AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4)"AK Parti, içinde hiçbir hain, terörist barındırmaz"- "Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat vermeyelim. Hiçkimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan durumuna düşmesin"- "Milletimiz bilsin ki gerektiğinde canımızı

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin, içinde hiçbir hain ve teröristi barındırmayacağını belirterek, dedikodulara kulak asıp fitneye fırsat verilmemesini istedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, gündeme değindi.

"Şunu de özellikle vurgulamak isterim; kendilerini hesaba çekemeyenler, AK Parti'yi sorgulayarak sözde, bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Partimin tüm yöneticilerine, tüm mensuplarına, seçmenlerimize, bütün vatandaşlarımıza gönül diliyle sesleniyorum; AK Parti; içinde hiçbir hain, terörist barındırmaz." diyen Yıldırım, diğerlerinin, AK Parti'nin FETÖ ile mücadele ederken aynı şeyleri söylediklerini ve onların avukatlığını yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişiminin bile bazı hainlerin aklını başına getirmediğini gördüklerini anlatarak, Türkiye genelinde olduğu gibi, AK Parti içinde de aynı mücadeleyi verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini söyledi. Yıldırım, "Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat vermeyelim. Hiçkimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan durumuna düşmesin." dedi.

Önceliklerinin her zaman suçlulardan bu ihanetin hesabını sormak olduğunu vurgulayan Yıldırım, bütün vatanı bütün ihanet şebekesinden tek tek temizlemek, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış ihanet odaklarını söküp atmak, demokrasi, hukuk devleti, birlik ve beraberliğe kasteden hainleri hukukun, adaletin önüne getirmek ve hesabını sormak, vatanı ve milleti her türlü terör belasından kurtarmak olduğunu dile getirdi.

-"Millet artık terör örgütüne rağbet etmiyor"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları öncelik olmaktan çıkarırsak, Allah muhafaza, terör örgütüne alan açmış oluruz. Aynı şekilde PKK, DEAŞ'e ağır darbeler indirmeye devam edeceğiz. Terör örgütünün sözde kurtarılmış alan olarak görüp, 'girilemez' dediği bütün alanları güvenlik güçlerimiz operasyonla yerle bir etti. İkiyaka, Oramak, Güven, Kaletepe, Buzul Dağları, Şırnak, Besler, Dereler, Faraşin, daha bir çok bölge... Bütün bu inlerine girildi, gereken temizlik yapıldı. Bölgedeki önemli sığınaklar imha edildi, büyük miktarda uyuşturucu, silah, patlayıcı malzemeye el konuldu. Yapılan operasyonlar, hava harekatları sonucu terör örgütünün kırsal alandaki kabiliyeti büyük oranda sınırlandırıldı. Yapılan operasyonlar, alınan tedbirler sonucu bu yıl içerisinde birçok eylem girişimini de önledik. Bugüne kadar canlı bomba eylemi yapmaya çalışan 269 eylemciyi etkisiz hale getirdik. 2014 yılında yoğun olarak yaşanan örgüte katılımlarda bu yıl çok büyük oranda azalma var. 2014'te bin 94 katılım olmuşken, bu yıl sadece 439 katılım olmuştur. Bu şunu gösteriyor; millet artık terör örgütüne rağbet etmiyor, bölge insani artık terör örgütüne açık ve net şekilde tavır alıyor, milletinin ve devletinin yanında dimdik duruyor. "

-"Teröristleri çılgına döndürüyor"

Terör örgütünün kanlı eylemlerini artırmak için tonlarca patlayıcı kullanarak intihar eylemine giriştiğine işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sivil, asker, çocuk yaşlı demeden askerleri, güvenlik kuvvetlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ediyorlar. Son olarak Pazar günü Şemdinli'de yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine intihar saldırısıyla, 5 ton patlayıcıyla dalarak kendini patlatan teröristler, maalesef askerlerimizi ve sivillerimizi şehit ettiler. Yaralılarımız var, hastanelerde tedavi görüyor. Bütün bunlara rağmen Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, bölge insanının geleceğe dönük umudu ve devletine güveni günden güne artarak devam ediyor. Bu da teröristleri çılgına döndürüyor. Can havliyle nereye, nasıl saldıracaklarını bilmiyorlar. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Bu saldırılar, destek alamadıkları bölge halkına inanın ki gözdağı niteliğindedir. Bölge halkını sindirmeye, korkutmaya gayret ediyorlar fakat her şey boş. Kendi kazdıkları çukurda boğuldular, boğulmaya devam edecekler. Bölge halkı bu hainlerin planını her zaman bozdu, bundan sonra da bozmaya devam edecek. Terör örgütü insanlara evlerinde kalmaları yönünde baskı yaparken, vatandaşlarımız asla onlara boyun eğmedi. Çukur siyaseti, özerklik, öz yönetim zırvaları bölge halkımızın, korucuların, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı çalışmalarıyla ortadan kaldırıldı."

Yıldırım, AK Parti yöneticilerine yapılan saldırılara dikkati çekerek, terör örgütünün yeni bir döneme girdiğini gördüklerini, bunu da bir süreden beri dillendirdiklerini söyledi. Özellikle AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırıları ve suikastlerin artırılması yönünde örgüt yöneticilerinin bir süreden beri talimatları olduğunu belirten Yıldırım, bu talimatların uygulamaya geçirilmeye çalışıldığını vurguladı.

"Milletimiz bilsin ki gerektiğinde canımızı bu ülke, bu millet için feda etmeye hazırız. Bu uğurda ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Aydın kardeşimiz vatanı katillere karşı, görevini şahadetle taçlandırdı. Şahadeti kutlu olsun." diyen Yıldırım, terör örgütüyle mücadelede her türlü tedbiri alacaklarını, artık bölgede yaşayan vatandaşların teröristin verdiği tahribatı bildiğini ve bundan en büyük mağduriyeti de kendilerinin çektiğini anlattı. Herkesin huzur ve istikrar, bölgenin kalkınmasını ve zenginleşmesini istediğini dile getiren Başbakan Yıldırım, geçen Pazar günü Van'da 181 aşiret mensubunun bir araya geldiğini, devletin yanında olduklarını, teröre karşı açıkça tavır aldıklarını cümle aleme ilan ettiklerini kaydetti.

Bazı medya organlarında yapılan karalama kampanyasına da noktayı koyduklarını belirten Yıldırım, "Aşiret reisleri yabancılardan para almış, yeni bir kalkışma ve darbe için zemin hazırlıyormuş" gibi halkı korkuya sevk eden, darbe çığırtkanlığı yapanlara, aşiretlere iftirada bulunanlara karşı da Van'da en açık cevabı verdiklerini söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Buradan tüm aşiretlerimize, Kürt vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; korkmayın devletiniz sizinle beraberdir. Sizlerin huzuru, güvenliği için her şey yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Başladığı günden bugüne terörle mücadele sürecinde halkımızın verdiği desteğe ayrıca teşekkür ediyorum. 15 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da bu güvenlerine layık olmak için çalışacağız. FETÖ, BETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ'la mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Hiçkimse bize bu konuda geri adım atmamazı beklemesin. Gereksiz polemiklere girmeyeceğiz, işimize bakacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok. Türkiye için yerine getirmemiz gereken önemli görevlerimiz var." diye konuştu.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :