AK Parti'den Özel'e tepki

AK Parti'den Özel'e tepki

Grup Başkanvekili Elitaş: - "Sayın Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i sustur. Yenikapı ruhuna ihanet ediyor" - "Gelecek hafta KHK'lerle ilgili bir teknik heyet oluşturacağız. Üye verip vermemeyi CHP'nin keyfi bilir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Grup Başkanvekili Özgür Özel'i susturmasını isteyerek, "Yenikapı ruhuna ihanet ettiğini" söyledi.

Elitaş, gazetecilerle yaptığı sohbette, CHP Grup Başkanvekili Özel'in, TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan 667 sayılı KHK'nin görüşülmemesi nedeniyle yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Mustafa Elitaş, KHK'leri görüşmenin TBMM'nin takdirinde olduğunu belirterek, ancak görüşülme zorunluluğu bulunmadığını savundu.

KHK'lere itirazları değerlendirmek üzere her partiden temsilcinin katılacağı bir heyet oluşturma niyetlerini muhalefetle paylaştıklarını anlatan Elitaş, CHP'nin üye bildirmemesi durumunda ne yapacakları sorusuna, "Kendileri bilir." karşılığını verdi.

Meclis tatile girmeden KHK'lerle ilgili bir komisyon kurma konusunda prensip kararı aldıklarını hatırlatan Elitaş, CHP'nin tavrıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Ne yaptıklarının farkında değiller. Bize 'mafya' diyorlar. Gelecek hafta KHK'lerle ilgili bir teknik heyet oluşturacağız. Üye verip vermeme konusunda CHP'nin keyfi bilir. Zaten bu görüş alışverişinde bulunulacak bir heyet olacak. Resmi bir yanı yok. Anamuhalefet böyle bir çalışmaya katkı sağlamazsa, bu konuyu sabote etmek amacında olduğu ortaya çıkar. TBMM KHK'leri görüşmek mecburiyetinde değil ama 'Liderler görüşmesinde bu yönde bir ilke kararı alındığı için görüşülecek' dedik. Ama CHP, liderler görüşmesinde genel başkanların konuştuklarından başka bir şey yapmıştır, AYM'ye giderek. Şimdi de fevri hareketlerle, hakaretlerle AKP'yi haydutlukla, mafyavarilikle suçlamakla uzlaşmanın önünü tıkıyor.

CHP Grup Başkanvekili Özel'in TBMM Genel Kurulunda karar yeter sayısı bulunamaması üzerine birleşimin kapanması nedeniyle yaptığı açıklamalara işaret eden Elitaş, Özel'in, eşkiyavari tanımlarla AK Parti milletvekillerini töhmet altında bıraktığını, hakaret ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özel'i susturmasını isteyen Elitaş, "Sayın Kılıçdaroğlu Özel'i sustur. Yenikapı ruhuna ihanet ediyor. TBMM, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı arslanlar gibi mücadele ederek şerefini göstermiştir. Bu parlamento, 15 Temmuz'dan sonra haydutlukla anılacak bir parlamento değildir. CHP Grup Başkanvekili'nin AK Parti'yi haydutlukla suçlamasını şiddetle kınıyorum. KHK'nın hesabını bizden soracak millet. Bu böyleyken, Özel'in AK Parti grubunu haydutlukla, mafyalıkla suçlaması son derece yakışıksız." dedi.

Elitaş, KHK ile teknik heyet oluşturulması konusunda pazartesi günü muhalefetle temas kuracaklarını belirterek, "Çünkü bizim için CHP'nin tüzel kişiliği önemlidir. Arkamızdan atlı kovalamıyor. İlk iki KHK dışındaki henüz 20 günlük süresi dolmayan KHK'ler belki komisyonlarda görüşülebilir. Ben şahsen Anayasa Mahkemesinin (AYM), CHP'nin başvurusuyla ilgili kararını bekleyelim düşüncesindeyim. AYM ne yapacak, CHP ne yapacak? " diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :