AK Parti'de "hasreti vuslata dönüştüren" tören

AK Parti'de "hasreti vuslata dönüştüren" tören

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'ye geri döndüğü üyelik töreninde duygusal anlar yaşandı- Üyelik beyannamesini imzalarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kürsüye çıkarken ise Başbakan Yıldırım'ın gözleri doldu- Tören sırasında, 2014'teki Cumhur

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olduğu törende duygusal anlar yaşandı.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile 27 Ağustos 2014'te partiye veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından "beşinci çocuğu" olarak nitelendirdiği partisine 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalamak üzere AK Parti Genel Merkezi'ne, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ve 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sürecinde kullanılan ve Uğur Işılak tarafından seslendirilen "Dombra" şarkısı eşliğinde geldi.

Erdoğan, konuşması öncesinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte, partililerin arasında kendisi için ayrılan yere oturdu.

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve torunu Emine Mahinur Albayrak da yer aldı.

Parti genel merkezindeki "AK Parti'ye Katılım Töreni" saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokolde kendisine ayrılan 14 numaralı koltukta, Başbakan Yıldırım ise hemen yanındaki 13 numaralı koltukta yer aldı. Salondaki koltuklara katılımcıların isimleri yazılırken, yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve eşlerinin oturduğu yerdeki koltuklara isim yazılmadı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da protokolde kendisine ayrılan yerde oturdu.

- "Tarihi bir gün yaşıyoruz"

Daha sonra programı yönetmek üzere kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bugün çok önemli bir gün, tarihi bir gün, gerek partimiz gerekse ülkemiz açısından bir tarihi yaşıyoruz." dedi.

16 Nisan'da gerçekleştirilen anayasa değişikliği halk oylamasıyla yürürlüğe giren maddelerden birinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden partiye üyelik ihyasının yapılmasıyla ilgili olduğunu hatırlatan Ataş, "Bu tarihi anı yaşatan Rabbimize hamd ediyoruz, şükrediyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada partililerin arasında oturduğu yerde, kurucusu olduğu AK Parti'ye üyelik beyannamesini imzaladı. Beyannameyi imzaladıktan sonra duygulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu.

- Başbakan Yıldırım'ın gözleri doldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye üyeliğinin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bu tarihi ana yeniden şahitlik etmek, kurucu genel başkanımız, liderimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümek ne büyük şereftir. Bu şerefi, bu topluluğa yaşatan yüce Rabbimize hamd ediyoruz. Yeniden bu çok kıymetli ana şahitlik ettik ve ediyoruz." dedi.

Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Haydi Bir Daha" şarkısı ve alkışlar eşliğinde, kürsüye geldi ve partilileri selamladı. Bir hayli duygulandığı görülen Yıldırım'ın gözleri doldu. Yıldırım teşekkür konuşmasında AK Parti Genel Merkezi'nin bugüne kadar büyük heyecanlar yaşadığını ama bugünün bir başka olduğunu dile getirerek, "Çünkü 979 günlük hasret, vuslata dönüşüyor. Allah'ın izniyle milletimizin desteği ve zatıalinizin liderliğinde millete daha güzel hizmetler yapacağız. Ülkemiz daha güzel günler görecek. Başımız dik alnımız ak olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Yıldırım, üyelik beyannamesini takdim etmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kürsüye davet etti. Erdoğan törene katılan torunu Emine Mahinur Albayrak'ı alnından öperek kürsüye çıktı.

Erdoğan ve Yıldırım, kameralara üyelik beyannamesiyle poz verdi.

Daha sonra Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin fonda yer aldığı kürsüden partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın, konuşmaları sırasında eşlerine teşekkür etmeleri salondakilerden yoğun alkış aldı.

Programın sonunda Erdoğan ve Yıldırım, eşleri birlikte salondakileri selamladı.

- Partililer izdihama neden oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye yeniden döndüğü ana tanıklık etmek isteyen partililer, izdihama neden oldu. Salonun tamamı dolarken, bazı partililer programı ayakta takip etti.

Programı, ulusal ve uluslararası basından çok sayıda gazeteci, salonda kendileri için ayrılan kısımdan izledi.

Programa, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti'nin kurucu üyeleri, eski bakanlar, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, belediye başkanları ile diğer yetkililer katıldı.

Programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, parti genel merkezindeki makam katına geçti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :