AK Parti'li Canikli'nin soruşturma komisyonuyla ilgili açıklamasına CHP'den tepki

AK Parti'li Canikli'nin soruşturma komisyonuyla ilgili açıklamasına CHP'den tepki

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi :

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakana ait ayrı ayrı komisyon kurulması halinde, konuyla ilgili konuştukları için CHP'nin komisyona yeteri kadar üye veremeyeceğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye, "Sayın Canikli hangi hakla bize yönelik böyle bir değerlendirmeyi yapabiliyor. CHP,  yasalara uygun şekilde üyelerini belirleyecek" diye yanıt verdi.

Hamzaçebi, Canikli'nin, "CHP'den bu konuda görüş beyan etmemiş milletvekili var mı ya da ne kadar bilmiyorum. Ama büyük bölümünün ihsası rey anlamına gelecek görüş beyan ettiğini biliyoruz" açıklamalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptıklarını, hiç kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini belirten Hamzaçebi, CHP'nin yasalara uygun şekilde üyelerini belirleyeceğini kaydetti. Hamzaçebi, yasaların yükümlülüklerinin sadece CHP için değil AK Parti ve diğer partiler için de geçerli olduğunu vurguladı.

Hamzaçebi, "Sayın Canikli hangi hakla bize yönelik böyle bir değerlendirmeyi yapabiliyor. Biz Ceza Muhakemesi Usulü Kanunu'nu ve içtüzük hükmünü biliyoruz. Asıl onlar kendilerine baksın" diye konuştu.

Eski bakanlarla ilgili asgari iki soruşturma komisyon kurulması gerektiğini ifade eden Hamzaçebi, cumhuriyet savcılarının iki ayrı fezlekesi bulunduğuna dikkati çekti. Hamzaçebi, iki ayrı fezlekeye konu olan fiillerin, iddiaların, TCK'nın temas ettiği maddelerin tamamen birbirinden farklı olduğunu söyledi. Hamzaçebi, bunları bir araya getirerek, tek komisyon içinde değerlendirmenin doğru olmadığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı