AK Partili vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gazilik teklifi!

AK Partili vekilden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gazilik teklifi!

AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a gazilik ünvanının verilmesini teklif etti.

"Son birkaç yıldır ülkemizin karşı karşıya kaldığı zorlu süreçte sadece milletimizin değil, ümmetin bekası uğruna cansiperane mücadele veren Cumhurbaşkanımızı ve onunla birlikte yürüyenleri bu millet unutmayacaktır." diyen Külünk, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

Millet ve devlet adına mücadele edenleri manevi yönü olan payeler ile onurlandıran ecdadımız, ilk olarak Sultan Alparslan’ı Malazgirt zaferinden sonra #Gazi ünvanıyla anmıştı.

Nitekim; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde devletin, milletin ve ordunun yanında seferlere iştirak eden ve zafer kazanan devlet adamlarına #Gazi unvanı verme geleneği hep devam etmiştir.

Osmanlı’ya muhteşem çağını yaşatan Kanuni Sultan Süleyman #Gazi ünvanı ile anılmıştır. 1732’de Tebriz’in alınması üzerine I.Mahmut’a #Gazi ünvanı verilmiştir.

Osmanlı’nın son kudretli Padişahı Sultan II. Abdülhamit’e 93 Harbi vesilesi ile #Gazi’lik unvanı verilmiştir. Sultan Hamid, tuğ­rasına ve devrinde basılan paralara bu ünvanını koydurmuş, hutbelerde okunması için ferman çıkartmıştır.

Sakarya Muharebesinin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı verilmesi de, Selçuklu ve Osmanlı geleneğinin bir devamıdır.

Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, laikliğin ve soyadı kanununun kabulünden sonra da manevi yönü bulunan #Gazi’lik unvanını kullanmış bir liderdir.

Ezcümle; TBMM, #15Temmuz’da milletimiz ile birlikte bağımsızlık mücadelesi veren ve #Afrin ile uluslararası terör örgütlerine karşı hazırlanan ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımıza #Gazi’lik payesi verilmesini değerlendirmelidir.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a #Gazi’lik payesinin verilmesi hem bir geleneğin devamı hem de uluslar arası kamuoyunda Türkiye’nin kararlığını gösteren bir nişane olacaktır.

erdogangazi