AK Parti'de İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı

AK Parti'de İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı

İki gün süren toplantıda, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası ilişkiler başta olmak üzere parti teşkilatının yurt dışı faaliyetlerine yönelik sunumlar yapıldı- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Dış İlişkiler Başkanlığı olarak raporları değe

ANKARA (AA) - AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca düzenlenen "İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı''nda, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası ilişkiler başta olmak üzere parti teşkilatının yurt dışı faaliyetlerine yönelik sunumlar yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca 8-9 Ekim tarihlerinde, parti genel merkezinde düzenlenen İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İki gün süren toplantıya, 81 il başkanlığından ilgili birim başkanlarının katıldığını belirten Eker, toplantı kapsamında gerçekleştirilen 11 ayrı oturuma, parti teşkilatının toplam 240 yöneticinin katıldığını belirtti.

Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası ilişkiler başta olmak üzere teşkilatın yurt dışı faaliyetleri, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler çerçevesinde uyguladığı projeler konusunda bilgi aktarıldığını dile getiren Eker, toplantının, AK Parti teşkilatının dış politika konusunda hem bilgilenmesi hem de görüş ve düşüncelerini ifade etmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.

- "Katılım yüksek, arkadaşlarımız heyecanlı"

Son oturumda, Türk Kızılayının uluslararası faaliyetlerinin anlatıldığını aktaran Eker, "Katılım yüksek, arkadaşlarımız çok heyecanlı. Sorularla ve katkılarla sunumlar zenginleşiyor. Bizim açımızdan çok yararlı bir eğitim programı oldu." dedi.

Türkiye'nin, tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaşadığına işaret eden Eker, şunları ifade etti:

"Ortadoğu haritasını yeniden şekillendirme çabaları var. Uluslararası birtakım güçlerin, 2003'te Irak'a müdahaleyle başlayan ve arkasından Suriye'deki gelişmelerle birlikte komplike bir hal alan ve doğrudan Türkiye'yi etkileyen projeleri söz konusu. Bir yandan Avrupa Birliği'nin küresel politikalarla etkin bir çözüm mekanizması üretememesi, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı... Diğer taraftan Doğu Karadeniz'le ilgili gelişmeler, orada Rusya üzerinden Ukrayna ve Kırım'la ilgili meseleler bulunuyor. Yani Akdeniz ve Karadeniz havzası ile Ortadoğu ve Avrupa Birliği'nden birtakım yeni gelişmeler yaşanıyor. 21. yüzyılda bütün bu olan biten içinde Türkiye'nin kendi bekasını teminat alması, bütün bu olan bitenden olumsuz etkilenmemesi, kendini muhafaza edebilmesi ve bunlarla mücadele etmesi önemlidir."

Dünya genelinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde DAEŞ, PKK ve YPG gibi terör örgütlerinin vekalet savaşlarında taşeron olarak kullanıldığına dikkati çeken Eker, Türkiye'ye dönük askeri darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) de aynı uluslararası yapıya hizmet ettiğinin altını çizdi.

- "Rapora ilişkin Sayın Başbakanımızı bilgilendireceğiz"

Toplantıda ele alınan konuların raporlaştırılacağını ifade eden Eker, bu çalışmanın Başbakan Binali Yıldırım'a da sunulacağını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, katılımcıların yanı sıra gençlik ve kadın kolları ile ana kademe dış ilişkiler başkanlarının katkılarıyla hazırlanacak rapora ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Bu raporları değerlendirip, Dış İlişkiler Başkanlığı olarak sonuçlarını partimizin Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na sunacağız. Rapora ilişkin Sayın Başbakanımızı, Genel Başkanımızı bilgilendireceğiz. Bunların hükümet politikalarına uygulanacak olan kısımlarıyla ilgili kararlarımızı o şekilde geliştireceğiz. Yani bundan sonraki süreçle ilgili partimizin politikasının şekillenmesinde bu tekliflerden istifade edeceğiz. İki günlük eğitim çalışmasının dış politika konulu oturumları, bize bu şekilde yol gösterici, karar almamızı kolaylaştırıcı bir tarafı olacaktır."

- AK Parti İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı

İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı'nda, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile TİKA İnsan Kaynakları Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç çeşitli konularda sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :