Ak Parti'de yeni dönemin şifreleri!

Ak Parti'de yeni dönemin şifreleri!

Üçüncü olağanüstü kongreye gidecek olan AK Parti’de ‘Yeni Atılım Dönemi’nin şifreleri belli oldu.

Demokrasi, değişim ve reform eksenine oturacak yeni dönemin başlangıcı olacak kongreyle birlikte Türkiye, ulaşımdan enerjiye, savunmadan diplomasiye kadar her alanda ön plana çıkacak. Karar alma mekanizmaları daha aktif çalışacak ve kamudaki bürokrasi azalacak.

Pazar günü 3’üncü olağanüstü kongreye gidecek olan AK Parti’de, ‘Yeni Atılım Dönemi’nin şifreleri belli oldu.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığındaki yeni dönemi demokrasi, değişim ve reform eksenine oturacak.

16 Nisan ile birlikte Türk siyasetinde yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongrede partisinin başına geçecek. Kongrede birlik ve beraberlik tablosu çizilecek.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kongreye gelirse eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sahneye beraber çıkarak salonu birlikte selamlayacak.

GÜL’E DAVETİYE GÖNDERİLDİ

Kongreye katılması için davetiye gönderilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelmezse birlik selamını Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu üçlüsü verecek. Eski ve yeni genel başkanlar bu selamla, hem parti içine hem de parti dışına AK Parti’nin ‘tek vücut’ olduğu mesajını verecek.

Erdoğan hem partiye bakış açısını hem de dünyaya bakışını ortaya koyacak.

SAĞLAM İRADE KURUCU LİDER

AK Parti’nin kongresi için 400 sivil toplum kuruluşu davet edildi. Siyasi partilerin de davet edildiği kongre için terörle arasına mesafe koyamayan HDP’ye davet gitmedi. Ayrıca 121 ülkenin yabancı misyon temsilcisine de davet gönderildi. Diğer yandan kongre de ‘Sağlam İrade Kurucu Lider’ pankartları da yer alacak.

UYUM SÜRECİ HIZLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partinin başına geçmesiyle Türkiye önemli bir tarihi dönemeci daha geride bırakacak. Erdoğan’ın genel başkanlığı ile birlikte AK Parti 2002 heyecanına geri dönecek. AK Parti’nin kadroları da bu dönemin ruhuna, yapısına uygun bir şekilde yeniden dizayn edilecek. Partili Cumhurbaşkanlığı ile karar alma mekanizmaları daha aktif çalışacak, kamudaki bürokrasi azalacak.

MHP İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

21 Mayıs’tan hemen sonraki hafta TBMM’de uyum yasaları için hummalı çalışmalar başlatılacak. Cumhurbaşkanlığı sisteminin tam olarak işleyebilmesi için siyasi partiler kanunu ve iç tüzük değişikliği de dahil çok sayıda yasal düzenleme gündeme gelecek. AK Parti, uyum sürecinde de halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine destek veren MHP ile birlikte çalışacak. CHP’ye de çalışmalara destek vermeleri için teklif gönderilecek.

AK Parti’de yeni dönem; demokrasi, değişim ve reform kelimeleriyle anlatılıyor.

HAVALİMANI ETKİSİ

Yeni dönem yeni reformları da beraberinde getirecek. Bu kapsamda 2023 hedefleri hızlandırılacak, 2051-2071 hedefleri de yeniden gözden geçirilerek, yeni dönemin yeni yol haritası şekillenecek. Türkiye önümüzdeki süreçte ulaşımdan enerjiye, savunmadan diplomasiye kadar her alana ön plana çıkacak. Özellikle yeni havalimanının yapılmasıyla dünyanın çekim merkezi olacak.

İLK 10 HEDEFİ

Türk Akımı, Nükleer Enerji Santrali olmak üzere projelerin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye bir enerji merkezi haline dönüşecek. Özellikle Irak ve Suriye’deki kaosun sona ermesiyle birlikte Türkiye bölgesinde daha aktif hale gelecek. Afrika’daki yatırımlar süreç içerisinde meyvelerini verecek. Türk dünyası ile kurulan ilişkiler devam edecek. Türkiye, Yeni İpek Yolu Projesi ile kıtaları bağlayan köprü olacak, doğu-batı dengesinde kazan-kazan politikasını önceleyerek kazanacak. Yine bu süreçte Türkiye, dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyor.

Ağırlık ekonomide

Kongrede temel yol haritasını açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir eylem planını da açıklayacağı belirtiliyor. Mesajlarıyla tüm kesimleri kapsayacak olan Erdoğan’ın, eylem planında da istihdam ve ekonomiye ağırlık vereceği öğrenildi. Adaletli gelir dağılımına dikkat çekileceği kongrede bölgesel kalkınmaya önem verileceği vurgulanacak. Erdoğan’ın AK Parti’nin yeni dönemine yönelik asıl çalışmaları kongreden sonra oluşturacağı bir ekip ile yapmayı planladığı kaydedildi. Yeni Şafak