AK Partili vekilden seçimle ilgili şok iddia

AK Partili vekilden seçimle ilgili şok iddia

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, katıldığı açılış töreninde bir Avrupa ülkesine ait Türkiye ile ilgili istihbarat raporunu açıkladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili adayı Metin Külünk, katıldığı Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği’nin açılışında yaptığı konuşmada bir Avrupa ülkesine ait Türkiye ile ilgili istihbarat raporunu açıkladı.

Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Külünk, “Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Neden? 2 yıldır Türkiye büyük bir mücadelenin içerisinde. 2 Yıl önce bir Avrupalı ülkenin istihbarat örgütünün yayınladığı istihbarat raporundan bir bölüm okumak istiyorum. Bugünü de anlamak için. Niye Türkiye bir kıskacın içerisine alınıp, sıkıştırılıp kendi içinde çökertilmek isteniyor. Bugün ki yaşadığımız süreç Türkiye’ye yönelik kıskaç operasyonudur. Bugün ki yaşadığımız süreç Türkiye’yi sınırların dışındaki varlık sebeplerini ortadan kaldırıp, Anadolu topraklarına bizi mahkum edip kendi içimizde sessizce bizi ölüme terk etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

İstihbarat raporundaki, “Türkiye’nin büyümesi ve siyasi bağımsızlığı rahatsız edici olup, emperyal çıkarlarımız için kabul edilemez bir dayatmaya dönüşebilir. Ekonomik üstünlük özellikle, dikkat edin buraya, özellikle petrol ve gaz arzına” şeklindeki cümleleri rapordan okuyan Külünk, “Mustafa Kemal’in yalnızlaştırılmasının tek bir sebebi vardır. Gazi Musul’u yeniden almak istemiştir. Ancak Gazi’nin yani Türkiye’nin Musul’u almasından rahatsız olan İngilizler, içerdeki müttefikleri eliyle Gazi’yi Çankaya Köşkü’ne mahkum edip, yalnızlaştırmışlardır. Sebebi Gazi’nin Fevzi Çakmak ile birlikte Musul’a yeniden Türkiye’nin hakim olma iddiasını askeri bir hareketle gerçekleştirmek istemesidir” ifadelerini kullandı.

Külünk, “Özellikle petrol ve gaz arzını ulaşımda üstünlük oluşabilecek bir bağımsızlık bilinci ile birleşirse özellikle kısa ve orta vadede çok ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda var olan iktidarın, ‘AK Parti iktidarının’ 10. yılına girmeden sonlandırılması ekonomik ve siyasi bağımsızlık bilincinin kamuoyunda itibarsızlaştırılması’, ‘Gezi, 17 Aralık ve ardından 30 Mart öncesindeki operasyonlar’ ve özellikle beraber çalıştığımız sivil unsurların güçlü hale getirilmesi…” şeklinde raporda yer alan cümleleri okudu.

2 yıl önce ortaya konan bu raporun ardından Türkiye’de bir kıskaç operasyonunun başladığını belirten Külünk, “Evet beraber çalıştıkları sivil unsurları, güçlü hale getirdikleri o sivil unsurlar, şaibe çetesi, büyük algı operasyonları yönetenler, 7 Haziran seçimlerini şaibeli hale getirmek için dün akşam Ataşehir’de toplantı yaptılar ve toplantıda utanmadan kendilerine destek veren küresel güçleri ilan ettiler. Kimler var biliyor musunuz. The Economist, The Thimes ve bir takım dünya ölçekli düşünce kuruluşlarının desteği ile Türkiye’deki seçimleri şaibeli hale getirmek için, sandıkları işgal dahil her şeye hazırlık noktasında dün akşam toplantılarında ifade ettiler. Niçin sizlerle bunları paylaşıyorum. Siz iş adamısınız. İstikrar varsa sabah kafanız dinç bu dükkanı açarsınız” diye konuştu.

 

Etiketler :