AK Parti'li Külünk'e ilişkin Alman basınındaki iddialar

AK Parti'li Külünk'e ilişkin Alman basınındaki iddialar

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:- "Almanya'da bir hayal tiyatrosunu, medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye'ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya'ya yakışmıyo

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya'da "Bild ekolünden" gelen basın organlarının, şahsı üzerinden Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "hayal tiyatrosu"nu servis etmeye başladığını belirterek, "Almanya'da bir hayal tiyatrosunu, medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye'ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya'ya yakışmıyor." dedi.

Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman ZDF yayın kuruluşunda ve ardından birçok basın yayın organında hakkında çıkan haberleri değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü FETÖ ile ilişkisini ortaya çıkararak, CHP'nin Türkiye'yi küçültmek isteyen operasyon merkezleriyle kurduğu ilişkilere dair suç duyurusunda bulunduklarını anımsatan Külünk, "Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulununca, CHP'nin başındaki şahıs yerine bize cevap Almanya'dan geldi. Bize cevap, CHP'nin başındaki şahsın genel başkan olur olmaz ilk ziyaret ettiği ülkeden geldi." ifadesini kullandı.

Almanya'da "Bild ekolünden" gelen basın organlarının, şahsı üzerinden Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "hayal tiyatrosu"nu servis etmeye başladığını belirten Külünk, "Almanya'da bir hayal tiyatrosunu medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye'ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya'ya yakışmıyor." diye konuştu.

Külünk, İçişleri Bakanlığına, Türkiye'deki Alman vakıflarının faaliyetlerinin araştırılmasına yönelik soru yönelttiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanımıza soruyu yöneltmemizin ardından bize böyle bir cevap geldi. Bu cevap sürpriz değil. Çünkü Türkiye üzerine operasyonlar yapanların, yalanlar üzerinden kurguladıkları operasyonları, hayalleriyle delillendirdikleri bir hayal tiyatrosuyla karşı karşıyayız. Ben bir soru daha soruyorum: Türk-Alman Üniversitesi'nde neler oluyor? Türk-Alman Üniversitesi, iki ülke dostluğuna hizmet için mi Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri güçlendirmek için mi çalışıyor? Yoksa Türk-Alman Üniversitesi(ne, Türkiye'ye yönelik bir takım ajanlık faaliyetlerinin merkezi olma kimliği mi kazandırılmak isteniyor? Türk-Alman Üniversitesi konusunda YÖK'ü uyarıyorum, MİT tırları sürecinde Türk-Alman Üniversitesi'nde kimler algı operasyonlarında yer almıştır?"

- "Almanya, terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye mesaj vermekten vazgeçmeli"

Almanya'nın, Türkiye-Rusya ve İran ile ilişkilerinin güçlenmesinden duyduğu rahatsızlık ve Çin/Pekin-Londra İpek Yolunda Türkiye'nin stratejik konumunu fark etmesinin ardından "oyunun dışında kalma" kıskançlığına girdiğini anlatan Külünk, şöyle devam etti:

"Almanya'nın oyunun dışında kalma kıskançlığını da bu şekilde dışa vurması Almanya'ya yakışmıyor. Almanya, Büyük Germen İmparatorluğu iddialarına sahip çıkacaksa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle ilişkilerini pozitif tutmalı. Türkiye'deki terör örgütleriyle iş birliği yaparak, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyen terör örgütlerine iltica hakkı vererek değil. Almanya halen FETÖ'nün terör örgütü olduğuna dair kanaat getirememiş. Berlin'deki parlamentoları mı bombalansaydı, cumhurbaşkanlığı sarayları mı bombalansaydı anlayacaklardı ya da Alman polisinin harekat merkezi bombalanınca mı FETÖ'nün terör örgütü olduğunu anlayacaklardı?

Almanya'da PKK'nın önünü açan, PKK üzerinden Türk vatandaşlarını sindirmek isteyen, Türk vatandaşlarını etkisizleştirmek isteyen, bir taraftan FETÖ ile bir Alman İslamı üretmek isteyen, Alman İslamı ile İslamı tasfiye etmek isteyen, Berlin'de kadın-erkek, Hristiyan, Yahudi ne varsa cami adı altında İslamı tahrif etmek isteyen, bunların hepsini de FETÖ üzerinden yapmak isteyen Almanya, terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye mesaj vermekten vazgeçmeli. Almanya, Ortadoğu politikalarında Türkiye'siz olamayacağını iyi bilmek zorundadır. Eğer Almanya, Türkiye ile güçlü bir bağ kurmak istiyorsa, bunun yolu PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütlerini sahiplenmekten geçmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlık duruşuna saygı duyarak, 250 yıllık dostluk tarihimize uygun hareket etmesinden geçer."

-"Almanya'da hiç kimsenin iletişim, seyahat güvenliği yoktur"

Metin Külünk, Türkiye'de kullandığı telefon hattının Almanya tarafından yasa dışı dinlendiğini iddia ederek, "Benim üzerimden Dışişleri Bakanımız dinlenmiş. Bu açıkça skandaldır. Almanya'da hiç kimsenin iletişim, seyahat güvenliği yoktur. Almanya'da bu anlamda herkesin telefonları dinleniliyor, izleniliyor, hayatlarına müdahale ediliyor." dedi.

Almanya'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla bir araya gelerek, Almanya Federal Meclisinden "Ermeni Soykırımı" tasarısının geçmesini, demokratik haklar çerçevesinde protesto ettiklerini ifade eden Külünk, Alman Parlamentosu önünde PKK'lıların, Ermeni ve Yunan radikal örgütlerinin gösterilerine izin verildiğini ancak Türk vatandaşlarına her türlü zorluğun çıkarıldığını aktardı.

Külünk, Almanya'nın ülkedeki Türkleri "kültürel soykırıma" uğratmak istediğini belirterek, "Almanya, Cem Özdemir denilen aklı ve ruhu devşirilmiş, sadece adı Türkçe olarak kalmışın, sakallısını, dindarını üretmek istiyor. Alman İslam'ı başlığı altında İslam'ı içeriksizleştirmenin, 'Almanya Müslüman'larıyız, Türkiye buraya karışmasın' diyecek Cem Özdemir'in sakallısı ve başörtülüsünün peşindeler. Kültürel soykırım hedefliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle bağı güçlü olan Almanya'daki Türklere 'bağınızı kesin' diyorlar. Bunu derken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları içerisinden devşirdikleri, ajanlaştırdıkları üzerinden de Türkiye'ye yönelik istihbarat topluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Alman basınında hakkında yer alan iddiaların kendisi açısından hiçbir hükmü olmadığını vurgulayan Külünk, şu görüşlerini paylaştı:

"Tıpkı Zarrab davası gibi doğrudan Türkiye'yi hedef alarak, Türkiye'ye diplomatik mesajı iğrenç bir şekilde vererek, bir tiyatro peşindeler. Vatandaşlarımız bu anlamda güçlü olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Biz Almanya'daki hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız."

Metin Külünk, "Dünyanın neresinde Türkiye Cumhuriyeti kökenli vatandaşımız varsa, vatanına, devletine, topraklarına ihanet etmiyorsa, milli kimliğini koruma noktasında ısrarcıysa, ihanet etmeyen her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bizimdir, derdi, sevinci bizimdir. Bizim onlarla bağımızı hiçbir şekilde engelleyemezler. Kalpten kalbe giden yola engel konulmaz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :