Ak Parti'nin Ankara Mitingi

Ak Parti'nin Ankara Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)-"Merkez ülke diye bir kavram ortaya attı bizim yıllarca yazdığımız, çizdiğimiz şeyler. Kitabı tersinden okuyup, yürüyen merdivene tersinden binen bir adamdan hayır olur mu? O mega proje dediği Türkiye'yi lojistik me

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Merkez ülke diye bir kavram ortaya attı bizim yıllarca yazdığımız, çizdiğimiz şeyler. Kitabı tersinden okuyup, yürüyen merdivene tersinden binen bir adamdan hayır olur mu? O mega proje dediği Türkiye'yi lojistik merkez yapmayı, biz gerçekleştirdik ama 2019'a kadar. O diyor ki 2035" dedi.

Davutoğlu, partisinin Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde yaptığı konuşmada, yapımına başladıkları milli uçağın, en geç 2019'da Türk semalarında uçacağını söyledi. 

 Türk savaş uçağının da en geç 2023'te havalanacağını anlatan Davutoğlu, milli savaş gemisinin yapılacağını bildirdi. Davutoğlu, "Onlar konuşacaklar, biz daha neler yapacağız. İki hafta önce Ordu'da Giresun'da Avrupa'nın ilk, dünyanın üçüncü havalimanını yaptık" diye konuştu.

Davutoğlu, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü olduğunu belirterek, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul surlarına geldiğinde, "Deniz yol vermiyorsa gemileri karadan yürütürüz" dediğini anımsattı.

Sözleri tekbirlerle kesilen Başbakan Davutoğlu, "Allah bu tekbirleri, bu semadan hiç eksik etmesin. Tek parti döneminde bu tekbirlere hasret kalınmıştı, şimdi aynı zihniyetle CHP'nin Kürt versiyonu HDP'de diyor ki, Eş Başkanı 'Allah Kürtçe bilmiyor mu' diyor, haşa. Allah her dili bilir de sen gönül dilini bilmezsin. Şiddete karşı duramazsın, tehdide teröre karşı sesini yükseltemezsin, Kadıköy'de başka türlü, Diyarbakır'da başka türlü konuşursun" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Karadeniz'in dağları yalçın burada havaalanı yapılmaz, Karadeniz'in dalgaları çılgın" diyenlere o zamanki başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Sultan Mehmet gibi "Buraya biz gemiyi denizi doldurarak, havaalanı yaparız" dediğini söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iktidarlarınca yapılan icraatları çözemediğini dile getiren Davutoğlu, "Merkez ülke diye bir kavram ortaya attı bizim yıllarca yazdığımız, çizdiğimiz şeyler. Kitabı tersinden okuyup, yürüyen merdivene tersinden binen bir adamdan hayır olur mu? O mega proje dediği Türkiye'yi lojistik merkez yapmayı biz gerçekleştirdik ama 2019'a kadar. O diyor ki 2035" şeklinde konuştu.

- "Türkiye AK Parti ile şampiyonluğa oynuyor"

Davutoğlu, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ettiklerini, yılda 150 milyon yolcu kapasiteli bu havaalanının inşasını engellemek için Gezi Parkı odaklı olayların çıkarıldığını anlatarak, "Engelleyebildiler mi? Birileri dışarıda rahatsız oldu, İstanbul'da en büyük havalimanının yapılmasından burayı kışkırttılar, ortalığı kan revana döndürmek istediler ama karşısında dimdik duran AK Parti vardı" dedi.

İstanbul Boğazı'na inşa ettikleri dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü bu sene bitireceklerini, üçüncü havalimanının ilk fazının da 2017'den itibaren devreye gireceğini bildiren Davutoğlu, Kanal İstanbul ve Avrasya Tüneli projeleri hakkında da bilgi verdi. 

İzmit'te dünyanın 4'üncü en uzun, Çanakkale'de ise dünyanın en geniş açıklığına sahip asma köprülerinin inşa edileceğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye AK Parti ile şampiyonluğa oynuyor, dünya liderliğine oynuyor" diye konuştu.

Gerede'den Ankara'ya getirilen hattın dünyanın en uzun içme suyu hattı olduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kudretli Türkiye'nin ayak seslerini duyuyor musunuz? O ayak seslerine güç verecek misiniz? Onlar, ayağa kalkmış deve diz çöktürmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki: Bu dev bir kere ayağa kalktı, kimse diz çöktüremez. Ne IMF kapısında, ne borç kapısında, ne silah isteyerek kimse bize diz çöktüremez. Bu kudretli Türkiye'nin yürüyüşü sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor, bu seçim sadece Türkiye'nin seçimi gibi görünmüyor. Bütün uluslararası basında Ortadoğu'da, Balkanlarda, Kafkaslarda mazlum milletler bunları kendi seçimleri olarak görüyor. Kahire'de demokrasi isteyenler 'Arkamızda bir tek Türkiye var' diyor."

-"Mescid-i Aksa neresi deseniz bilmeyen adamlardan..."

Kılıçdaroğlu'nun, 'İsrail ile niye ilişkilerimiz bozuk, niye İsrail'de büyükelçimiz yok" dediğini aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gazze'de ne olduğunu görmüyor. Mescid-i Aksa neresi deseniz bilmeyen adamlardan dava adamı çıkar mı? Öbür taraftan Demirtaş 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyor, bunlara bir ders verecek miyiz? Onlara söylüyorum. Gitsinler Gazze'ye, ben hava bombardımanı altında Gazze'deydim. Orada şehit babalarına sarıldım. Oradaki çocukların gözyaşlarını gördüm. 14 yaşındaki kızına sarılan kardeşimi gördüm. Onları gördükten sonra ve onlara el uzattıktan sonra tabii ki bize düşman olacaklar ama biz Gazze'yi unutur muyuz? Yarın Mavi Marmara'nın yıl dönümü. Orada verdiğimiz şehitleri unutur muyuz? Allah onlara rahmet eylesin. İman ve vicdan sahibi Kürt kardeşlerime, vatandaşlarıma sesleniyorum. Sizlerden oy isteyen Demirtaş, Mavi Marmara şehitlerine, Selahaddin Eyyubi'ye ihanet ederek, 'Kudüs Yahudilerindir' diyor. Böyle birine oy veren nasıl huzura çıkar?" 

(Sürecek) 

Kaynak:Haber Kaynağı