AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (5)- "Siyasi partilerin, seçmenlerin birbirine yaklaşması demokrasinin olduğu kadar birliğimizin, kardeşliğimizin de güçlenmesine vesile olacak"- "Ülkenin bugünü ve yarınına ilişkin ortak hedefler, ortak dertler no

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine değinerek, "Ülkemizin Afrika'yla ilgili son yıllarda başlattığı açılım ve Afrika'yla ilişkileri geliştirme stratejimize yönelik faaliyetlerini sürdürecek. Buradan Afrika kıtasındaki bütün kardeşlerimize, 81 milyon vatandaşımızın selamlarını gönderiyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Afrika'nın yol arkadaşı, dostu, kader ortağı olmaya devam edeceğini belirten Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bütün mazlumların ve mağdurların yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

"Türkiye demek, umut, insanlık, kardeşlik, adalet demek." diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim için Filistin de Somali de önemlidir. Suriye'deki mazlumlara nasıl yardım eli uzatıyorsak, aynı şekilde Arakan'daki kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Bugün, dünyanın her yerinde varız. Bu şuurla, 16 yıldır gece, gündüz demeden aşkla, şevkle, milletimizden aldığımız güçle hizmet ediyoruz. Milletimizin desteğiyle, ülkemizde önemli hizmetler yaptık, önemli başarılar gerçekleştirdik ama işimiz bitmedi. Durmak yok yola devam. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün."

"Vakur ve şahsiyetli duruşuyla siyasetin onuru olmuştu" 

Başbakan Yıldırım, yarın bir kez daha takvimlerin 28 Şubat'ı göstereceğini anımsatarak, "Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbe girişiminin yıl dönümü. Aynı zamanda dönemin Başbakanı cennet mekan Necmettin Erbakan'ın vefatının yıl dönümü. 7 yıl önce bugün ebedi aleme göçen Erbakan Hocamızı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun. İnançların hayat tarzının ağır bir baskı altında olduğu o dönemde vakur ve şahsiyetli duruşuyla siyasetin onuru olmuştu, Necmettin Hocamız." diye konuştu.

Erbakan'ın siyasette nefret değil, muhabbet dilini kullandığına işaret eden Yıldırım, "Siyasete tatlı dili ve güler yüzü getirdi. Erbakan Hoca mitinglerinde yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki Allah'ın izniyle birbirimizin kardeşlik hukukuna zarar verenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşımızın hukukunu, terör örgütlerine karşı da karanlık güç odaklarına karşı da korayacağız." değerledirmesinde bulundu. 

"28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık"

Demokrasi, adalet adına Recep Tayyip Erdoğan ile beraber dik durduklarını, meydanı vesayetçilere bırakmadıklarını vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"28 Şubat'ta inandığını yaşamak isteyen gençlerimize, hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bu ülkenin bazı evlatlarına vatandaşlık hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat'ta sadece müdahalelerle, insamızın hukukunu çiğnemediler. Aynı zamanda ekonomik olarak da Türkiye'nin büyük bir krize girmesine sebep oldular. Bir yandan bankalar hortumlandı, enflasyon tavan yaptı ve Türkiye ekonomisi çöktü. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. Milletin oylarıyla seçilen milletvekili kardeşimize yapılan zorbalık, hala toplumun hafızalarındadır." 

"Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür"

Başbakan Yıldırım, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadelede yaşanan hassasiyeti görür, gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Ancak sonuç ne olursa olsun şu kesindir: Bundan böyle eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz."

"Terör örgütlerine karşı topyekün mücadele var"

Yıldırım, hiçbir gücün bir daha milletin hakkına, hukukuna, değerlerine karışamayacağını, karışmak istese de buna asla fırsat bulamayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, ana muhalefet partisi CHP'den, hükümetin PYD/YPG'yi terör örgütü kabul etmediğine dair lafların ortada dolaştırıldığını aktardı. 

Bu nedenle toplantıya belgelerle geldiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Şu dosyada, 28 Şubat 2015'ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında bu PYD/YPG, PKK, DEAŞ, bilumum terör örgütlerine karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız, 19 Ekim 2016'da, MGK Siyaset Belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz. Şimdi CHP'nin profesör olan vekili bunu yaparsa diğerleri ne yapar siz düşünün. Bunların dünyadan haberi yok, memleketin meselelerinden hiç haberleri yok. Allah bunlara yardım etsin. Demek ki bunlar yirmi MGK kararlarının hiçbirini okumamışlar. Bu toplantıların ve sonuç bildirgesinin değişmez gündemiden biri de PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ örgütleriyle mücadele olmuştur. 28 Eylül 2016'da, daha sonra 19 Ekim 2016'da Bakanlar Kurulu kararıyla bunlar açıkça terör örgütü olarak kayıtlara geçmiştir ve mücadele de o gün bugün amansız bir şekilde devam ediyor. Bunların farklı isimler altında örgütler olduğunu da bütün dünyaya yine biz ilan ettik. Bunu bütün medya günlerce yazdı ama gel gör ki CHP'liler duymamış. Hadi bazı dost bildiğimiz ülkeler PYD'yi terör örgütü kabul etmiyor, onlarla iş tutuyor, bunu biliyoruz, sebeplerini de az çok anlıyoruz. Türkiye'nin ana muhalefet partisine ne oluyor da aynı ağızdan konuşuyor?"

"Teklif yakında Mecliste olacak"

Başbakan Yıldırım, çocuk istismarının ne milletin ne insanlığın değerleriyle örtüştüğünü belirterek, çocuk istismarına yönelik sebeplerin ortadan kaldırılması, adli süreç boyunca mağdurların korunması, tedavisi ve çocukların, ailelerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, cezaların caydırıcılığının daha da artırılması konusunda kapsamlı bir çalışmayı başlattıklarını kaydetti.

Bu konuda yapılacak yasal düzenlemeler için teklifin yakında Mecliste olacağını bildiren Yıldırım, "Buna benzer olayların tekrarlanmaması ve toplumsal değerlerimizin korunması için sadece yasal düzenleme yapmak yetmez. Eğitim başta olmak üzere aile ve toplumun her kesimine bu konuda büyük görevler düşmektedir." dedi.

"Batı çifte standarttan vazgeçmiyor"

Başbakan Yıldırım, 26 Şubat'ın aynı zamanda Hocalı Katliamı'nın 26. yılı olduğunu anımsatarak, 1992'de Azerbaycan topraklarında Ermeniler tarafından yüzlerce Azerbaycanlı'nın katledildiğini bildirdi.

Yıldırım, "Ülke olarak insanlık adına kara bir leke olan bu alçak katliamı bir kez daha lanetliyoruz." diye konuştu.

Batı'nın çifte standarttan vazgeçmediğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak Hollanda parlamentosunda alınan 1915 kararı da bu gibi insafsız ve adaletsiz bir karardır. Bizim için yok hükmündedir. 1915 olaylarına 'soykırım' diyenlerin, tarihe bakıp kendi utançlarının hesabını önce bir vermesi gerekir. Tarih kayıtları ortadadır. Katliamlar, sömürgecilik, insanlık dışı eylemler konusunda en kötü sicil, bu iddiayı ortaya atan ülkelere aittir. Bizim ecdadımızın, tarihimizin hiçbir yerinde katliam yok, soykırım yok, sömürgecilik yok, kardeşlik var, birlik var, beraberlik var. Hiç kimse Türkiye'nin şanlı geçmişini kendi karanlık mazisiyle karıştırmasın. Bu yolla Türkiye'ye ayar vermek isteyenlerin, utanç dolu mazileri karşısında yüzleri kızarmaya mahkumdur. Eğer böyle bakarsak Avrupa'nın kendi içinde yaşadığı mezhep, din, etnik kimlik savaşlarının yüzyıl boyunca konuşabiliriz. Daha çok uzağa gitmeye lüzum yok. 90'lı yılların başında Bosna'da yaşananlar taptaze hafızalarımızda."

"Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyette alındı"

Zeytin Dalı Harekatı'nın 39'uncu gününün geride kaldığını, Mehmetçik'in havadan ve karadan büyük bir başarı ve kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Yıldırım, Afrin'in bir hilal gibi çepeçevre emniyette alındığını, sınırlara yakın bölgenin tamamen terörden temizlendiğinin ve özel harekat timlerinin adım adım bölgeyi temizleyerek harekata devam ettiğini bildirdi.

Yıldırım, gönüllü güvenlik korucuları ile polis ve jandarmanın da bölgeye intikal etiğini, önde ÖSO ve Mehmetçik giderken, arkada asayişi polis, güvenlik korucusu ve özel harekatın temin edeceğini anlattı. Yıldırım, "Görülen tablo şudur, PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye, vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Şu anda bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda. Bu hainler, insanların yaşadığı yerlere patlayıcı tuzaklar kurmuş, evleri boşaltıp, cephaneliğe çevirmişler ama şu anda o kazdıkları kuyulara kendileri düşüyor." ifadesini kullandı.

Milletin, dualarıyla kahraman güvenlik güçlerinin yanında olduğuna değinen Yıldırım, yüzlerce vatandaşın güvenlik güçlerine gönüllü destek vermek için akın akın sınıra gittiğini belirtti.

Başta gençler üzere vatandaşların "Bizi de Afrin'e götürün" dediğini anımsatan Yıldırım, "Bu millette vatan ve istiklal aşkı ile bu sevgi olduğu müddetçe hiçbir güç bizim sırtımızı yere getiremez." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Avrupa'da yaşayan milyonlarca vatandaşın her gün Mehmetçik'e destek mitingi düzenlediğini, medya ve sanatçıların onur verici bir bütünlükle harekatın arkasında durduğunu aktardı.

BM'nin 30 gün süreyle Doğu Guta'da ateşkes ilan edilmesi kararı aldığını anımsatan Yıldırım, şu anda Doğu Guta'da bir insanlık dramı ve ayıbı yaşandığını, buradaki çocuk, kadın ve yaralılara acil insani yardım bile yapılamadığına dikkati çekti.

Bu kararın, bombalardan ve katliamdan etkilenen bölgeye acil yardım götürülmesi ve yaralılara, çocuklara müdahale edilebilmesi amacı taşıdığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunu olumlu karşılıyoruz. Hatta bu konudaki endişelerimizi hep dile getirdik. Bu ihlallere son verilmesi çağrısında bulunduk. Ancak karar alınmış olmasına rağmen daha kararın mürekkebi kurumadan rejim, Doğu Guta'ya saldırıya tekrar başladı. Yine kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var. Doğu Guta'da yaşanan vahşetin, daha da derinleşmesinden endişe duyuyoruz. 

Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM Konsey kararının Doğu Guta ile ilgili olduğu aşikardır. Çünkü Türkiye sivillere değil, eli kanlı terör örgütlerine karşı ve orada yaşayan sivilleri kurtarmak için bir temizlik harekatı yapıyor. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak, karıştırmamak lazım. Kararın odak noktası, terör örgütlerine karşı yürütülen harekatlar değil, Doğu Guta'daki sivil katliamın önlenmesidir. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkının çektiği acıları dindirmek için katkı vermeye devam edeceğiz. İdlip'te bugüne kadar 6 gözlem noktası tesis ettik. Bu noktaların amacı gerginliği azaltmak, orada ateşkesi kalıcı hale getirmek. Bu bağlamda BM başta olmak üzere uluslararası toplumun çabalarına önem veriyoruz."

"Suriye'nin terör örgütlerinden temizlenmesi Türkiye'nin önceliği"

Yıldırım, Suriye'nin bütün terör örgütlerinden temizlenerek toprak bütünlüğünün korunmasının, her zamanki gibi Türkiye'nin önceliği olduğunu söyledi. Bugüne kadar Suriye'den yükselen çığlıklara kulaklarını tıkamadıklarını ve bundan sonra da tıkamayacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Orada okuluna gidemeyen, bombalar altındaki çocukların feryadını görmezden gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz. Yaşanan sivil katliamlar karşısında üç maymunu oynamadık, bundan sonra da oynamayacağız." diye konuştu.

Müttefik ülkelerin de Türkiye ile aynı onurlu duruşu sergilemelerini beklediklerini söyleyen Yıldırım, bu ülkelerin, terör örgütlerine değil her geçen gün felakete biraz daha yaklaşan halka, sivil insanlara yardım ellerini uzatmalarını istedi. 

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in 24 Şubat'ta Çekya'da gözaltına alındığını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri ve Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli temaslar sürüyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadelede yaşanan hassasiyeti görür, gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Ancak sonuç ne olursa olsun şu kesindir; bundan böyle eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz."

"2017 büyümede rekor yılı olarak tarihe geçti"

Yıldırım, 2016'da yaşanan bütün zorluklara rağmen 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ekonomide, ihracatta, yatırımda, istihdamda büyük bir seferberlik ilan edildiğini dile getirerek, "Bu sayede 2017, büyümede AK Parti iktidarının rekor yılı olarak tarihe geçti. Üçüncü çeyrekte yüzde 11'in üzerinde büyüme sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

İhracatta da rekordan rekora koşulduğunu belirten Yıldırım, 5 yıl aradan sonra ilk defa 15 ay kesintisiz çift haneli büyümenin gerçekleştiğini anımsattı. "İhracatımız orta vadeli programdaki hedefi aşarak 157 milyar 100 milyon seviyesinde gerçekleşti." diyen Yıldırım, 2018'de de ocak ve şubat aylarında ihracat artışının devam ettiğini söyledi. 

Yıldırım, Türkiye'nin büyüdüğünün ve küresel güvenin devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ihracatın dörtte birine yakın finansmanını sağlayarak, Güney Kore'den sonra ikinci sıraya yükseldik. Bu yılki hedefimiz yüzde 30 destekle ihracatta birinci ülke konumuna gelmektir. 2018, 2017'de olduğu gibi yatırım, ihracat, istihdam yılı olarak devam edecek. 2017 yılında istihdam seferberliği kapsamında 1,5 milyon ilave istihdam sağlanmıştır. Bu başarıyı bir türlü kabullenemeyenler, istihdam artışını stajyerlere, kursiyerlere bağlamayı da ihmal etmediler. Bu istihdam artışının hiçbir yerinde stajyerler ve kursiyerler yoktur. Tamamen sosyal güvenlik kurumunun kayıtlı rakamlarıdır. Eğer onları da okumadıysanız, onları da gönderelim. Bu yıl yine istihdamda yeni bir atılımı gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir çağrı yaptı, o çağrı nedir? İstihdamda özel sektörün katılımını daha fazla artırması. İstihdam teşviklerimizi cazip hale getiriyoruz. İnanıyorum ki sanayicimiz, tüccarımız bu teklifleri en iyi şekilde değerlendirecektir."

"Vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek"

Başbakan Yıldırım, Mecliste geçen hafta komisyonda görüşülen "torba tasarının" TBMM Genel Kuruluna geleceğini söyledi. Ayrıca bugün itibarıyla da 50 yıllık bir reformu hayata geçirecek katma değer vergisi ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı TBMM'ye göndereceklerini bildiren Yıldırım, "Bu son 33 yılda uygulanan kanunda, reform niteliğinde değişiklik yapıyor. Meclise sunacağımız bu tasarıda, 100'e yakın madde var. Birkaç tanesine değinmek istiyorum. Bu tasarı, yasalaştığı takdirde vatandaşın maliyede biriken KDV'leri artık iade edilecek. Vatandaşın devletten KDV alacağı kalmayacak. Bir takvime göre bunlar ödenecek. Eğer KDV iadesini ödemezse 3 aydan sonra faiz işleyecek. Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olacak." diye konuştu.

"Küçük esnafa KDV konusunda iki önemli kolaylık getireceğiz"

Yıldırım, küçük esnafa KDV konusunda iki önemli kolaylık getireceklerini söyledi.

Hasılat esaslı vergileme sistemine geçileceğini ifade eden Yıldırım, esnafın artık satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacağını, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacağını dile getirdi. Küçük esnafın, KDV'sini beyan ettikten sonra ödemeyi iki ay sonra gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, bu durumun esnafa ciddi bir kolaylık getireceğini anlattı. 

İmalat ve ihracatçıların, ihraç ettikleri mallardan alacakları KDV'nin kapsamını ve miktarını da genişleteceklerinin altını çizen Yıldırım, "Böylece ihracatçılarımız yüklendikleri KDV ve diğer KDV'leri de alabilecekler. İş yükünü dikkate alarak yeminli mali müşavirlerinin yanı sıra serbest mali müşavirlere de KDV raporu düzenleme imkanı getiriyoruz. Bu da esnafımızın yükünü azaltacak." dedi. 

"Daha bundan iyisi ne"

Binali Yıldırım, hayırseverlere de çeşitli kolaylıklar sağlanacağını söyledi. 

Hayırseverlerin yaptırdıkları okul, kreş, bakımevi ve her türlü sosyal projelerine KDV istisnası getirildiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda geçen hafta kabul edilen tasarıda da birçok güzellikler var. Asgari ücret, yılın belirli aylarından sonra vergi dilimi değişiyor ve ücrette kesintiye gidiliyordu. Artık bu ortadan kalkıyor ve asgari ücret yılın başında da aynı, sonunda da aynı olacak. Vergi diliminde dolayı vatandaş herhangi bir kesintiye maruz kalmayacak. 2020 yılı sonuna kadar yeni bir istihdam seferberliği için yeni kolaylıklar getiriyoruz. İlave istihdam sağlayan işletmelere yıl boyunca gelir vergisi, damga vergisi, sosyal güvenlik primi desteği sağlıyoruz. Maliyetleri biz karşılıyoruz. Bir senden, bir benden programını da hayata geçiriyoruz. İşverenin işe aldığı ikinci kişinin maaşını da diğer paralarını da biz veriyoruz. Daha bundan iyisi ne? Hiçbir mazeret yok. İki yıldır uyguladığımız asgari ücret desteği uygulamasını devam ettireceğiz."

Yıldırım, kanun tasarısı ile kadınların iş hayatına katılmalarını da teşvik edeceklerini söyledi. Ayrıca 16 yaş ve üzerindeki aracını hurdaya ayıranlara 10 bin liraya kadar teşvik verileceğini vurgulayan Yıldırım, böylece yollardaki araçların güvenliğini artırdıklarını, hem de otomotiv endüstrisinin üretimine devam etmesini sağladıklarını anlattı. 

Motorlu Taşıtlar Kanunu ile Trafik Kanunu'ndaki farklı tanımlamaları da ortadan kaldıracaklarını aktaran Yıldırım, "Lüzumsuz yere fazla vergi ödeyen minibüsçüler artık bundan sonra daha az vergi ödeyecek." dedi.

"Kim kiminle beraber olacaksa kararını versin ona göre vatandaşın önüne çıksın"

Başbakan Yıldırım, AK Parti ve MHP olarak 15 Temmuz ruhuna, Yenikapı ruhuna sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Meselenin memleket olması halinde gerisinin teferruat olacağına vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"İnşallah cumhur ittifakı ile genel seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek ve böylece cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören ilk seçimlerde yüzde elli fazla bir oyla Cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğiz. Cumhur ittifakına bile laf edenler var. CHP değil miydi referandum da 'Hayır' cephesini açan. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı ittifakını kuran CHP değil miydi? Onlar gizli saklı yapıyorlardı biz ise 'Herkes nerede duracağına karar versin' diyoruz. Milletin yanında mı duracaksınız yoksa onların yanında mı? Siyasi partilerin, seçmenlerin birbirine yaklaşması demokrasinin olduğu kadar birliğimizin, kardeşliğimizin de güçlenmesine vesile olacak. Ülkenin bugünü ve yarınına ilişkin ortak hedefleri, ortak dertleri noktasında partilerin seçim ittifakı kurmasından daha doğru ve doğal bir şey yoktur. Ana muhalefet partisi zaten son iki seçimde bunu örtülü bir şekilde yapıyor. Biz ise açık, seçik, şeffaf olarak diyoruz ki kim hangi yolda gidecekse kim kiminle beraber olacaksa kararını versin ona göre vatandaşın önüne çıksın. 

Artık millet, kimin kiminle saf tuttuğunu kime, neye oy verdiğini açıkça görecek. Bu sistem Türkiye'nin geleceği için çok önemli ve faydalı bir sistemdir. Onun için bazıları bu işten çok rahatsız. Daha görüşmeler başlamadan ana muhalefet, 'Bu ittifak değil koalisyondur' diye çamur atmaya başladı. İşi çarpıtmaya, sulandırmaya gayret ediyor. 'Bizim evde oyların yarısı CHP'ye, yarısı da HDP'ye gitti' diyen partili senin partilin değil miydi CHP? Genel Başkan Yardımcısı senin değil miydi? Ne çabuk unuttun? Bu büyük millet, ebedi kardeşliğine önem veriyor ve gözü gibi bakıyor. Buradan asla dönüş yok. Biz millete güveniyor ve 15 yıldır da hamdolsun milletimiz bize güveniyor. Bu güvenin hakkını bugüne kadar verdik, bundan sonra da vereceğiz. Türk'ü', Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnak'ı, Roman'ı, Arap'ı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları; gelecek için biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz."

Yıldırım, kendisine sevgi gösterisinde bulunan muhtarlara, "Muhtarlar, biz sizinle gurur duyuyoruz. Bütün misafirlerimizle, Anadolu'nun renkleri ile gurur duyuyoruz. Sağolun, varolun." karşılığını verdi. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından, sinevizyon ile Cankurtaran Tüneli'nin görüntüleri gösterildi. Yıldırım, Cankurtaran Tüneli'nin yarın itibarıyla açılacağını belirterek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 

Binali Yıldırım, "Yıllardır o bölgede nice ocaklar söndü, nice canlar yok oldu. Şimdi bu tünel hizmete giriyor. Böylece artık burada can kayıpları ortadan kalkıyor." dedi. 

Cankurtaran Tüneli'nin, şu an itibarıyla, Ovit Tüneli açılıncaya kadar Türkiye'nin en uzun tüneli unvanına da sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Birkaç ay bu unvanı devam edecek. Ondan sonra Ovit, Ovit'ten sonra da Zigana bayrağı devralacak. Daha sonra diğerleri geliyor. İşimiz hizmet gücümüz millet." diye konuştu.

Binali Yıldırım, toplantı salonuna girişinde, bir süre önce 25 yaşındaki oğlu Zerdeşt Miroğlu'nu kaybeden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile tokalaştı ve bir süre sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :