AK Parti'den sosyal medya hamlesi

AK Parti'den sosyal medya hamlesi

AK Parti Genel Merkezi'nde sosyal medyada "algı yönetimi" çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda "Türk milletini uyutmaya, aldatmaya ve algısını yönetmeye çalışan her türlü bilinçaltı kurgulamaya karşı yasal önlemler getirilmesi gerektiği" belirtildi.

AK Parti özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonları konusunda yeni bir yasal düzenleme çalışması yapacak.

Bu konu ile ilgili genel merkezde bir çalıştay düzenlendi. Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya iletişim uzmanları ve araştırma merkezleri yetkilileri katıldı.

"Algı Yönetimi" çalıştayında ülke içinde ve dünya kamuoyunda farklı, maksatlı ve olumsuz algıların birçok elden oluşturulduğu, bu durumun da ülke içinde ve uluslararası mecrada kanaat oluşturma konusunda etkili olmaya başladığı belirtildi.

Farklı algılar oluşturularak inanılması mümkün olmayan bilgi ve durumların genele yayılması ve zihinlerde yer etmesinin sağlandığına dikkat çekilen toplantıda, algı yönetiminin, ikna ve inandırma faaliyetleri olarak da tanımlanabileceğine işaret edildi.

Çalıştayda, doğru bilgiyi yaygınlaştırmanın ve yanlış bilgilerin etki alanlarını azaltmanın yollarının sistemli bir şekilde bulunması gerektiği vurgulandı.

İletişim uzmanları Türk milletini uyutmaya, aldatmaya ve algısını yönetmeye çalışan her türlü bilinçaltı kurgulamaya karşı yasal önlemler getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yasal düzenlemenin, özellikle sosyal medyanın suç işleme alanı olmaktan çıkarılmasını sağlayacak şekilde yapılması gerektiği belirtildi.

AHABER