AK Parti Tunceli Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi

AK Parti Tunceli Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)

TUNCELİ (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kim ne engel çıkarırsa çıkarsın, çözüm süreci kararlılıkla sürdürülecektir. Kim ne söylerse söylesin Alevi kardeşlerimizle gönül beraberliğimizi devam ettirebilmek için her türlü adımı atmaya kararlıyız" dedi.

Partisinin Merkez İlçe Kongresi'nde Davutoğlu, Dersim konusundaki açıklamalarından ötürü bir takım tepkiler aldıklarını belirtti.

Bir partinin "eski yaraları niye deşiyorsunuz, konuşmayın", başka bir partinin de "devlete isyan edenleri savunuyorsunuz" dediğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz onlara şunu söyledik: Biz, yara deşmiyoruz, aksine yaralı gönülleri sarmaya çalışıyoruz. Devlete, bir şekilde bekasına zarar vermeye çalışmıyoruz, aksine devletin ancak ve ancak gönlü devlet ile mutmain olan, o devletle aidiyet bağı olan vatandaşlarla geleceğini teminat altına alır diye düşünüyoruz. Onlara o zaman verdiğim cevabı bir daha söylüyorum: Bizim, yolumuz Horasan erenlerinin sözcüsü olan Şeyh Edebali'nin yoludur. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedi. 'Şu boyu, şu kavimi, şu devleti yaşat ki devlet yaşasın' demedi. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedi. Biz de ahdediyoruz. İnsanımızı yaşatacağız, ta ki devletimiz milletimizle buluşsun ve demokratik bir devlet niteliği kazansın."

Tunceli'ye, Patnos'a, Erzincan'a hangi liderlerin gelerek konuştuğunu soran Davutoğlu, "Bazıları Erzincan'a, bazıları Patnos'a, Konya'ya ya da Kayseri'ye gidemiyor. Bazıları Dersim'e gelemiyor, bazıları diğer şehirlere gittiğinde oradaki halkla kucaklaşamıyor" dedi. Davutoğlu, partileri için bunun geçerli olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Ama, göğsünü gere gere, her bir vatandaşı ile sohbet ede ede onları gördüğünde onların yüzündeki tebessümle gönlü sürur bula bula, gözlerden bir damla yaş belirtisi gördüğünde onu hissederek, onlarla kucaklaşan tek parti ve tek bir kadro vardır. O da AK Parti ve AK Parti kadroları. Değerli dava arkadaşlarım, şunu bir ilke olarak benimsemenizi istiyorum: Biz, Türkiye'nin her yerinde, kim ne derse desin, kim önümüze ne engel çıkarırsa çıkarsın, bu al bayrağı ve bu AK Parti bayrağını birlikte dalgalandıracağız. Herkes bilsin ki ülkemizin birliğinin, beraberliğinin, ülkedeki vatandaşların hak ve hukukunun da yegane teminatı AK Parti iktidarıdır."

Bazıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da var, bazıları Orta Anadolu ve Marmara'da yok. Bazıları sahillerde ve kumsallarda var ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yok. Bazıları İç Anadolu'da var, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yok" diyen Davutoğlu, vatandaşlara kimleri kastettiğini bilip bilmediklerini sordu.  Davutoğlu, "Ama bir parti bayrağı, bir dava, bir muhabbet bayrağı var ki Türkiye'nin her yerinde dalgalanıyor" diye konuştu.

-"AK Parti bayrağını indirebilmek için büyük komplolar yapılıyor"-

Davutoğlu, AK Partiye yönelik komplolar düzenlendiğini ileri sürerek, "Geçen sene, işte bu bayrağı indirebilmek için 12 yıldır sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada, çevredeki mazlum halkın gönlünde yer eden AK Parti bayrağını indirebilmek için 1,5 yıldır neredeyse büyük komplolar yapılıyor" dedi.

Bunu her yerde anlatacaklarını belirten Davutoğlu, 2015 seçimlerine kadar her kapıyı çalacaklarını, bunları tek tek anlatacaklarını söyledi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki demokratikleşme çabası dursun , Türkiye'de tekrar eski Türkiye'nin kötü alışkanlıkları devam etsin diye birtakım provokasyonlar yapıldı. Bu olaylar karşısında biz hep milletimize sığındık, sizlere sığındık. 30 Mart'ta, 10 Ağustos'ta Türkiye, milli birlik ve beraberliğe ve aynı zamanda milli iradeye sahip çıktığını gösterdi. 

Şimdi, biz yeni Türkiye'nin inşası için 2015 seçimlerinde de aynı kararlılıkla yürüyeceğiz. Niçin, bu lazım, biliyor musunuz? Bu millet üzerinde oynanan oyunları bozmak için lazım. Çözüm Süreci'ni hedefine ulaştırmak için. Kim ne engel çıkarırsa çıkarsın, Çözüm Süreci kararlılıkla sürdürülecektir. Kim ne söylerse söylesin Alevi kardeşlerimizle gönül beraberliğimizi devam ettirebilmek için her türlü adımı atmaya kararlıyız."

Davutoğlu, bugün Tunceli Üniversitesinde yaptığı konuşmada Dersim ile ilgili verdiği müjdeleri anımsattı. Tunceli Üniversitesinin isminin Munzur olarak değiştirilmesi yönünde bir talep olduğunu anlatan Davutoğlu, "Onu da olumlu şekilde değerlendiriyoruz. İnşallah gidince arkadaşlarımızla istişare ederek gerekli adımları atacağız" diye konuştu. 

Davutoğlu, tüm yaraların sarılabilmesi, gönül bağlarının en güçlü şekilde kurulabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizerek, "Alevi-Sünni kardeşliğini ikame etmek için, bu ülkede herhangi bir fitne tohumu atılmasını engelleyebilmek için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Hiçbirisinden tereddüt etmeyeceğiz, hiçbirisinden geri adım atmayacağız" dedi.

2023'e doğru, Türkiye'nin her yerini nakış nakış kardeşlik bağlarıyla ilmik ilmik öreceklerini dile getiren Davutoğlu, bunun için gelecek seçimlerde Dersim'den güzel haberler beklediklerini kaydetti. Davutoğlu, şunları söyledi: 

"İnşallah bütün ilçelerimizden 2015 Haziran'ında tarihi bir netice bekliyoruz. Aziz Dersimliler, değerli dava arkadaşlarım, 2015 Haziran'ında Dersim'de de AK Parti bayrağını birinci parti olarak dalgalandırmaya hazır mısınız? Bunun için gece gündüz Dersim'in her bir ilçesine, her bir köyüne, her bir mahallesine giderek davamızı anlatmaya hazır mısınız? 

İnşallah, 2015 seçimlerinde sizden güzel haberi bekliyoruz. Ta ki bu güzel haberin yankısı Türkiye'nin her yerinden gelsin. Biz, önümüzdeki engelleri aşmak için, aşkla ve sevdayla yola çıkarken, bizi engellemeye çalışanlar hep akamete uğrayacaklar. Biz, sizlere güveniyoruz. Günlerce, aylarca çalışmaya hazır olduğunuzu da biliyoruz. Bizim, Dersim'e vereceğimiz çok güzel hediyeler var. İki katrilyonluk yatırım Tunceli'ye geldi. Daha fazlası gelecek. Biz, her zaman sizin hizmetinizde olmaya hazırız. Allah, yar ve yardımız olsun, Allah yolumuzu açık eylesin."

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı