AK Parti'de bin 52 gün sonra ilk buluşma

AK Parti'de bin 52 gün sonra ilk buluşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk kez teşkilatı yarın toplayacak. Erdoğan 1052 gün sonra il başkanlarına yeniden seslenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anaya değişikliği referandumu sonrası AK Parti Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez il başkanlarını toplayacak.

Yeni dönemde gençlere ve kadınlara daha çok yer vereceğini söyleyen Erdoğan, bin 52 gün sonra il başkanlarına seslenecek. En son 14 Ağustos 2014’te il başkanlarını toplayan Erdoğan, yarın AK Parti Genel Merkezi'nde teşkilatla buluşacak. Toplantıya Kadın Kolları ile Gençlik Kolları ve ana kademe il ve ilçe başkanları da katılacak.

O AJANDA ELİNİN ALTINDA OLACAK

Uzun soluklu bir istişare toplantısının olması beklenen görüşmede, Erdoğan, referandum sonuçlarıyla ilgili il il ayrıntılı bir değerlendirme yapacak. Toplantının ardından teşkilatlar, Erdoğan’ın 180 günlük yol haritası kapsamında çalışmalarına başlayacak. Erdoğan’ın bin 52 gün sonra kara kaplı ajandası bu toplantıda da elinin altında olacak. Erdoğan’ın her türlü çalışmayı not ettiği belirtilen deftere toplantıda alacağı notları da yazacağı kaydediliyor.

4 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Öte yandan AK Parti’de 6. Olağan Büyük Kongre süreci 4 Temmuz’da başlıyor. Takvim uyarınca önce delegeler belirlenecek. Ardından belde teşkilatları, ilçe ve il kongreleri yapılacak. Yıl sonuna kadar ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması 6. Olağan Büyük Kongre’nin de 2018’in ilk yarısında yapılması planlanıyor. Kongrelerde teşkilatların belirlenmesindeki en büyük kriter referandum başarıları olacak. Başarılı teşkilatlarla yola devam edilecek.

Erdoğan, bugün de MKYK’yı toplayacak. Toplantıda 15 Temmuz anma ve etkinlikleri ele alınacak.

02.32'DE HALKA HİTAP EDECEK

FETÖ’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin birinci yılında, bombaların hedeflerinden biri olan TBMM, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’te özel gündemle toplanacak. Genel Kuruldaki toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Konuşmaların ardından oturum sona erecek. Erdoğan’ın katılacağı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılacak olan etkinlik, Meclis Şeref Kapısı önündeki alana kurulacak dev ekranlardan canlı verilecek.

FETÖ’nün darbe girişiminde, Meclise ilk bombanın atıldığı saat olan 02.32’de, Erdoğan’ın da katılımıyla Meclis Şeref Kapısı önünde etkinlik yapılacak. Erdoğan, burada vatandaşlara hitap edecek.

 

YENİ ŞAFAK