AK Parti'li Durmuşoğlu:

AK Parti'li Durmuşoğlu:

"Mescid-i Aksa'nın kapılarına konulan metal dedektörlerin kaldırılması, demir parmaklıkların sökülmesi olumlu adımdır"- "Müslümanlar şiddetin her türlüsüne karşı durma kararlılığını sürdürecek, ancak kutsallarına yapılan saldırılar karşısında susmayacaktı

TBMM (AA) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Mescid-i Aksa'nın kapılarına konulan metal dedektörlerin kaldırılmasının ve demir parmaklıkların sökülmesinin olumlu olduğunu belirterek, "Müslümanlar, şiddetin her türlüsüne karşı durma kararlılığını sürdürecek, ancak kutsallarına yapılan saldırılar karşısında susmayacaktır." dedi.

Durmuşoğlu, TBMM'de partisinin Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ile düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'nın İslamın ilk kıblesi ve en mukaddes üç mescidinden biri olduğunu anımsattı.

Osmanlı'nın, Mescid-i Aksa'nın bir ilim merkezi haline gelmesine ve pek çok İslam alimi yetişmesine vesile olduğunu dile getiren Durmuşoğlu, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Harem bölgesinin mahremiyetine saygı duymayan her kim olursa olsun en büyük zararı biz değil, kutsallarımıza el uzatanlar görecektir." diye konuştu.

Durmuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın etrafını sarmasının, metal dedektörler koymasının ve Müslümanların ibadet yerine girmesini zorlaştırmasının uluslararası hukuk ile din ve ibadet özgürlüğünün ihlali olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa'nın İsrail'in mülkü olmadığının altını çizen Durmuşoğlu, "Kudüs'te barbarlık yapılmasına, tek bir dinin hakimiyet alanına çevrilmesine Kudüs'ün ruhu da müsaade etmez biz de müsaade etmeyiz." dedi.

Durmuşoğlu, vicdanları körelmiş olanların bu sahneler karşısında susabileceğini, ancak zulme karşı durmanın kendileri için namus borcu olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda taraf olduğunu ve bu duruşun değişmeyeceğini vurguladı.

- "Filistin halkı yalnız değildir, Erdoğan yalnız değildir"

Mescid-i Aksa'nın bahçesinde Müslüman kanı dökenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hadlerini bilmez açıklama yaptığını anlatan Durmuşoğlu, "Filistin halkı yalnız değildir, Mescid-i Aksa yalnız değildir, Sayın Cumhurbaşkanımız yalnız değildir." diye konuştu.

Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin, diğer tüm ülkeler gibi İsrail için de hukuki yükümlülük olduğunu vurgulayan Durmuşoğlu, şöyle devam etti:

"Müslümanlar tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de şiddetin her türlüsüne karşı durma kararlılığını sürdürecek, ancak kutsallarına yapılan saldırılar karşısında da susmayacaktır. Geldiğimiz noktada, öncelikle Mescid-i Aksa'nın kapılarına konulan metal dedektörlerin kaldırılması, İsrail Dışişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından yapılan açıklamaların silinmesi ve son olarak da demir parmaklıkların sökülmesi olumlu bir adımdır.

Diğer yandan Kudüs ulemasının çağrısı bizleri sevindirmiştir. Filistinli din adamlarının yaptıkları açıklamayı sonuna kadar destekliyor, Gazi Meclisimizden İsrail'i, Herim-i Şerif'teki haksız uygulamalarının derhal sona erdirilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :