AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Hainler şunu iyi bilmelidir; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Türkiye'yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hü

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Hainler şunu iyi bilmelidir; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Türkiye'yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığıyla olayların üzerine gidecek." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta TOBB 9. Sanayi ve Ticaret Şurası'nın gerçekleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, sanayicilerin ve ticaret ehlinin önünü açmanın, hükümetin öncelikli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Milletin beklentilerine her zaman öncelik verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan her kesimin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarıyla da istişarelerde bulunduğunu anımsatarak, daima en uygun, en ideal çözümü üretmenin gayreti içinde olduklarını, olmaya da devam edeceklerini bildirdi.

Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle bazı açılışların yapılamadığına değinerek, "Biz bahane üreten bir iktidar değiliz. Şartlar ne olsun hizmet devam edecek, yatırımlar devam edecek diyor, bunun gereğini yapıyoruz." dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Tuzla Tersanelerinde inşa edilen Yüzbaşı Güngör Durmuş gemisinin törenle denize indirildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tersane ve gemi inşa sanayisi, Türkiye'nin kalkınmasının lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Bu bakımdan küresel krizde gemi inşa sanayimizin olumsuz etkilenmemesi için gereken tedbirleri vakitlice alıyoruz. Her gün yeni bir gemi kızağa konuyor, bir başka gemi denize iniyor ya da teslimatı yapılıyor. Bir proje bitmeden bir başkasına başlanıyor. Bir dev eserin etkisi hafızalardan silinmeden yenisini konuşmaya başlıyoruz. İnsanlar daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü konuşurken biz Avrasya Tüneli'nin tamamladık. Avrasya Tüneli dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir. Deniz seviyesinin 107 metre altına inen, Haydarpaşa ile Sarayburnu'nu, Yenikapı'yı birleştiren dünyanın teknolojisi en yüksek mühendislik projesidir."

Bu sırada salondan yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarına Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler olmasanız bizim için dünyanın anlamı yok. Biz milletimizle gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

- "Türkiye'ye bunlar yakışır"

Başbakan Yıldırım, hafta sonu ayrıca Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiklerini anımsatarak, projeye ilişkin şunları paylaştı:

"20 Aralık'ta inşallah açılışı hep birlikte yapacağımız, milletimize bir gurur daha yaşatacağız. Bu proje dünyada deniz altından geçen en derin tünel. İkincisi de Türkiye'de, o da Marmaray. 62 metre derinden geçiyor, üçüncüsü Amerika'da, 44 metre derinden geçiyor. İşte Türkiye'nin farkı. Zor projeler, büyük projeler AK Parti iktidarında sıradan hale geldi. Bir yandan ülkemizin geleceğini karartan alçak terör örgütleriyle amansız mücadele yaparken bir yandan da dünyaya parmak ısırtacak büyük projeleri milletimizin geleceği için yapıyoruz, hizmete alıyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı, en derin tüneli, en geniş köprüsü, en uzun tünelleri... Türkiye'ye bunlar yakışır. Türkiye'ye, kapı kapı dolanıp bu asil milleti yabancılara şikayet etmek yakışmaz."

- "Sizin tehditleriniz bize sökmez"

PKK terör örgütünün bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldiğine vurgu yapan Yıldırım, "Evelki gün Özalp İlçe Başkan Yardımcımız evinde, hanımı ve 6 çocuğunun gözleri önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dün gece Dicle İlçe Başkanımız iş yerinde alçakça şehit edildi. Hainler şunu iyi bilmelidir; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, AK Parti ve hükümetin, Türkiye'yi bütün terör örgütlerinden temizlemek için olayların üzerine tüm kararlılığıyla gideceğine işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

"Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet, bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Türkiye, bölgede etrafında yaşanan istikrarsızlıklara karşı istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DEAŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele ediyoruz. Amacımız, ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan mihraklara fırsat vermemek. Allah'a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki 'Sonuna kadar gidin. Asla gevşemeyin.' Ne Doğu'nun ne Güneydoğu'nun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz. Vatandaşlarımız yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye kadar, istedikleri yerde yaşayıncaya kadar, hiçbir güvenlik endişesi taşımayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıkları da telaşları da can havliyle teşkilat mensuplarımıza saldırmalarının arkasındaki neden de budur. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız."

Hayatın devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Türkiye'de güvenlik problemi var.", "Türkiye'de terör var." diyenlere seslenerek, Türkiye'nin iki hafta içinde İstanbul'da 26. Dünya Posta Kongresi ile 23. Dünya Enerji Kongresi'ni gerçekleştirdiğini kaydetti.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :