AK Parti'de olağanüstü kongre kararı

AK Parti'de olağanüstü kongre kararı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar:- "Sayın Genel Başkan'ımızın doğru, isabetli karar verdiğini, bu kararı açıklarken de siyaset tarihine iz bırakacak, siyaset hayatına ders niteliğinde önemli bir konuşmayla bu kararı açıkladığını düşünüyorum"- "Bu da

TBMM (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti'de olağanüstü kongre kararına ilişkin, "Sayın Genel Başkan'ımızın doğru, isabetli karar verdiğini, bu kararı açıklarken de siyaset tarihine iz bırakacak, siyaset hayatına ders niteliğinde önemli bir konuşmayla bu kararı açıkladığını düşünüyorum." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tayyar, AK Parti'de olağanüstü kongre kararına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bu bir nöbet değişimidir. Dolayısıyla bunun bir soruna yol açmayacağını düşünüyorum. Çünkü bizim siyasi hareketimizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu siyasi akıl yukarıda kaldığı sürece bu tür görev değişikliklerinin bir problem olmayacağını, bir sıkıntıya yol açmayacağını ve AK Parti'nin kaldığı yerden yoluna devam edeceğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti'nin, kökleri tarihe uzanan köklü ve kutsal bir hareket olduğunu" ifade ettiğini anımsatan Tayyar, "Dolayısıyla bu davada 'ben' olmayınca bir problem de olmayacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla bu görev değişiminin bir sıkıntıya yol açmayacağı kanaatindeyim. Hatta ivme bile kazanabilir." diye konuştu.

Şamil Tayyar, "Bunu 'darbe' olarak nitelendirenler, önce kendi partilerine bakarlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Muhalefette parti içi iktidar yarışına girenler, iktidarda parti içi muhalefet olmadan bir nöbet değişimini anlayamazlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bundan sonraki süreçte AK Parti'de ne olacağı ve yeni genel başkan adayının nasıl belirleneceği sorusuna ise Tayyar, şu yanıtı verdi:

"Parti içinde bir istişare olur. Teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, yönetici kademesiyle bir istişare olur. İlave olarak toplumun nabzı ölçülür. Bununla ilgili zannediyorum bir kamuoyu yoklaması yapılır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bize vereceği işaret de son derece önemli. Birlikte değerlendirilir ve parti karar verir. Bu kararı da zannediyorum ki bir ortak deklarasyonla açıklayabilirler. Yani il başkanlarımızın, parti yöneticilerinin altında imzası olan bir deklarasyonla açıklayabilirler veya başka bir yol da seçilebilir. Ona sonuçta partimizin yetkili kurulu karar verir. Hiçbir sıkıntıya yol açmadan kaldığımız yerden biz yolumuza devam ederiz."

Erken seçim iddiaları konusundaki soru üzerine Tayyar, "Şu anda bizim gündemimizde erken seçim yok. Tamamen genel başkan değişikliğine odaklanmış durumda. Kongre bittikten sonra partinin yetkili kurulları eğer böyle bir talep, beklenti varsa bunu değerlendirebilir. Ama benim şu aşamada gördüğüm kadarıyla partide erken seçime ilişkin hiçbir beklenti ve buna dair bir tartışma söz konusu değil." görüşünü dile getirdi.

- "Yüzde 49,5 oy kişisel hanesine yazılamaz"

Tayyar, "Yüzde 49,5 almış bir Başbakan'dan söz ediyoruz. Sizce ne oldu da Davutoğlu, başbakanlığı bırakıyor?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Yüzde 49,5'lik oy Sayın Genel Başkan'ımızın kişisel hanesine yazılabilecek bir oy oranı değildir. 'AK Parti bir kadro hareketi' dedik. Bir ortak başarıdan söz ediyoruz. Bu kadronun tamamının bu başarıda bir payı vardır. Bir şahsa mal edilmesi, AK Parti kadrolarına da haksızlık olur. Benim gördüğüm kadarıyla Sayın Başbakan'ımızın, Cumhurbaşkanı'mızla ve parti yönetimiyle arasında yönetim anlayışında, yetki kullanımında bir uyum sorunu yaşadığını görüyoruz. Bu uyum sorununun, bir krize dönüşmesini engellemek ve partinin, ülkenin bir zaafa düşmesini önlemek adına bir fedakarlık yapıp kenara çekildiğini görüyoruz. Bu yönüyle baktığımızda ben Sayın Genel Başkan'ımızın doğru, isabetli karar verdiğini, bu kararı açıklarken de siyaset tarihine iz bırakacak, siyaset hayatına ders niteliğinde önemli bir konuşmayla bu kararı açıkladığını düşünüyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :