AK Parti'den aday adayı olan Veli Tolu kimdir?

AK Parti'den aday adayı olan Veli Tolu kimdir?

AK Parti'den aday adayı olan Veli Tolu kimdir?

Veli Tolu Kimdir?

 

Veli Tolu, 1971’de Anamur’da doğdu.

İlkokulu Anamur’da tamamladı.

 

2 yıl Konya’da Fatih Kursu’nda Kur’an-ı Kerim eğitimi aldı.

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi’ni tamamladı.

 

Bu dönemde Milli Gençlik Vakfı (MGV) İstanbul – Beyoğlu Orta öğretim Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi MGV Teşkilat Başkanlığı, Refah Partisi İstanbul Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı.

VELİ TOLU KİMDİR?

Mevlana Kültür Eğitim Vakfı’nda organizatör ve fahri müdürlük görevlerinde bulundu. Bu dönemde İstanbul CRR ve AKM kültür merkezlerinde 3 yıl boyunca şeb-i aruz törenlerinin organizasyonunu yaptı.

1998 yılında insan hakları alanında tek süreli yayın olan “İnsan Adına” dergisinin kurucu genel yayın yönetmenliğini ve yazı işleri müdürlüğünü yaptı.

1999 yılında vatani görevini Konya’da yapan Tolu sırasıyla FP Karatay İlçe Başkan Yardımcılığı, FP Konya İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı olan Tolu aynı süreçte Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’IN avukatlığını da yaptı. 2004 yılında Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanlığına seçilen Tolu 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Konya Milletvekili adayı oldu. 18 Mayıs 2008 İl Kongresinde İl Başkanlığına seçildi. 26 Ekim 2008 de yapılan Büyük Kongrede Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine seçildi.

10 ekim 2010 tarihinde bu görevi bırakan Veli Tolu 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi kurucular kurulu üyesi olduktan sonra Konya kurucu il başkanı ve 12 haziran 2011 seçimlerinde HasParti’den milletvekili adayı oldu.

12 Temmuz 2012′de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti ile HAS Parti’nin bütünleşmesini teklifi ve HAS Parti’nin feshedilmesinin ardından, 22 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenen törende Numan Kurtulmuş İle birlikte AK Parti’ye katılmıştır.

Tolu 29 Ekim 2012 de yapılan AkParti büyük kongresinde MKYK yedek üyesi olarak seçilmiştir.

Belli aralıklarla Merhaba gazetesi, haberdem.com ve haberzoom.com sitelerinde köşe yazıları yazan Tolu Konya tv de haftalık haber aktüel programını yaptı.

Siyasi hayatına Ak Parti’de devam eden Tolu Konya’da serbest avukatlık yapmaktadır.