AK Parti'li Bürge'den Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözlerine tepki

AK Parti'li Bürge'den Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözlerine tepki

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Bürge:- "Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak kardeşlerimize yönelik sözleri aşağılık sözlerdir, böyle bir ifadede bulunması rezalettir"- "Birbirimize sevgi ve saygı dolu olmamız gereken ortamda böyle bir sivri ve nefre

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti'nin Balkanlardan Sorumlu Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, "Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak kardeşlerimize yönelik sözleri aşağılık sözlerdir, böyle bir ifadede bulunması rezalettir." dedi.

Bürge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyaz TV'deki futbol programında Boşnak vatandaşlara hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi.

Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik söz konusu sözlerini "aşağılık sözler" olarak nitelendiren Bürge, "Uzun ve sivri dilini, nefret dolu dilini kullanan Kütahyalı, bu sözüyle Boşnak kardeşlerimizi derinden üzdü. Bu söylemini şiddetle kınıyorum." dedi.

Bürge, Türkiye ve dünya coğrafyasında böyle sivri dillere ihtiyaç olmadığını, birleştirici, ötekileştirmeyen, bütünleyici dillere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

AK Parti'li Bürge, "Birbirimize sevgi ve saygı dolu olmamız gereken bir ortamda böyle bir sivri ve nefret dilini kabul edemeyiz. 'Yok sarhoştu, şuydu, buydu...' Bunların hiçbirinin mazereti olmaz. Özür diledi, ancak bu özrü kabul edilemez. Hem insanlarımızı hem de Boşnak kardeşlerimizi çok ciddi anlamda rencide etti." diye konuştu.

- "Erdoğan'a gösterilen sevginin yarısı bana gösterilse..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde Sırbistan'a ziyarette bulunduğunu anımsatan Bürge, şöyle konuştu:

"Sırbistan ziyaretinde, bilhassa Yenipazar'ın olduğu bölgede Boşnak kardeşlerimizin, Erdoğan'a gösterdiği sevgiyi anlatacak kelimeler bulamıyorum. Bu sevgiyi en iyi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 'kendi ülkemde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen sevginin yarısı bana gösterilse, dünyanın en mutlu insanı olurum' sözüyle ortaya koydu. Sırbistan Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri söylediği, tam da bütünleşme içerisinde olduğumuz bir dönemde Rasim Ozan Kütahyalı'nın böyle bir ifade de bulunması rezalettir. Hakaret içeren, karşı tarafı küçümseyen ifadeyi kabul edemeyiz. Aliya İzzetbegoviç'in ruhu bile bundan rencide olur. Bu yanlış bir ifadedir ve asla kabul etmiyorum."

Hüseyin Bürge, bu konuda duyarlılık göstererek tepkilerini ortaya koyan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile başta Bayrampaşa Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar olmak üzere bütün Rumeli kökenli derneklere teşekkür etti.

"Bosna kasabı" diye bilinen, "katil kere katil" olarak ifade ettiği Ratko Mladiç'e soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş kanunlarını ihlalden müebbet hapis cezası verilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Bürge, "Bosnalı kardeşlerimiz ve Bosna-Hersek dışındaki kardeşlerimiz geç de olsa verilen bu karardan mutluluk duymuşlardır." diye konuştu.

Hüseyin Bürge, Srebrenitsa'nın "mezar taşlarının yaşayan insanlardan fazla olduğu yer" olduğunu belirterek, Srebrenitsa'da toprağa düşen bütün Boşnak şehitler ile Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle yad etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :