AK Parti Yalova İl Kongresi

AK Parti Yalova İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "Biz, İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Biz Irak'ın m

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Biz Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız" dedi.

Erdoğan, AK Parti Yalova İl Kongresi'ndeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na hitaben, sahte evraklar sallayarak Tayyip Erdoğan'a ve ailesine leke süremeyeceğini belirterek, "Geliyor, geliyor... Gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda o hesabı vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların da onun boynuna nasıl dolanacağını görecek." dedi.

Türkiye'de önemli hizmetler yaparken bölgede ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Türkiye'denin sadece 81 vilayetinden 80 milyon vatandaştan ibaret bir ülke olmadığını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin kendisiyle birlikte geniş bir coğrafyada dindaşlarının, soydaşlarının, tüm mazlum ve mağdurların umutla yakından takip ettikleri bir ülke olduğunu anlattı.

Bu durumun sorumluluklarını bir kat daha artırdığını dile getiren Erdoğan, "Çünkü bizim Suriye'de zulüm varsa 'bana ne' deyip sırtımızı dönme hakkımız yok. Bizim işler karışmışsa görmezden gelip 'Irak'ta ne varsa var, bize ne' deme hakkımız yok. Bizim Kudüs'ün mahremiyetine saldırı olduğunda, Filistinli kardeşlerimiz saldırıya uğradığında pek çok ülkenin yaptığı gibi olup bitene sırtımızı dönme hakkımız yok. Aynı durum Balkanlardan, Kafkaslara, Türkistan'dan Arakan'a kadar mazlumların feryatlarının yükseldiği her yer için geçerli." diye konuştu.

Erdoğan, bunlardan hiçbirine sırt dönme haklarının olmadığını bildiklerini dile getirerek, "Bu kardeşlerinizin yardımlarına koştuğumuzda ister istemez birilerinin ayağına basıyoruz. Birilerinin de planlarını bozuyoruz. Yalova'dan bir kez daha ifade ediyorum. Biz, İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Biz Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. Biz Avrupa Birliğinin, NATO'nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal etme anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bosna'da nasıl kardeşlerinin yanında yer aldılarsa, Kafkasya'daki kardeşlerinin mücadelesine nasıl destek vermişlerse, dünyanın her köşesindeki kardeşlerini nasıl yalnız bırakmadılarsa bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yaptıklarını söyledi.

Ecdadın emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Bugün hala 'sizin Suriye ile Irak'la Kudüs'te ne işiniz var?' diyen varsa bunlar Türkiye'nin ne olduğundan da tarihlerinden de haberleri olmayan gafillerdir." dedi.

Erdoğan, bu coğrafyalarda yaşayan toplumların fiziki sınırların dışında olabileceğini ancak bunların, gönül sınırlarının tam ortasında bulunduğunu anlatarak, "Onun için de Kudüs'e uzanan her eli İstanbul'a uzanmış sayarız." dedi.

- "AK Parti'nin tabanı, sloganik taleplerle meşgul olmamalı"

Konuşması sırasında bazı partililerin "Kadıköy ilçe olsun" sloganları atması üzerine, "Nerenin ne zaman il olup olmayacağını bırakın onların kararını biz verelim" diyen Erdoğan, "AK Parti'nin tabanı, sloganik taleplerle meşgul olmamalı. Biz icraatla meşgul olacağız. Bir yerin beldeden ilçeye dönüşmesi oranın kaderini değiştirmiyor, kaderi icraat değiştiriyor. Biz gelmeden önce Türkiye'de nereleri il yaptılar. Peki il yaptılar da ne oldu, icraat yaptılar mı? Yok. Sadece şirin görünelim diye siyasi kararlar verdiler, bir şey yaptılar mı? yok. Ama biz geldik oraları yine biz şekillendirdik o haliyle." değerlendirmesini yaptı.

Şırnak'ı gezip gören birisi olduğunu belirten Erdoğan, Şırnak'ta il olabilecek en ideal yerin Cizre olduğunu söylediğini hatırlatarak, Cizre'nin altyapısıyla topoğrafik yapısıyla her şeyiyle il olmaya yakışan bir yer olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

" 'Burası olmalı' dedim hala da arkasındayım. Terörle mücadelede de bizim için en ideal yer Cizre'dir. 'Hakkari için de en ideal yer Yüksekova' dedim. 'Orada il olmaya uygun olan yer Yüksekova'dır' dedim. Niye? Topoğrafik yapı olarak da bu işe uygun olan yer Yüksekova da onun için... Ama Hakkari'nin kendisi bu işe uygun değil. Tabii bazı gruplar geldiler, gittiler vesaire. Ben tabii aynı şeyi söyledim. Niye? Ben belediyecilikten geliyorum, bu işi biraz biliyorum ve uygun olan ne ise bu. Ve maalesef benim kendi arkadaşlarım bile bu tuzağa düştüler ve diyorlar ki 'böyle böyle, orada şöyle böyle' diyorlar. Kardeşim öylesi böylesi yok. Olması gereken nedir? Buraya eğer şehircilik açısından biz yakışanı yapacaksak doğru olanı yapacaksak, terörle mücadelede doğru olanı yapacaksak olması gereken ne ise onu yapmamız lazım. İnşallah bunları yapacağız çünkü, biz bu tür baskılarla, sandıktan oy gelecek baskılarıyla kararlarımızı, yolumuzu değiştirmemeliyiz. Atılması gerekenler neyse bu adımı atmalıyız."

Yalova'da da Kadıköy, Çınarcık, Esenköy ve bütün buralarda aslolan şeyin buralarda en ideal hizmeti vermek olduğunu, bunu başarmak gerektiğini, bu nedenle Yalova'da ilçe, belde belediyelerinin çok daha başarılı çalışması gerektiğini anlatan Erdoğan, aynı şekilde Yalova Valiliğinin her türlü hizmeti en ideal şekilde vererek destek vermesi gerektiğini, Yalova'yı turizm ve kültürel noktada çok daha ideal bir noktaya getirmeleri gerektiğini söyledi.

- "Mescid-i Aksa'ya kimse dokunmasın istiyoruz"

Bir insanın vücudunun herhangi bir yeri zarar gördüğünde ne hissederse kendilerinin de özellikle bu bölgede, bu coğrafyada her birindeki acıları yüreklerinde hissettiklerini, bunun bir devletin toprağında, egemenliğinde gözü olmak anlamına gelmediğinin altını çizen Erdoğan, tam tersine hepsinin egemenlik haklarına saygılı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Talebimiz bu devletlerin de oradaki kardeşlerimizin haklarına saygılı olmalarıdır. Türkiye'nin Kudüs meselesinde ortaya koyduğu tavır gayet açık ve nettir. Biz Kudüs'te bu şehrin tarihine inançlar ve halklar için taşıdığı öneme uygun hareket edilmesini istiyoruz. Mescid-i Aksa'ya kimse dokunmasın istiyoruz ve istiyoruz ki orası bizim ilk kıblemizdir. Bu bölgede Hristiyanların da hakları var. Dolayısıyla buraya müdahale edilmemeli. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak, bu ülkenin Filistinlilere ve esasen Kudüs'ü ziyaret eden herkese uyguladığı devlet terörünü ödüllendirmek demektir."

Recep Tayyip Erdoğan, ekrana yansıtılan ve Filistin'in 1937 ile bugünkü sınırlarındaki değişimi gösteren haritayı göstererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sene 1937 haritası. O zaman yüzde 100'ü buranın Filistin. 1937'nin ikinci hamlesinde müdahale ediyorlar ve Filistin yüzde 80'e düşüyor ve İsrail sızdı giriyor. Geliyoruz 1947'ye, 1947'de Filistin'i ne hale getirdiler, yeşil olan yer Filistin, kahverengi olan yer İsrail. Bunu kim yaptı? Birleşmiş Milletler, yani kurt kuzu hikayesi ve kurt böldü parçaladı bu hale getirdi. Geliyoruz 1967'ye, Filistin yüzde 44'ten yüzde 22'ye düştü. Yeşil olan yer küçüldü ve bugünkü hale geliyoruz, Filistin yüzde 12. Ya biz ağlamayacağız da kim ağlasın, hala İsrail'i nasıl oluyor da haklı gösteriyorsun. Buranın hesabını soracağız, soracağız ve biz şu anda son sözü söylemedik. İşte burada bakıyorsunuz 1947'de İsrail ne ise şimdi aynen Filistin o hale geldi. Eğer adaletse biz adaletin tecellisini istiyoruz ve diyoruz, 'Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ne gerekiyorsa yapacaksınız, yapmıyorsanız biz de hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız.' "

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :