AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (3)"Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM Konsey kararının Doğu Guta ile ilgili olduğu aşikardır. Çünkü Türkiye sivillere değil, eli kanlı terör örgütlerine karşı ve orad

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM Konsey kararının Doğu Guta ile ilgili olduğu aşikardır. Çünkü Türkiye sivillere değil, eli kanlı terör örgütlerine karşı ve orada yaşayan sivilleri kurtarmak için bir temizlik harekatı yapıyor. Kararın odak noktası, terör örgütlerine karşı yürütülen harekatlar değil, Doğu Guta'daki sivil katliamın önlenmesidir." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısındaki konuşmasında, AK Parti'nin il kongrelerine devam ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bazı kongrelere katılarak teşkilatlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Diğer partilerin büyük kongrelerinde bile görülmeyen bir coşkunun, her il ve ilçe kongrelerinde yaşandığını aktaran Yıldırım, açıklanan 11'inci Kalkınma Planı'nın Cumhuriyetin 100'üncü yılı ve 2023 hedeflerine ilerlerken yeni yol haritasını şekillendireceğine işaret etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 39'uncu gününün geride kaldığını, Mehmetçik'in havadan ve karadan büyük bir başarı ve kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Yıldırım, Afrin'in bir hilal gibi çepeçevre emniyette alındığını, sınırlara yakın bölgenin tamamen terörden temizlendiğinin ve özel harekat timlerinin adım adım bölgeyi temizleyerek harekata devam ettiğini bildirdi.

Yıldırım, gönüllü güvenlik korucuları ile polis ve jandarmanın da bölgeye intikal etiğini, önde ÖSO ve Mehmetçik giderken, arkada asayişi polis, güvenlik korucusu ve özel harekatın temin edeceğini anlattı. Yıldırım, "Görülen tablo şudur, PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye, vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Şu anda bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda. Bu hainler, insanların yaşadığı yerlere patlayıcı tuzaklar kurmuş, evleri boşaltıp, cephaneliğe çevirmişler ama şu anda o kazdıkları kuyulara kendileri düşüyor." ifadesini kullandı.

Milletin, dualarıyla kahraman güvenlik güçlerinin yanında olduğuna değinen Yıldırım, yüzlerce vatandaşın güvenlik güçlerine gönüllü destek vermek için akın akın sınıra gittiğini belirtti.

Başta gençler üzere vatandaşların "Bizi de Afrin'e götürün" dediğini anımsatan Yıldırım, "Bu millette vatan ve istiklal aşkı ile bu sevgi olduğu müddetçe hiçbir güç bizim sırtımızı yere getiremez." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Avrupa'da yaşayan milyonlarca vatandaşın her gün Mehmetçik'e destek mitingi düzenlediğini, medya ve sanatçıların onur verici bir bütünlükle harekatın arkasında durduğunu aktardı.

BM'nin 30 gün süreyle Doğu Guta'da ateşkes ilan edilmesi kararı aldığını anımsatan Yıldırım, şu anda Doğu Guta'da bir insanlık dramı ve ayıbı yaşandığını, buradaki çocuk, kadın ve yaralılara acil insani yardım bile yapılamadığına dikkati çekti.

Bu kararın, bombalardan ve katliamdan etkilenen bölgeye acil yardım götürülmesi ve yaralılara, çocuklara müdahale edilebilmesi amacı taşıdığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunu olumlu karşılıyoruz. Hatta bu konudaki endişelerimizi hep dile getirdik. Bu ihlallere son verilmesi çağrısında bulunduk. Ancak karar alınmış olmasına rağmen daha kararın mürekkebi kurumadan rejim, Doğu Guta'ya saldırıya tekrar başladı. Yine kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var. Doğu Guta'da yaşanan vahşetin, daha da derinleşmesinden endişe duyuyoruz.

Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM Konsey kararının Doğu Guta ile ilgili olduğu aşikardır. Çünkü Türkiye sivillere değil, eli kanlı terör örgütlerine karşı ve orada yaşayan sivilleri kurtarmak için bir temizlik harekatı yapıyor. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak, karıştırmamak lazım. Kararın odak noktası, terör örgütlerine karşı yürütülen harekatlar değil, Doğu Guta'daki sivil katliamın önlenmesidir. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkının çektiği acıları dindirmek için katkı vermeye devam edeceğiz. İdlip'te bugüne kadar 6 gözlem noktası tesis ettik. Bu noktaların amacı gerginliği azaltmak, orada ateşkesi kalıcı hale getirmek. Bu bağlamda BM başta olmak üzere uluslararası toplumun çabalarına önem veriyoruz. "

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :