AK Parti'den 3 aşamalı seçim kampanyası!

AK Parti'den 3 aşamalı seçim kampanyası!

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına hız veren AK Parti, kampanyasını üç etaptan oluşturdu. Başkan adayları vatandaşla bir araya gelecek, genel merkez ile koordineli çalışmalara ağırlık verilecek. 19 Şubat’ta ise tüm adaylar hep birlikte sahada olac

31 Mart yaklaştıkça AK Parti’de de seçim çalışmaları yoğunlaşıyor. Adayların bir kısmını açıklayan AK Parti, önceki seçimlerden farklı olarak bu kez kampanyasını bölümler halinde oluşturdu.

Henüz ilçe ve belde belediye başkan adayı açıklamayan AK Parti'de, açıklanan belediye başkan adayları çalışmalarına başladı. Bu kapsamda ‘vefa yemekleriyle’ vatandaşlarla bir araya gelen belediye başkan adayları diğer yandan da sivil toplum örgütleriyle buluşuyor.

OCAKTA HIZLANACAK

AK Parti bu ayın sonuna kadar ilçe belediyeleri de dahil olmak üzere bütün belediye başkan adaylarını açıklamayı hedefliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre 1 Ocak'ta başlayacak propaganda süreci ile birlikte AK Parti de seçimde vitesi yükseltecek.

EŞGÜDÜM HASSASİYETİ

Kampanyanın bu aşamasında belediye başkan adayları genel merkez ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütecek. Adaylar sürekli genel başkan yardımcıları ile istişare halinde olacak. AK Parti resmi olarak seçim kampanyasının startını ise 19 Şubat 2019 tarihinde bütün adayların ve partililerin geniş katılımıyla Ankara Arena Spor Salonu'ndan verecek.

SON ETAP SAHADA

Bu tarihten itibaren ise AK Parti bütüncül bir şekilde seçim kampanyasını yürütecek. Belediye başkan adayları kapı kapı gezecek, hem kendi projelerine hem partinin 2023'teki belediyecilik vizyonunu anlatacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu tarihten sonra mitinglerine başlayacak.

İlçelerde ise yüzde 70’in üzerinde başkan adayının belirlendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçen isimler gruplar halinde kamuoyuna açıklanmaya başlanacak.