AK Parti'li kadınlar çocuk istismarına karşı toplanacak

AK Parti'li kadınlar çocuk istismarına karşı toplanacak

AK Parti'nin il ve ilçe kadın kolları temsilcileri, parti genel merkezinde toplanarak çocuk istismarının önlenmesi konusunda bir yol haritası belirleyecek- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam:- "81 ilimizde ve 921 ilçemizde örgütlenmiş kadın k

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın başkanlığında, il ve ilçe kadın kolları temsilcileri parti genel merkezinde toplanarak çocuk istismarının önlenmesi konusunda yapılabilecek çalışmalar için bir yol haritası belirleyecek.

Çam, AA muhabirinin çocuk istismarına karşı alınabilecek tedbirler konusundaki sorularını yanıtladı.

Lütfiye Selva Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, çocuk istismarı konusunun da ele alındığını ve bu konuda alınacak idari ve yasal çalışmaların başlatılmasının kararlaştırıldığını anımsattı.

Çocuk istismarının önlenmesine ilişkin herkesin üzerine görev düştüğünü, özellikle farkındalığın artırılmasının yararlı olacağını düşündüklerini ifade eden Çam, kadınlar olarak kendilerinin de bu kapsamda neler yapabileceklerini tartışacaklarını dile getirdi.

Kadınların bu konudaki duyarlılıklarının tartışılmaz olduğunu vurgulayan Çam, bu nedenle, hep birlikte yapabilecekleri bir çalışmanın önemli sonuçlar doğuracağına inandıklarını bildirdi.

AK Parti'nin güçlü bir kadın örgütlenmesi bulunduğuna dikkati çeken Çam, bu gücü, "çocuk istismarının önlenmesi konusunda neler yapılabilir" başlığı altında da değerlendirmeyi düşündüklerini kaydetti.

-"Kadın ve anne duyarlılığı..."

Lütfiye Selva Çam, yapacakları toplantıya ilişkin şunları söyledi:

"Çocuk istismarının önlenmesi, alınabilecek tedbirler, toplumda bu konuda farkındalığın artırılması, idari ve yasal kapsamda yapılabilecek değişiklikler gibi konularda fikirlerimizi ortaya koymak, bunu duyurmak ve bu konuda gerçekleştirilebilecek çalışmalarla ilgili bir yol haritası belirlemek amacıyla, 81 il 921 ilçemizdeki kadın kolları temsilcilerimiz, partimizin genel merkezinde bir araya gelecek.

Çocuk istismarının önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalarda 'Biz de varız' diyeceğiz. Kadın ve anne duyarlılığı ile konunun üzerine gideceğiz. Geniş bir kitleye ulaşacağımıza inanıyoruz."

Çam, söz konusu toplantının yarın AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :