AK Parti ve MHP, "belediye meclisleri"nde de ittifaka gidiyor

AK Parti ve MHP, "belediye meclisleri"nde de ittifaka gidiyor

Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın yeni mutabakatını açıkladı: “Tek adayla seçime girilen yerlerde Belediye Meclislerinde de tek liste, yarışılan yerlerde ise çift liste çıkacak"

Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın  yeni mutabakatını  açıkladı: “Tek adayla seçime girilen yerlerde Belediye Meclislerinde de tek liste, yarışılan yerlerde ise çift liste çıkacak."  

Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mehmet Özhaseki bu sözleri Akşam yazarı Emin Pazarcı'yla görüşmesinde söyledi.

Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'yle görüşmesini köşesine taşıyan Emin Pazarcı,  "Cumhur İttifakı’nda yeni bir gelişme daha var. Başlangıçta iki partinin de Belediye Meclisi Seçimlerine kendi listeleriyle girmeleri düşünülüyordu. O görüş büyük ölçüde değişti" dedi. 

Emin Pazarcı yazısında, "Cumhur İttifakı’nda yeni bir gelişme daha var… Başlangıçta iki partinin de Belediye Meclisi Seçimlerine kendi listeleriyle girmeleri düşünülüyordu. O görüş büyük ölçüde değişti. Özhaseki, “Seçilen belediye başkanlarının rahat çalışabilmeleri için Belediye Meclislerinde çoğunluğa ihtiyaç var” dedi. Ortaya çıkan yeni mutabakatı da şöyle açıkladı: “Tek adayla seçime girilen yerlerde Belediye Meclislerinde de tek liste, yarışılan yerlerde ise çift liste çıkacak.” Cumhur İttifakında şimdilik manzara bu… Bir-iki gün içinde iyice netleşecek." ifadelerini kullandı.

Etiketler :