AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan: (6)- "Hem yerli hem uluslararası yatırımcılar için ülkemizi yeteri kadar cazip hale getiremezsek büyümemizde, ihracatımızda, istihdamda ve diğer alanlarda 2023 hedeflerimize ulaşamayız"- "AK Parti, kurulduğu günden b

TBMM (AA) - TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hem yerli hem uluslararası yatırımcılar için ülkemizi yeteri kadar cazip hale getiremezsek büyümemizde, ihracatımızda, istihdamda ve diğer alanlarda 2023 hedeflerimize ulaşamayız." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, istihdamın merkezinde devletin değil özel sektörün yer aldığını belirterek, devletin teşvik eden, düzenleyen ve denetleyen konumunda bu süreci takip edip, kolaylaştırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektörün istihdam imkanını artırmak için ekonomi yönetiminden adalete, gümrükten maliyeye, çevre ve şehircilikten enerjiye kadar ilgili tüm bakanlıklarda reform programları üzerinde çalışıldığını aktardı.

Şirket kuruluş ve icra iflas işlemleri, inşaat, altyapı, tapu izinleri, finansman meseleleri ve vergi ödemeleri gibi tüm hususlarda yürütülen hazırlıkların bir kısmının Meclise geldiğini, bir kısmının da geleceğini ifade eden Erdoğan, "İş yapmak, ticaret yapmak, üretmek, istihdam etmek isteyenleri öyle kapı kapı dolaştırarak yoran, bezdiren, adeta burnundan getiren tüm işlemleri tek çatı altında toplamaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir başka ifadeyle girişimci müracaatını bir yere yapacak, orası diğer kurumlardan olan sorgulamaları ve bilgi akışlarını doğrudan kendisi sağlayacak. Böylece iş adamlarımızın daha işin başında kırk kapı dolaşıp enerjilerinin tükenmesine yol açan süreçleri ve süreleri de azaltıyoruz. Aynı şekilde mevcut durumda istismarlara yol açan kimi uygulamalar, daha adil ve sürdürülebilir bir zemine oturtuluyor. Hem yerli hem uluslararası yatırımcılar için ülkemizi yeteri kadar cazip hale getiremezsek büyümemizde, ihracatımızda, istihdamda ve diğer alanlarda 2023 hedeflerimize ulaşamayız. AK Parti, kurulduğu günden beri bu ülke ve bu millet için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir."

- "Dünyada vahşi bir katliam arayan varsa işte o Hocalı'dır"

Erdoğan, bugün 26. yılı olan Hocalı Katliamı'nda şehit edilen tüm Azerbaycanlıları rahmetle ve tazimle yad ettiğini dile getirerek, "Şayet dünyada vahşi bir katliam arayan varsa işte o Hocalı'dır. Son dönem insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri bundan 26 yıl önce Hocalı'da yaşanmıştır. Dünyada her fırsatta demokrasiden, insan hak ve hürriyetlerinden bahsedip Hocalı katliamının faillerine yönelik yaptırımlar talep eden veya uygulayan herhangi bir ülke duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü bunların gözleri, kulakları ve vicdanları söz konusu olan Müslümansa, hele hele bir de Türkse kapanır, görmez, duymaz, hissetmez." diye konuştu.

Hocalı katliamını herkes unutsa da unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Hocalı katliamını da kardeşlerimize karşı işlenen diğer tüm insanlık suçlarını da hep hatırlayacak ve hatırlatacağız." dedi.

- Asker kıyafeti giymiş çocuklar grup toplantısına katıldı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, izleyici locasındaki partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Grup toplantısına gelen misafirlerin çok olması nedeniyle basının bulunduğu bölüme de izleyiciler alındı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında, zaman zaman izleyiciler ile basın mensupları arasında gerginlik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde konuşmaya başlamadan önce, oturduğu milletvekili sıralarında bir kız cocuğu ile fotoğraf çektirdi.

İzleyici locasında asker kıyafeti giymiş çocuklar yerlerini aldı. Çocuklar, "Reis bizi yanına çağır" sloganı attı.

Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından kürsüye gelen bu çocuklarla sohbet etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Asker selamı veren çocuklar, Rabia işareti de yaptı. Erdoğan, çocuklara hediyeler verdi.

Grup toplantısında, "İşte ordu işte komutan" ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Erdoğan'ın Hocalı katliamı ile ilgili sözleri sırasında, izleyici bölümünde Azerbaycan bayrağı açıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :