Ak Parti'nin Ankara Mitingi

Ak Parti'nin Ankara Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete" dedi. 

Davutoğlu, partisince Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde, bugün kamudaki işçilerle ilgili önemli bir protokolü imzaladıklarını söyledi. 

Protokolle kamudaki işçilere önümüzdeki yıl, yüzde 6 artı yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 11,3 artış öngören ücret düzenlemesi yaptıklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Yılda da 500 Türk Lirası ek denge ödeneği ile işte biz, işçimize böyle sahip çıkarız. Memurumuza bir derece verdik, böyle sahip çıkarız" dedi. 

İktidara geldiklerinde, en düşük işçi emeklisi maaşının 257 lira olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi ise bu rakamı tam dört kat artırarak bin 70 lira yaptıklarını söyledi.

İktidara geldiklerinde Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşının 66 lira, şu anda ise 816 lira olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün emeklilerimize yüz lira seyyanen zam yaptık, Temmuz'da devreye giriyor. Emekli kardeşlerim, 12 yılda sizin için neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Daha fazla ne yapmak gerekiyorsa, ekonomik şartlarımızla birlikte seçim sonrasında ve önümüzdeki aylarda yapacağız. Ama Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete. Biz söz verdik mi bu söz kağıtta kalmaz, bu söz anında hayata geçer. İşte taksi esnafımıza ÖTV'de özel indirim getirdik. Birçok alanda esnafımıza, çiftçimize, işçimize gereğini yaptık. Aziz kadınlarımız, bacılarımız, ülkemizin daha da bereketlenmesi için annelere doğum hediyesi vermeye başladık. Geçen hafta Sakarya'da ve Çanakkale'de verdik. İlk doğuma 300 lira, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa 600 lira, annelik, doğum hediyesi devletten. Size elini uzatan kudretli devleti kim kurdu? İşçiye emekliye kim sahip çıktı? Onlar konuşur, AK Parti yapar."

-"THY uçuşları yüzde 30 indirimli"

 İlk oyunu kullanacak gençlerin oylarının mübarek olmasını dileyen Davutoğlu, bu gençlerin AK Parti döneminde yetiştiğini ve eski günleri bilmeyeceklerini hatırlattı.

Gençlerden eski günlerin nasıl olduğunu aile büyüklerine sormalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, iktidara geldiklerinde gençlerin öğrenim bursunun 45 lira olduğunu anımsattı. 

Şimdi, lisans öğrencisine 330, yüksek lisans öğrencisine 660, doktora öğrencisine de 990 lira verdiklerini bildiren Davutoğlu, "Gençlerimize sahip çıkmak bu. 199 gençlik merkezi açtık. Bin 750 spor salonu açtık. Ayrıca gençlerimize geçen hafta özel de bir hediye sunduk, artık yurtdışına çıkan gençler 12 ile 25 yaş arasında ise THY uçuşları yüzde 30 indirimli. Yeter ki gençlerimiz iyi yetişsin, yeter ki geleceğe parlak bir şekilde ufukla baksın" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun "200 liranın altında yaşayan 17 milyon insan var" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Onlarca kez 'yalan söylüyorsun' dedim, aynı yalanı tekrar ediyor. Allah aşkına 200 liranın altında 17 milyon insan yaşasa, Türkiye'de kişi başına düşen gelir 25 bin Türk lirası olur mu, 10 bin 400 dolar?" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yalanlarını bir daha hatırlatayım ona belki cevap verir. Bir; Türkiye'de 200 liranın altında yaşayan 17 milyon kişi yok. Hiç yok hatta. Günde 1 dolarla yaşayanlar biz geldiğimizde yüzde 1 civarındaydı, bitirdik. 2 doların altında yaşayanlar yüzde 3-5'ti bitirdik. Günde 3 doların altında yaşayanları yüzde 30'dan yüzde 2'ye indirdik, onu da tasfiye ediyoruz. İspat etsin, biz engelli kardeşimize bile 417 lira veriyoruz. Nereden çıkıyor, 17 milyon. Yalan iki; 'bin liranın altında 8 milyon emekli var.' Çalışma Bakanlığına, sendikalara girsin internet sayfasında bile görür. Söz konusu değil, 'ispat et, ben bu işi bırakırım' dedim, ses yok. Her yeri yalan, böyle birine güvenilir mi? Meydan okudum dedim ki 'biz eğer birinci parti olamazsak, ben bu görevi asil bir arkadaşıma veririm, hiç çekinmeden.' Arkama da dönüp bakmam, ama 'siz verir misiniz seçimi kaybederseniz?' Ses yok. Birisi diyor ki; 'yüzde 25'ler bana yeter', Kılıçdaroğlu. Bahçeli diyor 'yüzde 15'ten aşağı inmezsem, yerimi bırakmam.' HDP Eş Başkanı zaten şaşkın, 'barajı geçmezsem', onu da 'ben sorumlu olursam.' Millete güvenmiyorlar. Millete güvenseler, hiç tereddüt etmeden bizim gibi söylerler."

- Bahçeli 12 seçim kaybetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 12 seçim kaybettiğini anımsatan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ise 4-5 seçim kaybettiğini belirtti.

Davutoğlu, "Bir seçimi de nasıl kaybetti? Kendi İstanbul'da adaydı, oy vereceği sandığı bulamadı zavallı. Kağıthane'ye, 'Kağıttepe' dedi. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak. Böyle birine başbakanlık verilir mi?" ifadesini kullandı.

"Biz ne söylediysek, sadece doğruyu, sadece hakkı söyleriz. Sadece ve sadece millete verdiğimiz sözün gereğini söyleriz" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, alandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine yapılan sloganlar üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan bir selam. 'Muhtar bile olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, halkın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı oldu" dedi. 

 Davutoğlu, şunları söyledi:

"12 yıl içinde ne tür badirelerden geçtik ama bizi durdurabildiler mi? Bu üç parti, arkasındaki paralel çete, onun arkasındaki DHKPC, Kandil ve uluslararası çeteler, Türkiye'nin yükselişini durdurabilirler mi? İşte hem insan onuruna, hem kudretli ve şefkatli bir geleceğe yürüyen AK Parti'yi durdurabilirler mi? Biz Ankara Meydanı'nda ne konuşuyorsak, yarın da Diyarbakır'dayız orada da aynı şeyi konuşuruz. Çanakkale'de aynı şeyi, Tekirdağ'da aynı şeyi konuşuruz. Milletle gönül dilinde konuşan kim? Bütün bu hizmetlerle, kendi vatandaşına şefkatle yaklaşan, dünyada her yerde al bayrağı dalgalandıran AK Parti kadroları, 2023'e yürüyor. "

18 bin kilometre duble yol yaptıklarını şimdi ise bu duble yollardan otoyollara geçtiklerini aktaran Davutoğlu, kara trenlerin ise artık tarihe karıştığını, sadece türkülerde kaldığını vurguladı.

"Türkülerde kara tren, istikbalde hızlı tren" açıklamasında bulanan Davutoğlu, ülkedeki havalimanı sayısını ise 26'dan 55'e çıkardıklarını kaydetti.

Davutoğlu, "Yüksekova'ya havalimanı yapılacağına kim inanırdı? Biz inandık ve yaptık. Bu HDP'liler, terör örgütü engellemeye çalıştılar ancak engelleyemediler" diye konuştu. 

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı