AK Parti'de Kongre Süreci

AK Parti'de Kongre Süreci

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: "AK Parti'ye dışarıdan şekil vermek, düzen vermek, dizayn etmeye çalışmak hiç kimsenin haddine değildir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: "AK Parti'ye dışarıdan şekil vermek, düzen vermek, dizayn etmeye çalışmak hiç kimsenin haddine değildir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

Bu partinin bir Genel Başkanı, yönetim kadrosu, yetkilileri vardır. Onlar partiyle ilgili olumsuz bir gidişat varsa bunun tedbirini alır ve gereğini yapar"

"Tabii ki siyaset yapan insanların bir beklentisi olabilir. Bunların hepsini saygıyla karşılarız. Ama bu beklentiler içerisinde birilerini karalayarak onların yerine geçmek hem insanlık dışıdır hem de İslam dışıdır. Bizim inancımız, bunların hepsini reddeder. İnsanlık da bunları reddeder" "Bugüne kadar 750'nin üzerinde kişi ile yüz yüze mülakat yapmışız. Mülakat süreçleri zarfında 730 saatten fazla bir mesai sarf etmişiz"

"Geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla 469 ilçe kongresi yaptık. 33 tanesinde çift liste çıktı. Yüzde 10 bile değil. Neden, demek ki bu süreci iyi yönetmeye gayret etmişiz ki yüzde 10'u bile bulmayan bir liste mücadelesi yaşanmış. Biz her zaman uzlaşmayı esas almışız"

 

resim3623.jpg

 

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinde devam eden kongre sürecine ilişkin, "Tabii ki siyaset yapan insanların bir beklentisi olabilir. Bunların hepsini saygıyla karşılarız. Ama bu beklentiler içerisinde birilerini karalayarak onların yerine geçmek hem insanlık dışıdır, hem de İslam dışıdır. Bizim inancımız, bunların hepsini reddeder. İnsanlık da bunları reddeder." diye konuştu.

 

 

Ataş, yaptığı açıklamalarda, AK Parti'de devam eden kongre sürecini değerlendirdi. Kongre sürecinin temmuz ayının ilk haftasında başlatıldığını hatırlatan Ataş, "İlçe kongrelerimizin başlangıç tarihi 19 Ağustos, o günden bugüne kadarki süre içinde 469 ilçemizin kongresi bu hafta sonu itibarıyla tamamlanmış oldu. Önümüzdeki haftasonu 44 ilçemiz daha yapılacak. Planlandığı şekliyle takvim yürüyor." dedi.

 

Kongre çalışmalarını 43 il koordinatörü ve 8 başkan yardımcısı ile 7 coğrafi bölge esasına göre yürüttüklerini söyleyen Ataş, bu kapsamda yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

 

"Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla, önce ilçelerde başkan adayı olabilme ihtimali olan arkadaşlar üzerinde duruyoruz. Hem sivil toplum kuruluşlarına (STK) hem tabanımıza soruyoruz. Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın kanaatlerini almaya çlışıyoruz. Geniş bir istişare mekanizması yürüterek doğru karar verme anlamında bu istişarelerimizi en geniş anlamda sürdürüyoruz. Hem mevcut hem de geçmiş dönemde milletvekilliği yapan arkadaşlarımızın, kuruluştan bugüne il, ilçe başkanlığı yapanlar ve STK temsilcilerinin görüşlerini alarak mülakata hazırlığımızı yapıyoruz. Gerek temayül gerekse saha çalışmaları sonucunda isimleri ön plana çıkan arkadaşlarımızla, asgari 3 kişi, yüz yüze mülakat yapmak suretiyle kararımızı veriyoruz. Süreç böyle işliyor. Karar verdiklerimizin de kongrelerini planlıyoruz."

 

"CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN, ADAYLAR İLE YÜZ YÜZE MÜLAKAT YAPIYOR"

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile il başkanlıklarında değişmesi öngörülen isimlerle ilgili istişarede bulunulduğunu belirten Ataş, il başkanlarını parti genel merkezine davet ederek, yaptıkları istişare sonucunda nöbet değişimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

İllerde de ilçelerdeki gibi bir metot kullandıklarını ifade eden Ataş, "İl başkanlıkları noktasında da yine ön plana çıkıp buraya davet edilmesini uygun gördüğümüz 3 ile 5 arasındaki aday adaylarımızı Sayın Genel Başkanımızın huzuruna çıkarıyoruz. Genel Başkanımız, yüz yüze yaptığı mülakatlar sonucunda dönüp hem il koordinatörümüzün hem bölgeden sorumlu başkan yardımcımızın hem de bizlerin kanaatlerini almak suretiyle il başkanlarımızla ilgili nihai kararı vermiş oluyor." diye konuştu.

 

 

"750'NİN ÜZERİNDE KİŞİ İLE YÜZ YÜZE MÜLAKAT"

 

Mustafa Ataş, 22 il başkanının kongrede devam etmeme yönünde aldıkları karara işaret ederek, bunlardan 21 tanesinin atamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Konya il başkanının da kongrede devam etmeme kararı aldığını belirten Ataş, bu nedenle şu anda Konya ve Aydın illerinde atama yapılmadığını, önümüzdeki hafta içerisinde bu illere de atamaların yapılacağını bildirdi.

 

Partide temmuz ayından itibaren 24 saat esaslı çalışma yürüttüklerini ifade eden Ataş, "Bugüne kadar 750'nin üzerinde kişi ile yüz yüze mülakat yapmışız. Mülakat süreçleri zarfında 730 saatten fazla bir mesai sarf etmişiz." dedi.

 

469 İLÇENİN 33'ÜNDE ÇİFT LİSTE ÇIKMIŞ

 

Ataş, AK Parti'deki değişimlerin kuruluşundan bugüne kadar olagelen süreçler olduğunu vurgulayarak, "Ama birileri, bunu abartmak suretiyle parti içinde kendi emellerine nasıl ulaşabilirizin hesaplarını yapmaya çalışıyorlar. Maalesef, zaman zaman, parti içinde görev yapan arkadaşlarımızdan da bu tür olaylara eğilim gösteren insanlar çıkabiliyor. Çok büyük bir partiyiz. 1 milyon 500 bin civarında aktif çalışanı, 10,5 milyona yakın üyesi olan bir partiyiz. Bu tür olayların yaşanmasını doğal ve olağan karşılıyorum. Doğal ve olağan karşılamadığım şey, yanlış bilgilerle, doğruymuş gibi muamele etmeye çalışmak. Bu sadece bizleri yormaktadır." diye konuştu. Bugüne kadar kongre yaptıkları 469 ilçenin 33'ünde çift liste çıktığına işaret eden Ataş, "Bu süreci iyi yönetmeye gayret etmişiz ki yüzde 10'u bile bulmayan bir liste mücadelesi yaşanmış. Biz her zaman uzlaşmayı esas almışız." dedi.

 

"SINIRSIZ İFTİRA KAMPANYALARI YÜRÜTÜLÜYOR"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, AK Parti'ye yönelik sosyal medyada ve basında yer alan iddialara ilişkin de şunları söyledi: "Sınırsız bir şekilde iftira kampanyaları yürütülüyor. Sınırsız bir şekilde doğru olmayan haberlerle sosyal medyada birtakım şeyler çevrim içerisinde dönüyor. Bunlar bizi gerçekten çok çok üzüyor. Tabii ki siyaset yapan insanların bir beklentisi olabilir. İl başkanlığı, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı ve milletvekili adaylığı beklentisi olabilir. Bunların hepsini saygıyla karşılarız. Ama bu beklentiler içerisinde birilerini karalayarak onların yerine geçmek hem insanlık dışıdır hem de İslam dışıdır. Bizim inancımız, bunların hepsini reddeder. İnsanlık da bunları reddeder. Doğru gayretlerle, doğru çabalarla bu gayret içerisinde olanların hepsine saygı duyarım. Ama karalama kampanyasıyla bu işlerin önünü kirletmeye çalışanlar veya birilerini karalamak suretiyle onun yerine ben nasıl geçerim veya bir yakınımı nasıl geçiririm hesabını yapanları da gerçekten kınamak istiyorum. Çünkü bu insanlık dışı bir şeydir, doğru olmayan bilgileri doğruymuş gibi kamuoyunda, sosyal medyada paylaşmak hele hele AK Parti tabanına ve mensuplarına yakışmayan bir şeydir. Bunları şiddetle reddetmek istiyorum, kabul etmiyorum çünkü."

 

 

"AK PARTİ'NİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞMAK DA BU ÜLKEYE İHANETTİR"

 

En doğru kararı vermek için çok hassas çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ataş, "Çünkü bu makamlar hiçbirimize baki değildir. Bu partide Genel Başkanımızın dışında hiç kimse tartışılmaz değildir. Herkes tartışılabilir ama bir tek Genel Başkanımız tartışılmamalı ve Genel Başkanımız üzerinden birtakım hesaplar yapılmamalı. Çünkü Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Dünya çok kritik bir süreçten geçiyor." diye konuştu.

 

Birilerinin Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştığını ifade eden Ataş, "Türkiye'nin kalkınmasını, gelişmesini, değişimini, dönüşümünü sağlayan AK Parti'nin önünü kesmeye çalışmak da bu ülkeye ihanettir diye düşünüyorum. Olumlu çerçeve içerisinde, olumlu eleştiriler içerisinde her türlü eleştiriye açığız. Ama olumsuz karalama kampanyaları içerisinde birilerini karalamak, lekelemek adına yapılan her türlü olumsuzluğun da karşısındayız. Bunun da mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

 

"DIŞARIDAN PARTİYİ DİZAYN ETMEYE KALKMAK HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

 

Dışarıdan AK Parti adına konuşan isimlere tepki gösteren Mustafa Ataş, şunları kaydetti:

 

"AK Parti içerisinde hiçbir yetkisi olmayan birtakım insanların, yetkiliymiş gibi kalkıp partiyi dışardan yönetmek hiç kimsenin haddine de değildir, hakkına da değildir. AK Parti'ye dışarıdan şekil vermek, düzen vermek, dizayn etmeye çalışmak hiç kimsenin haddine değildir. Bu partinin bir Genel Başkanı, yönetim kadrosu, yetkilileri vardır. Onlar partiyle ilgili olumsuz bir gidişat varsa, bunun tedbirini alır ve gereğini yapar. Ama hiçbir yetkisi olmadan hiçbir sıfatı olmadan dışarıdan partiyi yönetmeye kalkmak, dışarıdan partiyi dizayn etmeye kalkmak hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Bunu açık açık buradan belirtmek istiyorum. Bu parti sahipsiz de değildir. Bu parti dışarıdan gelebilecek bu tür olumsuzluklara karşı da her türlü tedbirini alır ve kullanır, buna da asla müsaade etmez.

 

Her gün sosyal medyada bakıyoruz, birileri ahkam kesiyor, birilerini partinin yetkili kurulları varken kendisi sanki yetkili kuruluymuş gibi ahkam kesmek kimsenin haddine değildir. Onun için AK Parti'yi bu tür davranışlarla yıpratmaya çalışanlar, bilsinler ki buna asla güçleri yetmeyecektir. Parti yönetimimiz de buna asla müsaade etmeyecektir. Partimize, ülkemize zarar verecek ne tür davranış olursa olsun, isterse en yakınımız olsun, bunu asla affetmeyiz. Bu tür yanlışlıklara da müsaade etmeyiz."