AK Parti'li Külünk'ten fotoğraflarla "Avrupa'nın öteki yüzü"

AK Parti'li Külünk'ten fotoğraflarla "Avrupa'nın öteki yüzü"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa'nın sorunlarını, dramını, yoksulluğunu kıtanın önemli merkezlerinde çekilmiş fotoğraflarla...

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa'nın sorunlarını, dramını, yoksulluğunu kıtanın önemli merkezlerinde çekilmiş fotoğraflarla gösterecek.

Külünk'ün, Avrupa'da yaşayan gençlerle ortak projesi çerçevesinde, "Avrupa'nın Öteki 100'ü" isimli fotoğraf sergisi, 4 Haziran'da Üsküdar Belediyesi önünde açılacak.

"Kaybolan insanlık vicdanının küresel ölçekte kanayan bir yara olduğuna" dikkati çekmek isteyen Külünk, Köln, Amsterdam, Paris, Brüksel ve Fransa'daki Calais Kampı'ndan çekilen 100 fotoğrafla bilinmeyen Avrupa'yı gösterecek.

Külünk, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, birileri tarafından ölçüsüzce ve sorgusuz şekilde kutsanan batı medeniyeti olgusunun sadece bir yüzünü, gösterdiği yüzünü bildiklerini ifade etti. Külünk, bu nedenle sergiye "Avrupa'nın Öteki 100'ü" ismini verdiklerini belirtti.

Büyük bir propaganda makinesinin çalıştığına işaret eden Külünk, şu değerlendirmede bulundu:

"Küresel ölçekte tüm olumsuzluk, kötülük ve çirkinlikler doğuya, güneye ait olurken, iyilik ve güzellikler hep batıya ait ya da batı isterse güzel oluyor. Sadece şunu hedefledik, batıda iyi şeyler kadar kötü şeyler de var. Oradaki insanların da dramları, açlıkları, yoksullukları, evsizlikleri, adi suçları var. İngiltere'de itfaiyenin yaptığı bir terör tatbikatında rol icabı bomba patlatan bir kişiye 'Allah-u Ekber' diye slogan attıran zihniyet ve akıl merkezlerine işaret etmek istedik."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :