AK Parti'den Uluslararası Barikat Film Festivali'ne destek

AK Parti'den Uluslararası Barikat Film Festivali'ne destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:- "Toplumsal empatiyi geliştirmemize vesile olacak çok sayıda aktiviteyle desteklenen Uluslararası Barikat Film Festivali'ne, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak biz de destek veriyoruz. Biz de barikatsız bir dü

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, toplumsal empatiyi geliştirmeye vesile olacak çok sayıda aktivitenin yer alacağı Uluslararası Barikat Film Festivali'ne parti olarak destek vereceklerini belirterek, "Biz de barikatsız bir dünya için bir düş kuruyoruz." dedi.

Aktay, parti genel merkezinde, 7. Uluslararası Barikat Film Festivali'nin düzenleyicilerinden Yönetmen Hüseyin Nacar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Aktay, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalin oldukça etkileyici olduğunu belirtti.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak, özellikle dezavantajlı grupların toplumsal katılımına ve kabulüne önem verdiklerini ifade eden Aktay, bu çerçevede çok sayıda faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Aktay, misyonlarının, Türkiye'de yaşayan her kesimin, hak ve hürriyetlerden eşit ölçüde yararlanmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Mültecilerin sorunlarının yanı sıra son dönemde özellikle Batı ülkelerinde artan İslamofobi ile Türkiye'de insan hakları ihlallerine dönük çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aktay, engelli vatandaşların sorunlarını da kendi sorunları olarak ele aldıklarını anlattı.

Engellilerin sorunlarına çözümler üretmeye gayret ettiklerine işaret eden Aktay, "Eğer insanlarımız bu hak ve hürriyetlerden çeşitli sebeplerle yararlanamayacak durumdalarsa onları bu hak ve hürriyetlerden yararlandırmak için birtakım düzenlemeler yapılmasına dönük çalışmalar yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engellinin bulunduğunu anımsatan Aktay, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımları için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek, bu konuda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

- "Barikatsız bir dünya için bir düş kuruyoruz"

7. Uluslararası Barikat Film Festivali'ne de bu çerçevede destek vereceklerini bildiren Aktay, "Toplumsal empatiyi geliştirmemize vesile olacak çok sayıda aktivite ile desteklenen bu festivale AK Parti insan Hakları Başkanlığı olarak biz de destek veriyoruz. Biz de barikatsız bir dünya için bir düş kuruyoruz." dedi.

- 7. Uluslararası Barikat Film Festivali

Engellilerle sanatın buluştuğu ilk uluslararası festival olan Uluslararası Barikat Film Festivali'nin yedincisi, 1-4 Aralık tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Görme ve işitme engelli jüri üyeleri tarafından belirlenen filmlerin de yer alacağı festival, dünyada sesli betimleme, altyazı, dublaj ve işaret dili gibi tekniklerle engellilerin de film seyretmesine olanak sağlayan ilk uluslararası festival olma özelliği taşıyor.

Goalball müsabakaları, görme-işitme ve ortopedik engellilerin katılacağı bisiklet turnuvası, paneller ve konserler gibi çok sayıda aktivitenin yer alacağı festivale, sanat ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin katılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :