AK Parti teşkilatlarında değişim zamanı

AK Parti teşkilatlarında değişim zamanı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde değişim süreci başlıyor. AK Parti il ve ilçe teşkilatları yenileniyor ve gençleşiyor.

Yenilenme ve gençleşme sürecini MKYK ve MYK ile başlatan AK Parti’de değişim il ve ilçe teşkilatları ile devam edecek. Temmuz ayı başından itibaren kongrelere başlanacak. Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen kongrelerde teşkilatların belirlenmesindeki en büyük kriter referandum performansları olacak.

Bütün teşkilatları gözden geçirilecek ancak başarılı teşkilatlarla yola devam edilecek. Teşkilat başkanlarının referandumda oyların düşmesine etki edip etmedikleri, kamuoyu yoklamaları da dikkate alınarak değerlendirilecek.  Belediye başkanı ve milletvekilleri ile olan ilişkilerine bakılacak. 

KAVGALAR BİTECEK

Milletvekili ve belediye başkanı ile geçinemeyen, kavgalı teşkilatlar değiştirilecek. Teşkilatlarda görev alacak isimlerin belirlenmesinde gençlere ve kadınlara ağırlık verilmesi bekleniyor. AK Parti’nin en geç 2018’in ilkbaharında 6. Olağan Kongresini yapmayı planladığı belirtiliyor.

Teşkilatlardaki yenilenmeye paralel olarak belediyeler için de çalışma yapılıyor. Vatandaşın ve teşkilatların da değerlendirmeleri dikkate alınarak AK Partili belediyelerin performans ve memnuniyet karnelerini çıkarıldı.

İSTİŞARE TOPLANTILARI YAPILACAK

Öte yandan 1 Temmuz’da yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında 180 günlük yol haritasının startı verilecek. Toplantı, en son 14 Ağustos 2014’te il başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra ilk genişletilmiş il başkanları toplantısı olacak. Kadın Kolları ile Gençlik Kolları başkanlarının da katılacağı toplantının soru cevap şeklinde uzun soluklu bir istişare toplantısı olacağı, Recep Tayip Erdoğan’ın her şehirle ilgili geniş değerlendirmeler yapacağı belirtiliyor.