankara'yla birleşeceğini belirtti.

-"Ankara millet iradesinin merkezidir"

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eskiden Ankara deyince soğuk bir bürokrasi yüzü, soğuk bir devlet kapısı akla gelirdi ama şimdi herkes için Ankara sımsıcak bir millet tebessümü. Çünkü yeni Türkiye'de devlet milletin hizmetindedir. Çünkü yeni Türkiye'de Tandoğanlara yer yok Anadolu'ya yer var, Trakya'ya yer var. Ankara'dan yükselen ses Hakkari'ye de Edirne'ye de ulaşacak. Ankara size söz veriyorum, Ankara'da yaşayan kardeşlerim üzerinden bütün Türkiye'ye. Artık Ankara bürokrasinin merkezi değil milletin, millet iradesinin merkezidir. Her köşesiyle her yeriyle Hacı Bayramı Veli'nin irfanını Birinci Meclis'in iradesiyle bütünleştiriyoruz, birleştiriyoruz." 

Vatandaşlara, "7 Haziran'da böylesine birlik içinde kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'ye var mısınız?" diye soran Davutoğlu, kalabalıktan gelen "evet" yanıtı üzerine, "Bunun önünü kesmek isteyenler, bütün bu çeteler yan yana gelmiş karşımızda duruyorlar. Biz ise görünüşte yalnızız, onların hepsi hep beraber ama yalnız olmadığımızı biliyoruz. Millet bizimle, Allah bizimle, tarih bizimle" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Ankaralılar inşallah bu yeni Türkiye vizyonuna gür sesle 'evet' diyecek misiniz? Mührü AK Parti'nin üstüne vururken aynı zamanda da küresel güç Türkiye'nin mührünü tarihe vuracak mısınız? Onlar koalisyonlarla ittifaklarla gelecekler, onların karşısında bizi, AK Parti'yi dimdik durur göreceksiniz, dimdik durmaya hazır mısınız" sorularına da alandakilerden "evet" karşılığını aldı.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fetih şölenine katılacağını bildiren Davutoğlu, "Fethimiz mübarek olsun, fethimiz daim olsun, Allah fetih kapılarını hep açık bıraksın" diye konuştu.

Daha sonra alandakiler, Başbakan Davutoğlu'nun "Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her köşeye hizmet götürmeye, her haneye bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için, gece gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz" ifadelerini tekrarladı.

Ankaralılardan söz isteyen Davutoğlu, "Bütün kentlerde bu al bayrağı, ak bayrağı dalgalandıracak mıyız? Dünyanın her köşesinde, Orta Asya'da, Balkanlar'da, Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Afrika'da dalgalandıracak mıyız? Türkiye'nin başkenti, dünyanın adalet başkenti olacak mı? İnşallah en az yüzde 50-55 ile AK Parti diyor muyuz? Bu tuzakları kıracak mıyız, yeni bir destan yazacak mıyız, fetih destanı yazacak mıyız? İstanbul'a bir fetih selamı gönderelim mi? 'Fetih yakındır' diyelim mi? 'Gevşemeyin zafer bizimdir' diyelim mi" sorularına da "evet" yanıtı aldı.

Başbakan Davutoğlu, "Allah razı olsun. Hacı Bayramı Veli'nin huzurunda Ankara'ya teşekkür ediyoruz. İnşallah 7 Haziran'da Ankara'da yeni bir destan yazıyoruz. Allah Ankara'yı, başkentimizi muhafaza eylesin" dedi.

-Notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Etlik Kasalar Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sık sık  "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganlarıyla kesildi.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Reisi savunmak siyaset değil, milli mücadeledir", "Daima adalet, daima kalkınma", "Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz", Ankara'nın kararı büyümenin devamı", "Ankara'ya dev şehir hastanesi yapıyoruz", "Onlar konuşur, AK Parti yapar", "Paralel, dikey fark etmez, Ankara ihaneti affetmez", "Burası evin, Ankara'nın oyları da duaları da senin", "Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri oluyoruz",  "Sağlıkta milli aşımızı üretiyoruz", "Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz", "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Yeni güç büyük Türkiye" ve "Birlikte daha güçlü Ankara" pankartları asıldı. 

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki iki dev ekrandan da izledi. Davutoğlu'nun konuşmasından önce Ankara milletvekili adayları dev ekranlardan tanıtıldı.

Alana, dev boyutta Türk bayrağı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun afişleri asıldı. Davutoğlu'nun konuşması çevredeki binalardan da takip edildi.

Bu arada, yağmur nedeniyle miting alanına gelenlere yağmurluk ve şemsiye dağıtıldı, engelliler için özel alan oluşturuldu, seyyar tuvaletler kuruldu. 

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını yaptığı sahnenin üstünde dev boyutta "Ankara'nın kararı büyümenin devamı" yazılı pankart asıldı.

Basın kuruluşlarının da ilgi gösterdiği mitingdeki basın aracından televizyonlar da canlı bağlantılar yaptı.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı