AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "1 Kasım'a giderken 'Parlamento'da beşinci parti çıkacak' diye söylenti yayanlar, sanki bu beşinci parti AK Parti bünyesinden çıkacakmış gibi bir hava oluşturmaya çalışanlar, şimdi kendi kongrelerine gitmeye korkuy

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım'a giderken 'Parlamento'da beşinci parti çıkacak' diye söylenti yayanlar, sanki bu beşinci parti AK Parti bünyesinden çıkacakmış gibi bir hava oluşturmaya çalışanlar, şimdi kendi kongrelerine gitmeye korkuyorlar, kendi iç hesaplarıyla uğraşıyorlar" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, iktidarlarında kimsenin kendisini ötelenmiş hissetmeyeceğini, kapalı kapılar ardında değil milletin içinde olacaklarını, şeffaf ve berrak bir yönetimle halka ve insana hizmet edeceklerini, ayrımcılığın her türlüsünü reddeceklerini ve eleştiriye daima açık olacaklarını söyledi. 

"Muhalefet kurumunun demokratik düzeninin olmazsa olmazı olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Her zeminde uzlaşma ve diyalog yolunu açmaya çalışacak, bizim gibi düşünmeyenlere saygıda ve iletişimde kusur etmeyeceğiz" diyen Davutoğlu, insan onurunu inciten bütün uygulamaların karşısında duracaklarını, tek bir vatandaşın kalbinin kırılmasına dahi rıza göstermeyeceklerini vurguladı. 

Davutoğlu, ülke ve insanın hukukunu, bütün vatandaşların haklarını korumayı namus borcu bileceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu dava, birliğin ve bütünlüğün davasıdır. Bu dava; sen-ben davası değil, Türkiye davasıdır. Unutmayalım ki bütün gönül coğrafyamızın, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya, Ortadoğu ve bütün dünyanın gözleri üzerimizdedir. Bizler sadece 78 milyon vatandaşımızın değil, bütün insanlığın meselelerini mesele ediniyoruz. Bütün yeryüzü için adalet ve barış istiyoruz. Bütün insanlık için hak ve hakkaniyet ölçülerine uygun davranılmasını istiyoruz. Hiçbir insanının hakkı yenmesin, hiçbir insanın hayat hakkı elinden alınmasın ve hiçbir ülkenin hudutları çiğnenmesin istiyoruz. Bu felsefeyi taşıyan AK Parti, sadece milli bir hareket değil, evrensel bir siyasi harekettir. Bu evrensel markanın ve bu evrensel siyaset felsefesini sadece kendi vatandaşlarımız çini değil, bütün bölgemiz ve insanlık için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz." 

 

-" Herkes sussa biz susmayacağız" 

 

Kendisini çok duygulandıran bir anısını aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Kasım seçimleri akşamı, Suriye'den Türkiye'ye gelmiş olan bir kanaat önderi bana bir mesaj gönderdi. Bana mesajı nakleden dostumuz da ağlayarak, bu mesajı ondan ilettiğini ve onun da iletirken ağladığını söyleyerek bana nakletti. Şöyle diyordu bu kanaat önderi, Şam'dan gelmiş büyük bir bilim adamı; 'Türk kardeşlerimiz bu seçimlerde sandıklara oylarını atarken sadece kendi kaderlerini değil, bizim kaderlerimizi de belirlediler. Bizler belki oyları ellerimizle sandığa atmadık ve ama ellerimizi, avuçlarımızı gökyüzüne Allah'a niyaz ederek oylarımızı öyle kullandık' dedi. Emin olunuz ki aynı saatlerde dünyanın her bir köşesinde Arakan'da, Somali'de, Filistin'de, Gazze'de, Kudüs'te, Irak'ta, Semerkand'da, Buhara'da, Saraybosna'da, dünyanın her bir köşesindeki kardeşlerimiz oylarını belki elleriyle değil ama gönülleriyle, dualarıyla kullandılar. Biz bu kürsüde sizlere hitap ederken önümüzdeki 4 yıl içinde ve sizler bu yüce çatı altında 4 yıl hizmet ederken sadece 78 milyonunu değil, oylarını gönülleriyle kullanan bütün bu insanların temsilcileri olduğunuzu hiçbir zaman unutmayacaksınız.

Bu son 100 yıl içinde iki kez tecelli etti. Birinde istiklal orduları önce Çanakkale Savaşı'nda, Sarıkamış'ta, Afyonkarahisar'dan İzmir'e giderken dünyanın her bir köşesinde, Lahor'da Muhammed İkbal'in seslenişiyle 'muzaffer et ya Rab, bu son ordusudur İslam'ın' seslenişleri, bütün bir dünyada İstiklal Harbi'ni sadece bu milletin İskiklal Harbi değil, bütün mazlum milletlerin İstiklal Harbi kılmıştı. 1 Kasım seçimlerinde de aynı coğrafyalarda aynı gönül dolusu dua edenler, dedeleri gibi Türkiye'in kaderini kendi kaderleriyle bütünleştiren o insanlar bilsinler ki; onları herkes terketse Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman onların yanında olacaktır. Bütün dünya onlara yapılan zulümlere sessiz kalsa da sadece milletimizin değil, insanlığın vicdanını temsil eden bu Meclis ve bu Meclis'in içindeki AK Parti Grubu her zaman gür sesle adaletin, hakkaniyetin, istiklalin ve insan onurunun yanında olacaktır. Herkes sussa biz susmayacağız. Herkes mazlumları zalimlerin insafına tarketse biz bağrımızı, gönlümüzü açacak; Hacıbektaşı Veli'nin dediği gibi 'soframızı, gönlümüzü açarak onları bağrımıza basacağız'. Emin olunuz ki eğer 1 Kasım seçimlerinin zaferinin arkasında milletimize yaptığımız büyük hizmetler yanında milletimizin de takdir ettiği bu vicdan siyasetinin büyük rolü olmuştur. "

 

-"Birbirlerine çelme takma hesabı içindeler"

 

Davutoğlu, AK Parti'nin bütün unsurları ve mensuplarının birlik ve beraberlik içinde millete hizmet yolunda ve insanlığa adalet fikri yayma yolunda çalışmaya devam edeceğini belirterek, fitne ve fücurdan medet umanların hayal kırıklığına uğrayacağını kaydetti. Kendilerinin dava inancını her şeyin üstünde tutan hareket olduklarını son nefeslerine kadar muhafaza edeceklerini ifade eden Davutoğlu, "Allah birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etsin ve art niyetlilere, küçük hesaplar içinde olanlara fırsat vermesin" dedi.

Bugüne kadar aralarına nifak sokmaya ve birliklerini bozmaya çalışanların hep olduğunu ama sonunda daima hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Hatırlarsınız 1 Kasım'a, seçime giderken 'Parlamento'da beşinci parti çıkacak' diye söylenti yayanlar ve sanki bu beşinci parti AK Parti bünyesinden çıkacakmış gibi bir hava oluşturmaya çalışanlar, şimdi kendi kongrelerine gitmeye korkuyorlar, kendi iç hesaplarıyla uğraşıyorlar. Çünkü biz bu kadar kısa sürede Hükümet Programı'nı yazarken ve bir çok meseleyle derinlemesine uğraşırken onlar birbirlerine nasıl çelme takarız hesabı içindeler, bütün diğer partiler... Aramızdaki fark bu. Biz makamlar için değil, hizmet için yola çıkmışız. Biz küçük hesaplarla değil, büyük rüyalarla, büyük hedeflerle yürüyoruz. Bizim aramızda şahsi menfaatlere, hırslara, küçük hesaplara tevessül eden bulunmaz. Bir kez daha ifade ediyorum ki herkesin emanetini taşımak, hukukunu korumak üzerimize borçtur ve bu emanete sahip çıkma kararlılığımızı hiçbir zaman terketmeyeceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeden bütün vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Allah bizi, sizleri milletimize mahcup etmesin."

(Sürecek)    

    

AA

Kaynak:Haber Kaynağı