AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (3)"Ağır darbe alan FETÖ ile mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecek"- "İtirazlar, objektif bir şekilde değerlendirilecek, mümkün olan en hızlı şekilde varsa, bu mağduriyetleri gidereceğiz. Ancak

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadele ederken ufak tefek yanlışlar olabileceğini belirterek, "İtirazlar, objektif bir şekilde değerlendirilecek, mümkün olan en hızlı şekilde varsa, bu mağduriyetleri gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin, bütün alanlarda olduğu gibi enerji alanında da çok büyük hamleler gerçekleştirdiğini söyledi.

Son 10 yılda enerji alanındaki kurulu kapasiteyi iki katına çıkardıklarını vurgulayan Yıldırım, "Son 10 yılda enerji artışının, enerji ihtiyacının en fazla olduğu ülkelerin başında Türkiye geldi. Ayrıca dünyada Çin'den sonra enerji yatırımlarında en fazla yatırım yapan ülke Türkiye." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin enerji bakımından çok stratejik bir konumda yer aldığını belirterek, "Türkiye enerji üreten bir ülke değil, ancak Türkiye, tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya vasıta olan bir ülke niteliğindedir. Yani tedarikçi olmamakla beraber, Türkiye'nin enerji koridorlarında yer alması, tedarikçi olmak kadar ülkeyi stratejik konuma getiriyor." diye konuştu.

Azerbaycan'la Bakü-Tiflis-Ceyhan, Şahdeniz Projesi, TANAP Projesi; Rusya ile Mavi Akım ve şimdi de Türk Akımı projelerinin yapımına başladıklarına işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin böylece doğudan batıya, kuzeyden güneye, güneyden batıya enerji yollarının buluştuğu merkez haline geldiğinin altını çizdi.

Yıldırım, Avrupa'nın enerji güvenliğine büyük önem atfeden TANAP Projesi'nin de hızla devam ettiğini vurguladı. "TANAP Projesi Yunanistan'tan itibaren, 'trans Avrupa' diye TAP Projesi olarak, İtalya üzerinden Avrupa'nın içlerine kadar devam edecek." diyen Yıldırım, eğer bölgede ülkelerin birbirine bağımlılığı ne kadar artarsa, bölgesel barışın da o kadar önemli hale geleceğini, ihtilaflar ve anlaşmazlıkların ortadan kalkacağını söyledi.

Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Neden? Çünkü, insanlar gibi ülkeler de karışıklıkta, kaybedecekleri ile kazanacaklarını kıyaslayacaklar, eğer kaybettikleri kazanacaklarından daha fazla ise savaşmayı değil anlaşmayı tercih edecekler. Onun için Türkiye'nin konumu önemli. Türkiye, bu projelerle geleceğe, bölgesel barışa, küresel barışa yatırım yapıyor. Türkiye enerji alanında cazibe merkezi olma yolunda hızla devam ediyor. 1 Ekim tarihi itibariyle doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık. Kışa girerken istedik ki vatandaşlarımızın ısınma için harcadığı paralarda fazla artış olmasın."

- "Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz"

15 Temmuz'un ardından, bir taraftan yatırımlar devam ederken diğer yandan da terörle mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Milletimiz içinde bulunduğumuz şartları gayet iyi biliyor. Ağır darbe alan FETÖ ile mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecek. Bu kadar büyük bir operasyonda, bu kadar kapsamlı bir mücadelede, şüphesiz ufak tefek yanlışlar olabilir. İşin başında söyledim. 'Kılı kırk yaracağız, yaşla kurunun bir arada yanmasını önleyeceğiz, adaletle muamele edeceğiz, duygusal davranmayacağız, intikam duygusu ile iş yapmayacağız.' Bunu baştan söyledik ama buna rağmen uygulamada hatalar olabilir mi? Olabilir. Ancak bizim tek bir hataya, tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz.

İtirazlar, objektif bir şekilde değerlendirilecek, bakanlıklardaki itiraz komisyonları bunları karara bağlayacak. İtirazları inceleyecek heyeti de değiştirdik, bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık ve ona göre heyetleri de teşkil ettik. Mümkün olan en hızlı şekilde varsa, bu mağduriyetleri de gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim."

Başbakan Yıldırım, bu hususta herkesin dikkatli olmasını istedi. Anamuhalefet partisi CHP'nin özellikle dikkatli olmasını isteyen Yıldırım, "Bir süredir bakıyoruz, ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor anamuhalefet partisi. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleridir, gazilerimizdir; istiklali, istikbali, devleti, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır." ifadesini kullandı.

- "FETÖ konusunda ana muhalefet partisinin faturası çok şişkin"

Yıldırım, sözlerini şunları kaydetti:

"Eğer siz bütün bunları bir kenara bırakıp, yüzde biri bile bulmayan, tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız, bunun iyi niyetle, insafla hiç bir alakası olmaz. Kimse kusura bakmasın; bu tutum, söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP, 17 Aralık 2013'ten sonra FETÖ'ye destek vererek, zaten büyük bir yanlışı yapmıştı. 17 Aralık sonrası yerel seçimler vardı, ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kampanya yaptım. O kampanyada o bacılar, o abiler, o ablalar CHP'lilerle kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl da kampanya yaptılar, buna bizzat şahidim.

FETÖ konusunda anamuhalefet partisinin faturası çok şişkindir. Şimdi pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına, ülkeyi uçurumdan döndüren Yenikapı ruhuna sahip çıkması gerekir. Bugün 'mağdurların hakkını savunuyor' görüntüsü altında sabah akşam FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar, nasıl 15 Temmuz akşamında mahçup oldularsa bugün da yarın da mahçup olmaya mahkum olacaklar. Biz mağdur edebiyatıyla terörle mücadelenin yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz. Şimdi zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil, ülkenin geleceğini inşa etme, hesap sorma zamanıdır."

Seyirci locasındaki bir partili, "Sayın Başbakanım temizlik zamanı, temizlik" diye bağırdı.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :